Početna BICIKLIZAM TOP 5: Najskuplji novi delovi za vaš bicikl

TOP 5: Najskuplji novi delovi za vaš bicikl

Oduvek ste želeli da budete jedinstveni i da imate samo najbolje od najboljeg?

Designed by ArthurHidden / Freepik

Dodatna oprema za bicikliste predstavlja način života. Čak i ako je svaki najmanji detalj na biciklu savršen, mi ne možemo, a da se ne okrenemo za sledećim najboljim dodatkom.

Znate kako je to: taman se iskeširate za ganc nove točkove i onda se pojavi novi model koji je lakši 0,5 grama i donosi uštedu od 1 vata na svakih 320 km pri 64 km/h.

Vaš glas u glavi krene da viče „šta si to uradio??“ dok vaše srce krene zavodljivo da vam šapuće da je ovaj novi set točkova tačno ono što vam je potrebno da postanete bolji biciklista.

Nema ko nije pravio listu želja po internetu dok tražite delove koje biste mogli da unapredite kada pare ne bi bile problem.
Mi smo otišli korak dalje i izabrali super mega skupe delove o kojima većina od nas može samo da sanja.

Tu ne mislimo samo na točkove i ramove – već na usko specijalizovane vrhunske delove koje bi kupili Bil Gejts ili Sultan od Bruneja, kada bi se bavili biciklizmom.

THM Clavicula SE pogon, bez lanca

Brend THM je poznat u biciklističkom svetu po svojim uber laganim komponentama od ugljeničnih vlakana, a Clavicula SE je njihova najnoviji modularni pogon od ugljeničnih vlakana za drumske bicikle.

Zamenjiva kurbla od ugljeničnih vlakana omogućava upotrebu bilo koje kombinacije lanca, a tu je čak i verzija kompatibilna sa SRM meračem snage.

Ono što ovaj pogon izdvaja čak i od drugih THM radilica jeste osovina pogona od ugljeničnih vlakana, koja omogućava kompaniji THM da spusti težinu ove komponente na svega 293 grama, uključujući krake; čineći model Clavicula SE najlakšim serijskim pogonom na tržištu.

CENA: 1,260.00 EUR

Lightweight Fernweg Evo 63mm točkovi sa disk kočnicama u Schwarz izdanju

Lightweight Fernweg EVO točkovi bez unutrašnje gume sa disk kočnicama su napravljeni za optimalnu kombinaciju aerodinamike, stabilnosti i težine i imaju Schwarz izdanje u crnoj boji koje će savršeno ići uz bilo koju postavku na biciklu.

Felne od ugljeničnih vlakana, debljine 63mm čine ove točkove savršenim za trke na hronometar i generalno za vožnju kada je teren brdovit ili je vreme vetrovito.

Ovi točkovi su razvijeni da budu korišćeni prvenstveno u postavci bez unutrašnje gume, pa imate koristi od vrhunske, poboljšane udobnosti.

CENA: 8,655.00 EUR

CeramicSpeed sistem velikih točkića zadnjeg menjača

Većina vas je do sada čula za velike kaveze za zadnji menjač i prenosnike koji preovladavaju na trkama u okviru svetske turneje.

Dizajnirani su da poboljšaju efikasnost pogona i postoji dosta različitih opcija na tržištu.
Kompanija CeramicSpeed je jedan od pionira ove tehnologije i još uvek su u samom vrhu.

Njihov najnoviji sistem velikih prenosnika koristi 3D štampane točkiće od titanijuma, kao što su oni na novom Hope velodromski biciklu.
Oni se naravno vrte na keramičkim ležajevima i smešteni su u kavez zadnjeg menjača od kompozita ojačanog ugljeničnim vlaknima.

Postoje i modeli koji se prodaju za nekih 460 evra.

CENA: 1.500 EUR

Sedište Lukna kompanije Berk Composites

Najveći adut novog Lukna sedišta kompanije Berk Composites je njegova masa od 68 grama. To je veoma lagano.

Ali osim toga, nema još puno toga da se napomene u vezi sa sedištem Lukna.

Njegova konstrukcija od ugljeničnih vlakana možda izgleda kao da će sedenje na njemu predstavljati agoniju, ali naštelovani fleks mu omogućava da se pomera zajedno sa vašim telom i zapravo pruži veliku količinu podrške.

CENA: 440.00 EUR

THM Fibula kočnice

THM Fibula klešta kočnice od ugljeničnih vlakana su podjednako senzacionalno lagane kao i njihovi prethodnici (svega 120 g) ali sada su i kompatibilne sa modernijim širim felnama.

Zahvaljujući podesivoj osovini, mogu se koristiti za felne debljine od 19 do 30 mm bez potrebe da se menja tačka okretanja i bez uticaja na podešavanje ručice.
Ovo je idealno ako koristite bicikl sa nekoliko točkova i guma do širine od 25 mm.

Pored toga, Fibula je prva kočnica koja je napravljena uz pomoć procesa oblikovanja smole, koji poboljšava izdržljivost materijala, konzistentnost i odnos krutosti i težine i bolji je za životnu okolinu od tradicionalne obrade ugljeničnih vlakana.

Možete da koristite kočnice sa ručicama koje prave Shimanoi, SRAM i Campagnolo.

CENA: 1,225.00 EUR
Prethodni članakVIVE Cosmos Elite isporučuje se uz igricu Half-Life Alyx
Sledeći članakNOVI modeli sa inovacijama na polju bezbednosti

Leave a Reply