Početna Trends UPOZNAJTE MASTER ORIGIN KOLEKCIJU OD NESPRESSA

UPOZNAJTE MASTER ORIGIN KOLEKCIJU OD NESPRESSA

Pet ukusa kafe, proizvedenih od stručnjaka, inspirisani zemljom

Panasonic TV

Šta se dešava kada se pet neverovatnih pejzaža udruži sa pet specijalizovanih procesa, a svi orkestrirani spretnim rukama lokalnih uzgajivača kafe?

Rezultat je Master Origin kolekcija iz Nespressa – pet različitih ukusa kafe koji su inspirisani zemljom.

ATV & NAUTICA 2020

Svaka od Master Origin kafa je jedinstveno otkriće. Nespresso eksperti za kafu pretražili su svet kako bi pronašli najbolja područja za uzgajanje kafe, od šumovitih planina Sumatre do brda i dolina Nikaragve. U okviru svakog odabranog regiona, Nespresso je uspostavio partnerstvo sa lokalnim ekspertima za poljoprivredu i započeo misiju testiranja inovativnih i zahtevnih poljoprivrednih praksi, a sve sa ciljem izrade neverovatnih novih aroma i ukusa kafe.

U Etiopiji, zrna kafe okretana su ručno svakih sat vremena kako bi se osiguralo njihovo ravnomerno sušenje. U Kolumbiji je vreme žetve dovedeno do krajnjih granica – svaki cvet kafe je ostavljen na drvetu, rizikujući fermentaciju, sve dok nije bila tačno odabrana prava nijansa purpurne boje.

Preko Sumatre, u Indoneziji, farmeri su koristili tradicionalnu i lokalnu metodu vlažne oplodnje, dok je u Nikaragvi korišćena metoda ‘crnog meda’ koja uključuje ostavljanje zrna kafe u svom prirodnom voćnom soku dok za vreme sušenja, istovremeno omogućavajući zrnu da upije prirodne šećere.

Kafa iz Indije iskusila je vekovnu „monsunsku“ tehniku koja je nekada bila prirodna pojava kada je kafa, prevezena brodom, preuzela visok nivo vlage iz okeana, čineći da zrno nabubri i dobije jedinstven novi ukus.

Leave a Reply