Povišen vozačev položaj koji uliva sigurnost, prostran putnički prostor koji ne utiče na zapreminu prtljažnika kao i inovativan i upečatljiv stil. Novi model donosi više uzbuđenja u vožnji, posebno sa opremom R.S. Line.

Novi Renault Mégane Conquest je spreman da ispuni najrazličitije zahteve međunarodnih tržišta i predstavlja oličenje globalnog pristupa Grupe kao i sposobnosti da pokori nova tržišta. Reč je o vozilu namenjenom globalnom tržištu, sa tehničkim karakteristikama prilagođenim svim područjima. U Evropi je novi Mégane Conquest konstruisan na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B koju koriste i najnovije generacije Clija i Captura.

Novi Renault Mégane Conquest se proizvodi u fabrici u Busanu u Južnoj Koreji, gde se proizvodi i Renault Samsung Motors XM3.

Conquest u Renaultovu ponudu donosi sasvim novi oblik karoserije: sportski SUV. Spoljašnji izgled je spoj elegancije i robusnosti, koji posebno do izražaja dolazi u verziji R.S. Line.

Hibrid od glave do pete
Novi Mégane Conquest ima jedinstven hibridan izgled. Izraženim razmakom od tla (200 mm), povišenom, mišićavom bočnom linijom i snažnim ramenima, Mégane Conquest se svojim dizajnom savršeno uklapa u svet SUV-ova. Prednja i zadnja zaštita karoserije kao i zaštitni lukovi blatobrana dodatno ističu izgled SUV-a.

Prednji kraj: elegancija i izdržljivost
Prednja maska sa većim Renaultovim logotipom koji ponosno stoji u njenom središtu je okružena hromiranim elementima koji novom Méganeu Conquest daju dašak elegancije i prefinjenost. Ispod nje, istaknut prednji odbojnik vozilu daje još dinamičniji izgled, a zaštita karoserije čini ga još robusnijim.

Svetlosni potpis
Full LED prednja svetla sa Renaultovim prepoznatljivim svetlosnim potpisom u obliku slova C simbol su elegantnog i dinamičnog dizajna novog Méganea Conquest. Zadnji kraj takođe krasi potpis u obliku slova C sa trakom koja se proteže celom širinom poklopca prtljažnika, ističući napete elegantne linije i prepoznatljiv izgled novog Méganea Conquest.

Bočni profil
Profil novog Méganea Conquest je jedna od njegovih najupečatljivijih karakteristika. Dinamične linije SUV-a prepoznatljive su već na prvi pogled jer spajaju eleganciju sa robusnošću i dinamičnošću. Mégane Conquest meri 4568 mm u dužinu i 1571 mm u visinu, međuosovinski razmak iznosi 2720 mm, a na putu stoji na velikim 18-inčnim točkovima. Ukupna veličina kao rezultat ima fluidniji profil.

Boje i naplatci
Novi Mégane Conquest na tržište stiže u sedam boja karoserije: beloj, bisernoj beloj, metalik crnoj, metalik sivoj, Zanzibar plavoj, vatreno crvenoj i Valencia narandžastoj (ekskluzivno u verziji R.S. Line). Opcioni crni krov dodatno ističe dinamični aspekt automobila, a na raspolaganju su i tri vrste 17 i 18-inčnih naplataka.

Novi Mégane Conquest u verziji R.S. Line spaja eleganciju i sportski karakter. Inspiraciju crpi iz Renault Sportovog DNK-a i nove generacije legendarnog Méganea R.S. Odvažniji dizajn ove verzije je dodatno istaknut narandžastom bojom Valencia, ekskluzivno dostupnom za ovu verziju, kao i snažnim kontrastom koji stvaraju crni i tamni metalni delovi koji krase karoseriju, uključujući i aerodinamični prednji spojler po uzoru na Formulu 1.

Putničku kabinu verzije R.S. Line krasi jedinstven dizajn: ukrasni umetci na komandno tabli i obloga vrata od karbonskih vlakana, crveni umetci koji se protežu gornjim delom komandne table i crni krov. Elegantni i sportski crveni šavovi ukrašavaju kožni upravljač, obloge vrata i presvlake sedišta u kombinaciji kože i materijala nalik brušenoj koži, a crvena linija nalazi se i na sigurnosnim pojasevima. Paket upotpunjuju aluminijumske papučice, ručica menjača e-shifter (sa motorom E-TECH Hibrid) i oznake R.S. Line.

Novi Mégane Conquest ugađa putnicima na najbolji mogući način: naprednom tehnologijom i kokpitom koji odiše kvalitetom i udobnošću kao i nenadmašnom prostranošću za automobil sportskog dizajna.

Opremljen je digitalnom instrument tablom sa ekranom u boji veličine 4,2”, 7” ili 10,2” (u zavisnosti od verzije), zbog čega nudi personalizovano i intuitivno iskustvo vožnje. Dostupni su i 7-inčni ili 9,3-inčni središnji ekran, jedni od najvećih u klasi.

Središnja konzola nudi obilje prostora za odlaganje, kao i sistem bežičnog punjenja pametnog telefona, bočne pretince i mrežicu za odlaganje na suvozačevoj strani. Na središnjoj konzoli se nalazi i elektronska automatska parkirna kočnica sa funkcijom Auto-Hold koja je dostupna već od prvog nivoa opreme. U višim nivoima opreme je dostupan 9,3-inčni vertikalno postavljeni ekran osetljiv na dodir koji putnički prostor čini još savremenijim (7-inčni vodoravni ekran u ostalim nivoima opreme).

Novi Mégane Conquest E-TECH Hibrid je opremljen elektronskom ručicom menjača e-Shifter (bez mehaničkog prenosa poluge).

Elegantan dizajn komandne table je u skladu sa spoljašnjim izgledom novog Méganea Conquest i može se pohvaliti najsavremenijim ergonomskim karakteristikama. Gornji deo je obložen mekanom penom, a svaka verzija se odlikuje ekskluzivnim ukrasnim umetcima koji se protežu širinom kontrolne table.

Od prvog nivoa opreme pa nadalje, ručice vrata i ventilacioni otvori su ukrašeni hromom, a ručica menjača je presvučena kožom. Od drugog nivoa opreme su dostupni i upravljač presvučen kožom, hromirani umetci koji krase kontrolnu tablu i držač za čaša kao i penaste obloge gornjeg dela vrata.

Od prvog nivoa opreme pa nadalje, ručice vrata i ventilacioni otvori su ukrašeni hromom, a ručica menjača je presvučena kožom. Od drugog nivoa opreme su dostupni i upravljač presvučen kožom, hromirani umetci koji krase kontrolnu tablu i držač za čaša kao i penaste obloge gornjeg dela vrata.

Vozači će uživati u još udobnijem i ergonomičnijem povišenom sedećem položaju. Putnici na zadnjoj klupi će moći da oslone svoje ruke na (uklonjivi) široki središnji naslon, kao i da podešavaju ventilacione otvore na zadnjem delu središnje konzole. Sve verzije su serijski opremljene automatskim klima-uređajem sa pročišćivačem vazduha.

Pojedine verzije novog Méganea Conquest su dostupne sa panoramskim krovom za još svetliji putnički prostor.

Unutrašnjost novog Méganea Conquest ukrašavaju raznovrsne presvlake. U prvom nivou opreme su dostupne presvlake od tkanine, dok su sedišta viših verzija presvučena mešavinom veštačke kože i tkanine (kožne presvlake su dostupne uz doplatu). Verzija R.S. Line uključuje presvlake u kombinaciji kože i materijala nalik brušenoj koži.

Sportska verzija novog Méganea Conquest je nenadmašno prostrana pa u zadnjem delu nudi čak 211 mm prostora za kolena – najviše u svojoj klasi! Prostor za stopala od 305 mm takođe obara rekorde na tržištu, kao i prostor za glave za putnike pozadi koji iznosi 862 mm, što je impresivna vrednost za neko vozilo sportskog dizajna.

Novi Renault Mégane Conquest se može pohvaliti izdašnom zapreminom prtljažnika od 513 l (480 l za verziju E-TECH Hibrid). Ima i povišeni pod koji se može spustiti kako bi se povećala zapremina prtljažnika ili podići kako bi se smestio veći prtljag. U toj konfiguraciji se zadnja klupa može preklopiti u odnosu 2/3:1/3 kako bi se dobio ravan pod.

Jedinstvena hibridna ponuda u segmentu
Novi Mégane Conquest E-TECH Hibrid sa 145 KS kao i motori visokih performansi TCe 140 i TCe 160 sa 12 V mikrohibridom za veću efikasnost, odzivnost i užitak u vožnji.

E-TECH Hibrid sa 145 KS uvodi vas u električnu vožnju
Renault je u Mégane Conquest odlučio da ugradi istu inovativnu hibridnu tehnologiju kao i u Clio, Captur i Mégane. Potpuno hibridni motor je već dostupan u Cliju E-TECH Hibrid.

Tehnologija E-TECH hibrida je Renaultova inovacija za koju je prijavljeno više od 150 patenata i koja se zasniva na iskustvu u Formuli 1, pre svega u pogledu prikupljanja i obnavljanja energije. Hibridni motor E-TECH se zasniva na serijsko-paralelnoj arhitekturi. Njegove prednosti su brojne: maksimalan broj kombinacija rada termičkog i električnog motora uz smanjenje emisija CO2.

Hibridni motor E-TECH snage 145 KS zasniva se na 1,6-litarskom četvorocilindarskom  benzinskom motoru nove generacije koji je konstruisan unutar Alijanse. Posebno je prilagođen za hibridna vozila i opremljen je filterom krutih čestica koji smanjuje emisije zagađivača. Razvija 69 kW (91 KS) a pomažu mu dva motora – glavni električni motor (36 kW) i visokonaponski elektropokretač-generator (15 kW).

Hibridni motor E-TECH snage 145 KS je dostupan u svim verzijama novog Méganea Conquest, uključujući verziju R.S. Line. Raznolika ponuda omogućava vozaču da uživa u dinamičnom, sportskom stilu i tehnologiji za maksimalno efikasnu i okretnu vožnju.

Mikrohibridi TCe 140 i TCe 160: štedljivost, fleksibilnost i praktičnost
Sve verzije Méganea Conquest su dostupne sa 1,3-litarskim mikrohibridnim četvorocilindarskim benzinskim turbomotorom TCe sa direktnim ubrizgavanjem. Mikrohibridizacija motora je postignuta dodavanjem elektropokretača-generatora povezanog sa litijum-jonskom baterijom od 12 V smeštenom ispod suvozačevog sedišta.

Budući da je reč o štedljivom motoru visokih performansi koji ispunjava najviše zahteve u pogledu pouzdanosti i izdržljivosti, kupci će istinski uživati u vožnji. Kombinovan je sa 7-stepenim automatskim menjačem EDC sa dvostrukom spojkom i dostupan u dve jačine snage: 140 KS (od predstavljanja) i 160 KS (od trećeg tromesečja 2021.).

Za kupce koji žele dinamičnije vozilo, novi model je dostupan sa mikrohibridom 1.3 TCe snage 160 KS. Osim snažnim odzivom i užitkom u vožnji, ova verzija se ističe kontrolisanom potrošnjom i niskim emisijama, a u prodaji će se naći u četvrtom tromesečju ove godine.

Više o detaljima u sledećim tekstovima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde