Grupa Renault najavljuje službeno predstavljanje projekta INCIT-EV u saradnji sa 32 evropska partnera.

Cilj projekta je promovisanje elektromobilnosti kroz eksperimente kojima se teži da se poboljša iskustvo vozača, kao i da se unaprede načini punjenja električnih vozila.

Projekat INCIT-EV će trajati 48 meseci, od januara 2020. do decembra 2023.

Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uslovima, ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosistema, Grupa Renault je odlučila da se odazove na poziv Evropske komisije za nove projekte i da osnuje konzorcijum.

32 vodeća industrijska poduzeća, univerziteti, instituti, gradovi, startup kompanije kao i mala i srednja poduzeća su odazvali Renaultovoj inicijativi sa željom da kroz učestvovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprinesu promovisanju električne mobilnosti u Evropi.

Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača će nam pomoći da izgradimo novi ekosistem i razvijemo napredna rešenja za punjenje.
Široka primena ovakvih rešenja na području Evrope bi trebala da podstakne prelazak na električnu mobilnost.

„Grupa Renault je, kao pionir u proizvodnji električnih vozila u Evropi, poznata po svojoj inovativnosti i brizi za kupce”, izjavio je Xavier Serrier, voditelj projekta za sisteme punjenja električnih vozila pri istraživačkom odeljenju Grupe. „Cilj projekata INCIT-EV je da predstavi niz rešenja za punjenje koja u središte postavljaju vozača, prvenstveno gradskih punionica i infrastrukturu za beskontaktno punjenje u vožnji, i na taj način da podstakne upotrebu električnih vozila u Evropi.”

Prethodni tekstRoland mini studio za vlogere
Sledeći tekstPametni sto koji će vas spasiti očaja ružnih, upetljanih kablova

Leave a Reply