Početna Gadgets Xiaomi Himo V1 – Električni bicikl

Xiaomi Himo V1 – Električni bicikl

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kineska kompanija Xiaomi poseduje impresivnu ponudu pristupačnih proizvoda, koja sadrži sve od bele tehnike do kaučeva. Dobro su upoznati sa personalnim električnim vozilima, jer su proizveli veoma popularan električni bicikl ili podjednako popularan električni skuter.
Međutim ,sada ulažu još više napora kako bi poboljšali pristupačnost njihovog novog Himo električnog bicikla.

Himo je električni bicikl fantastičnog izgleda.

ATV & NAUTICA ATV

Umesto praćenja standardnog dizajna najjeftinijih električnih bicikala koji dolaze iz Kine, koji koriste komercijalno dostupne elektronske komponente koje su montirane na bilo koje dostupno mesto na biciklističkom ramu, Xiaomi je dizajnirao Himo od nule.
Elektronika, koja obuhvata bateriju i kontroler, se nalazi u IP54 vodootpornom centralnom kućištu, koje elegantno sakriva električne komponente ali takođe omogućava vožnju bicikla po kiši.

U tako malom električnom biciklu, Himo obuhvata LCD ekran na ručkama, koji prikazuje brzinu, udaljenost, nivo pomoći motora i stanje baterije.
Himo u standardnom paketu opreme dolazi sa prednjim i zadnjim svetlom koje se napaja sa glavne baterije, što znači da nećete morati menjati baterije u svetlima.
Još jedna dobra funkcija, koja se obično može pronaći na skupljim električnim biciklima, je što zadnje svetlo takođe funkcioniše kao kočiono svetlo.

Kablovi i žice su takođe integrisani direktno u ram, radi čistijeg izgleda – još jedna funkcija koja se retko nalazi na električnim biciklima ovog nivoa.
Ram je takođe specijalno napravljen od aluminijumske legure i izgrađen oko centralnog kućišta, što ostavlja prostora za ručku radi lakšeg prenošenja bicikla sa vama.
Sa težinom od 16.7 kg, Himo nije baš lagan kao perce, ali je dovoljno lagan imajući na umu da je to električni bicikl.

Električni motor snage od 250W je smešten u zadnjem točku, a zbog malih točkova od 12 inča, maleni motor zauzima veliki deo zadnjeg točka. Kad smo već na temi točkova, oni su liveni i bez žica, što znači da ne morate brinuti o lomljenju žica ili balansiranju točka. Nemojte samo očekivati da će mali točkovi upijati velike rupe na putevima.

Xiaomi tvrdi da Himo ima domet od 50 km na jednom punjenju, ali na najnižem nivou pomoći električnog motora.
Potrebno je oko 6.5 sati da bi se baterija napunila, što znači da dolazi sa 1A ili 50W punjačem.
Punjač nije najbrži ali je dovoljan za punjenje za vreme radnog vremena ili preko noći.

Ovo je prelep, mali električni bicikl koji je namenjen za gradsku vožnju, a ne za duža putovanja ili rekreaciju.
Za nešto što vas može prevoziti po gradu ali i dalje se lepo spakovati ispod stola ili u ćošku kancelarije, Xiaomi je napravio pun pogodak.

Leave a Reply