Početna Gadgets TOP 5: Bežični punjači

TOP 5: Bežični punjači

Prestanite da tragate za kablovima u mraku. Sa ovim postoljima i podlogama ćete bez muke napuniti vaše iPhone i Android telefone.

Bežično punjenje nije ni izbliza kul koliko zvuči. Ono nije zapravo bežično – gajtan ide od utičnice do podloge za punjenje – i vaš telefon se neće napuniti brže nego kada u njega utaknete stari dobri kabel.

Uprkos tome, uvek se razočaramo kada neki telefon ne podržava bežično punjenje.

Navikli smo da jednostavno spustimo telefon na podlogu svake noći, a tragenje za kablom u mraku je prava muka. Bežično punjenje je pre svega čista praktičnost.

Ukoliko nije drugačije naznačeno, svi punjači na ovoj listi imaju standardnu brzinu punjenja od 7,5 vati za iPhone uređaje ili 10 vati za Android telefone.

Najbolje postolje

Native Union Dock bežični punjač

Ovo je jedan od najlepših bežičnih punjača, naročito u roze boji.

Veliki okrugli komad tkanine izgleda lepo (i neće izgrebati vaš telefon), plus čelična osnova i silikonski držači ga sprečavaju od klimanja i klizanja.

Vrlo je dobro što se LED indikator nalazi sa zadnje strane punjača.

U zamračenoj sobi on emituje veoma blago svetlo, dovoljno da vidite da je punjenje u toku, a da pritom ne odvlači pažnju i remeti vaš san.

Možete da punite telefon u landscape ili portret položaju. A koja je jedina mana? Ne dobija se adapter uz njega, ali dobijate USB-A to USB-C kabel od 2 metra.

CENA: $ 69.99

Najbolja podloga

Kerf Wireless Charging Block

Bežični punjači su uglavnom plastični i retko se stapaju sa svojim okruženjem, ali Kerf punjači su prekriveni sa sto postotnim prirodnim drvetom iz lokalnih šuma.

Imate izbor između 15 različitih drvenih kućišta, od oraha do trešnje, i svako ima osnovu od plute koja sprečava klizanje.

Ovi punjači mogu biti skupi ako se opredelite za neku retku vrstu drveta a imate i opciju da urežete neki natpis u njih.

Možete da birate da li želite kabel i adapter ili ne, što je lep način da smanjite količinu elektronskog otpada u slučaju da već imate kabel i adapter kod kuće.

CENA: 39 $

Najbolji punjač za automobil

iOttie bežični punjač za automobil

Više se ne morate baktati sa kablovima, čak ni u automobilu.

Ovaj svestrani iOttie nosač za automobil dolazi u dva oblika, sa vakuumskim lepljenjem na komandnu tablu ili vetrobransko staklo, ili kao nosač koji se montira na otvor klima uređaja.

Podesite visinu nožica tako da vaš telefon uvek savršeno staje kada treba da se puni.

Ručice se automatski zatvaraju oko telefona kada se nasloni na okidač u sredini nosača, tako da možete telefon da postavite na punjač koristeći samo jednu ruku, a po jedno dugme za oslobađanje imate sa obe strane tako da možete lako da opet uzmete telefon.

Ovaj nosač ima Micro USB port za dotok struje, samo utaknete kabel u njega i drugi deo utaknete u napajanje u automobilu.

Takođe ima i praktični USB-A port preko kog možete da punite još jedan telefon.

CENA: $ 39.95

Prenosiva bežična baterija

Aukey bežični prenosivi punjač

Ako zaista želite da se otarasite kablova, nabavite eksternu bateriju sa bežičnim punjenjem.

Ovaj model kompanije Aukey je jedan od boljih, jer ne morate da se oslanjate na slaba LED svetla da vidite koliko baterije vam je još preostalo.

Imate mali LED ekran preko kog vidite da vam je ostalo još tačno 36% baterije, na primer – e to je pravo olakšanje.

Ima i malecku nožicu sa zadnje strane, pa možete da ga uspravite, a sa donje strane se izvlači malo postolje na koje možete da postavite telefon i naslonite ga na bateriju.

Ako ipak ponesete kabel, možete da punite još jedan uređaj preko USB-C ili USB-A porta.

Kapacitet od 20.000 mAh znači da možete nekoliko puta da napunite telefon do kraja pre nego što morate da napunite bateriju.

CENA: $ 46

Najbolji za putovanja

Ampere Hypercube

Znamo da trenutno niko ne putuje nigde, ali kada ponovo budemo leteli svuda po planeti, isprobajte ovaj punjač.

Mali je kada se spakuje, ali možete ga raklopiti u kocku, a svaka stranica ima jedinstvenu funkciju.

Gornja stranica može da puni bubice; možete da izvučete postolja sa dve srtane da bežično punite dva telefona a tu je i noćno svetlo sa zadnje strane kao i budilnik sa prednje.

Stranica na kojoj je budilnik takođe ima i zvučnik koji pušta umirujuće zvukove za spavanje.

Tu je i USB-C port u slučaju da želite da napunite još neki gedžet, a možete da se opredelite i za punjač za Apple sat.

Mana je ta što komande osetljive na dodir, kojima upravljate zvukom, svetlima i budilnikom, mogu da budu pomalo zbunjujuće.

Ako vas ne zanimaju te funkcije, Ampere Unravel 3-in-1 bi mogao pre biti uređaj za vas.

CENA: $ 169.95
Prethodni članakTOP 5: Zabavnih, usko specijalizovanih, čudnih aplikacija za Android uređaje koje možda nikada nećete koristiti
Sledeći članakŠta EVROPA kaže za automobil godine 2021.

Leave a Reply