Početna Događaji IFA 2018 Svetska premijera na IFA sajmu: G 7000 autonomna mašina za pranje sudova...

Svetska premijera na IFA sajmu: G 7000 autonomna mašina za pranje sudova kompanije Miele

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanija Miele na sajmu IFA 2018 obećava dosad nezapamćenu slobodu pranja sudova – zahvaljujući AutoDos sistemu i integrisanom PowerDisk uređaju. Ovaj jedinstveni sistem automatski raspoređuje deterdžent i koristi prašak koji je napravljen posebno za ovu svrhu. Štaviše ovom novom mašinom za pranje sudova možete upravljati preko aplikacije na vašem mobilnom uređaju. Sve što korisniku preostaje da uradi jeste da napuni i isprazni mašinu, i povremeno zameni PowerDisk. Za sve drugo će se pobrinuti mašina. Takođe, korpe i posuda za escajg su dodatno optimizirane.

PowerDisk se brzo i jednostavno postavlja u ležište sa unutrašnje strane vrata – i raspoređuje deterdžent tako što se automatski okreće tokom pranja posuđa. On ima prečnik od 15 cm i debljinu od 4 cm, i otpušta unapred određenu količinu praška u komoru sa svakim okretom od 360 stepeni. Sistem automatski raspoređuje precizne količine deterdženta potrebne za određeni program. Raspoređivanje u Automatic programu je naročito prilagođeno nivou zaprljanosti posuđa, koji detektuje senzor, pa tako mašina otpušta više deterdženta za veoma zaprljane sudove dok za manje zaprljane sudove koristi nekih 25 posto manje deterdženta.

ATV & NAUTICA 2020

blank

Kada se koristi u programu Normal 60°C, PowerDisk traje dvadeset ciklusa, što je dovoljno za mesec dana korišćenja u prosečnom domaćinstvu. „Sa ovim nudimo našim kupcima superiornu praktičnost spojenu sa prvoklasnim učinkom pranja“, rekao je Gernot Tretebrajn (Gernot Trettenbrein), direktor sektora za kućne uređaje u Miele grupi.

PowerDisk čisti snažno i nežno
Poređenja koja je sproveo nezavisni institut su potvrdila da deterdžent igra značajnu ulogu u odličnim rezultatima pranja sudova. Formulacija je veoma pažljivo odabrana da zadovolji potrebe modela G 7000 sa AutoDos sistemom i garantuje i snažno i nežno pranje. Prašak, koji se brzo rastvara, sadrži posebne enzime za efikasno pranje čak i na niskim temperaturama, kao i kiseonik za dubinsko pranje i svežinu. Tu su još i zaštitni faktori za escajg i stakleno posuđe, kao i sredstvo za ispiranje i so. Posebna zaštita od vlage i toplote garantuje konstantno visok kvalitet dokle god se PowerDisk nalazi u ležištu. G 7000 mašina za sudove takođe ima i tradicionalnu dvodelnu posudu za deterdžent u vratima ukoliko neko preferira konvencionalne deterdžente kao što su tablete i prašak.

blank

Prateća aplikacija za praktično podešavanje programa
Svi modeli iz G 7000 serije sa AutoDos sistemom podržavaju WiFi konekciju i njima se može upravljati preko aplikacije na vašem mobilnom uređaju – ili, u zavisnosti od države u kojoj se nalazite, čak i uz pomoć Amazonovog uređaja Alexa, kojim se upravlja glasovnim komandama. Ovo omogućava korisnicima da sa bilo koje lokacije upale i ugase svoju G 7000 mašinu za sudove, aktiviraju programe i opcije sa svojih smartfona, provere koliko deterdženta je preostalo (uz automatski podsetnik) i čak poruče deterdžent preko interneta.

Nova AutoStart funkcija donosi dodatno olakšanje tokom dana kada ste zauzeti, na primer, za ljude koji idu na posao ili se staraju o velikom domaćinstvu: pošto je AutoDos sistem spreman u svakom trenutku da otpusti deterdžent, mašinu za sudove sada možete da programirate da se uvek uključi u isto vreme, na primer u 9 časova ujutru svakog drugog dana. „Više nema potrebe da ručno uključujete svoju mašinu za sudove – i da se brinete da li ste zaboravili da pritisnete start dugme“, rekao je Tretenbrajn. Isto tako, moguće je podesiti različita vremena kada će se mašina uključiti, na primer jedno vreme za radne dane a drugo za vikend, ili čak možete i da podesite različite cikluse pranja. Sistem je pametan: Ako vrata uređaja nisu otvarana između ciklusa, početak pranja se jednostavno otkazuje. Uz to, korisnik može da pokrene sledeći ciklus preko svog mobilnog uređaja, ili može da prekine ili odloži početak pranja koji je podesio. Sve opcije za podešavanje programa su dostupne preko Miele@mobile aplikacije.

blank

‘M Touch’ ekran sad i u potpuno integrisanim modelima
Što se tiče korišćenja mašine „lice u lice“, G 7000 donosi još jednu novinu: Kompanija Miele po prvi put predstavlja ’M Touch’ ekran u boji preko kojeg se može upravljati ugradnim uređajima kao da koristite smartfon, to važi čak i za potpuno integrisane modele sa komandnim dugmićima na gornjoj ivici. Ovo garantuje fantastično korisničko iskustvo uz korišćenje simbola i teksta kao i intuitivnog interfejsa kojim se upravlja tapkanjem, prevlačenjem i skrolovanjem prstom, nešto što možete da dobijete samo u Miele proizvodima.

Ionako veliki kapacitet Miele mašina za sudove sada je dodatno poboljšan, za dodatnu robusnost i dodatne postavke. Jedan od mnogih primera je to što svaki drugi šiljak u nizu šiljaka na gornjoj korpi sada ima i zakačaljku, što omogućava, na primer, da činije za musli ili tanjiriće za dezert postavite uspravno za bolje ispiranje. Tu su i dodatni držači i neklizajući silikonski nasloni koji bezbedno drže krhke čaše, šolje i lakše plastične predmete.

blank

Novu 3D MultiFlex fioku za escajg karakteriše jedan posebno koristan detalj: Po prvi put, desni deo može da se spusti, što obezbeđuje prostor ne samo za escajg već i i za manje sudove poput šoljica za espreso. U centralni deo koji je fiksiran u nižoj poziciji sada možete da stavite velike kutlače za supu. Levi deo i dalje može da se pomeri u stranu i omogući vam da bezbedno postavite visoke čaše sa nogicama u gornju korpu.

Potpuno redizajnirano vodeno kolo vodi računa o očuvanju prirodnih resursa, sa potrošnjom vode od samo 6 litara i sa energetskom efikasnošću koja je sada podignuta na nivo ’A+++ minus 10%’.

Leave a Reply