Početna Vesti Šta kaže Huawei, a šta Google???

Šta kaže Huawei, a šta Google???

Verovatno ste primetili da je Rojters izvestio da“Google prekida saradnju sa kompanijom Huawei nakon što ju je Tramp stavio na crnu listu”.

S tim u vezi, šaljemo vam zvaničnu izjavu kompanije Huawei:

Najbolji telefoni 2019

„Huawei je značajno doprineo rastu i razvoju Android sistema širom sveta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Android-a, blisko smo sarađivali sa njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji bi koristio i korisnicima i industriji.

Huawei će nastaviti da vrši postprodajne usluge i sigurnosna ažuriranja na svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tablet računarima koji su prodati ili se još uvek nalaze na zalihama na globalnom nivou.

Nastavićemo sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistema, kako bi pružili najbolje iskustvo za sve korisnike širom sveta.“

Takođe, želimo da podelimo sa vama i izjave kompanija Google i Android:

Google:

“Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima.”

Android

Svim Huawei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima.

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Leave a Reply