Početna Broj 209 Volvo se pridružuje BMW-u i Mercedesu u panevropskom pilot projektu za deljenje...

Volvo se pridružuje BMW-u i Mercedesu u panevropskom pilot projektu za deljenje podataka

Ove grupacije će deliti anonimne bezbednosne podatke u nadi da će učiniti vožnju još bezbednijom.

Panasonic TV

Veliki broj proizvođača automobila, pružalaca usluga i vlada različitih država su udružili snage kako bi podelili podatke prikupljene iz automobila i infrastrukture, ali ne brinite, jer nije u pitanju neki ludački distopijski projekat.

Volvo je najavio da će udružiti snage sa mnoštvom grupacija u javno-privatnom partnerstvu pod nazivom Evropska operativna grupa za obradu podataka (European Data Task Force).

ATV & NAUTICA 2020

Ova grupa je osnovana 2017. godine, a ideja iza ovog pilot projekta je da će sve grupacije koje su uključene u projekat međusobno deliti podatke koje prikupljaju iz vozila i infrastrukture, sa namerom da te podatke iskoriste kako bi učinili puteve bezbednijim za sve.

Kao deo te operativne grupe, Volvo će u realnom vremenu dostavljati podatke iz svoje bezbednosne tehnologije za povezane automobile.
Određana Volvo vozila već mogu da upozoravaju jedno drugo o klizavim putevima ili o kolima zaglavljenim na putu, ali sada će kompanija te podatke deliti sa drugima.

Pružaoci usluga ili opštine bi potom mogli da koriste te informacije da upozore vozače koji ne voze Volvo automobile o istim tim opasnostima na putu, čime bi se korist od tih informacija proširila izvan okvira samo jednog brenda.

Evropska operativna grupa za obradu podataka već uključuje neka velika imena.
Vlade Finske, Nemačke, Luksemburga, Holandije i Španije su se već priključile, a pružaoci usluga kao što su Here i TomTom Traffic su takođe deo ove grupe.

Što se tiče proizvođača automobila, tu su BMW, Ford, Mercedes-Benz i Volvo.

Sada kada je Volvo deo ove grupe, prednosti njihove tehnologije za komunikaciju između vozila će se proširiti izvan granica ovog brenda.

Leave a Reply