Početna Privatni korisnici SONY PLAYSTATION VR U PRODAJI OD OKTOBRA 2016.

SONY PLAYSTATION VR U PRODAJI OD OKTOBRA 2016.

Više od 230 programera i kompanija radi na razvoju preko 160 različitih naslova za PS VR

Kompanija Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) je objavila da će PlayStation VR (PS VR), sistem virtuelne realnosti koji PlayStation 4 (PS4) sistem podiže na novi nivo ulaska u virtuelni svet, biti pušten u prodaju u oktobru 2016. godine u Japanu, severnoj Americi, Evropi i Aziji.

„Još otkako smo prvi put prikazali PS VR 2014. godine na Konferenciji programera igara stizale su nam mnogobrojne reakcije kako igrača, tako i programera,“ rekao je Endru Haus, predsednik i globalni izvršni direktor kompanije Sony Computer Entertainment Inc. “Da bismo bili sigurni da ćemo moći da pripremimo i isporučimo dovoljan broj PS VR proizvoda kao i veliki izbor softverskih naslova kupcima u celom svetu, odlučili smo da PS VR lansiramo u oktobru 2016. Zahvaljujemo se svima koji ga iščekuju na strpljenju i stalnoj podršci. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo kupcima moći da pružimo neverovatno iskustvo koje omogućava PS VR.”

PSVR_s_02_1458057137

Trenutno više od 230 programera i kompanija koje se bave razvojem softvera rade na razvoju softverskih naslova za PS VR, počevši od malih nezavisnih timova, preko velikih studija, sve do najvećih kompanija koje se bave razvojem, kao što su 2K Games i Ubisoft. Broj softverskih naslova koje za PS VR razvijaju navedene kompanije, kao i SCE Worldwide Studios, dostigao je čak 160 naslova, od kojih se preko 50, među kojima su i Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood i PlayStation VR WORLDS, očekuje do kraja godine.

Pored toga, Electronic Arts Inc., DICE i Lucasfilm rade na najnovijem Star Wars Battlefront (Electronic Arts Inc.) igračkom iskustvu samo za PS VR. I još pored navedenog, THE PLAYROOM VR koji razvija SCE WWS će svi PS VR vlasnici moći besplatno da skine na PlayStation Store, čim sistem bude pušten u prodaju.

Kako bi dodatno podstakla razvoj i ekspanziju PS VR softvera, kompanija SCE je sklopila partnerstvo sa kompanijama za razvoj alata i međuprograma koji će omogućiti razvoj novih inovativnih tehnoloških rešenja i kako bi se unapredila razvojna sredina za PS VR.

Sistem ima i Cinematic način rada, koji korisnicima omogućava da uživaju u velikom izboru sadržaja na velikom virtuelnom ekranu dok nose specijalne naočare. Za Cinematic način rada podržane su standardne PS4 igre i video snimci, kao i veliki izbor PS4 funkcionalnosti, uključujući Share Play i Live from PlayStation. Korisnici će na PS VR moći i da uživaju u fotografijama i video snimcima od 360 stepeni koje su snimljene uređajima kao što su panoramske kamere, koristeći PS4 Media Player, sa osećajem kao da se nalaze usred snimljene scene.

PSVR_s_06_1458057150

Kompanija SCE će nastaviti da promoviše PS VR do početka prodaje u oktobru 2016. godine prikazivanjem PS VR naslova na događajima svuda u svetu, i nastaviće da razvija ponudu naslova.

PlayStation VR:
Dimenzije:VR headset: ~187×185×277 mm
Procesorska jedinica: ~143×36×143 mm
Masa:VR headset: ~610g (bez kablova)
Procesorska jedinica: ~365g
Displej:OLED, 5,7 inča, 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 po oku), 120 Hz
Polje gledanja:~100 stepeni
Senzori:6-osni sistem senzora pokreta (3-osni žiroskop, 3-osni akcelerometar)
Povezivanje:VR headset: HDMI, AUX, 3,5mm stereo priključak za slušalice
Procesorska jedinica: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX
Processor Unit Function:3D audio procesiranje, Social Screen („mirroring“ mod, odvojeni mod), Cinematic mod
Paket:VR headset × 1
Procesorska jedinica × 1
VR headset kabl × 1
HDMI kabl × 1
USB kabl × 1
Stereo slušalice × 1
Kabl za napajanje × 1
AC adaptor × 1Leave a Reply