Početna AUTOMOBILI Zašto automobili sada traju duže nego ikada?

Zašto automobili sada traju duže nego ikada?

Tehnologija koja pogoni vaš automobil

ATV & NAUTICA 2020

INSTALIRA SE BOLJA ELEKTRONIKA

ATV & NAUTICA 2020

Poboljšana proizvodnja nije jedini razlog zašto automobili traju duže, delovi unutar naših automobila su takođe bolji.
I dok se nekima možda ne sviđa elektrifikacija automobila, ovi sistemi smanjuju broj mehaničkih delova sklonih kvarenju i čine da motori budu efikasniji.

Ovo je ujedno i razlog zašto se od električnih automobila očekuje da imaju duži životni vek od svojih rođaka koji za pogon koriste fosilna goriva – što znači da bismo uskoro mogli u svojim automobilima da prelazimo po 480.000 kilometara i više.

Kompjuteri u automobilima kontrolišu sve delove vozila, i fino podešavaju performanse kako bi se maksimizirao životni vek delova – i pritom nas upozoravaju kada neki deo preti da otkaže.

UVOĐENJE UBRIZGAVANJA GORIVA

U starijim motornim sistemima, karburator je slao gorivo u motor bez precizne kontrole po pitanju količine koja se šalje. Kod motora sa karburatorom, ovo gomilanje goriva je često pravilo problem dosta pre nego što automobil pređe 160.000 kilometara, a mehaničari su neretko nailazili na motore koji rade nepravilno jer su zagušeni muljem iznutra.

Sa ubrizgavanjem goriva, to više nije neki problem.
Ubrizgavanje goriva precizno kontroliše količinu goriva koja se ubrizgava u cilindar u svakom trenutku.
Iako ni ovaj proces nije savršen, nakupljanje taloga više nije problem, čime se sprečava kvarenje motora i problemi koji nastaju kada se gorivo nađe u kućištu motora.

Leave a Reply