Početna Trends Ovaj robot bi mogao da pošalje pesticide u istoriju

Ovaj robot bi mogao da pošalje pesticide u istoriju

Pokušavajući da iskorene praksu korišćenja hemikalija, naučnici testiraju ultraljubičasto svetlo kojim ubijaju bolesti na jagodama.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Ultraljubičasto svetlo za konoplju i hmelj

10 saveta Instagram IN PAGE

U martu 2019. godine, pilot projekat Instituta za hranu i poljoprivredne nauke u vezi sa konopljom dobio je dozvole za uvoz i sađenje od Sekretarijata za poljoprivredu i potrošačke usluge savezne države Floride i Uprave za suzbijanje narkotika.

Naučnici će testirati sisteme za gajenje useva i nekoliko sorti konoplje.
Deo procesa će podrazumevati da se usevi zaštite i budu bez buđi.

„Ne možete da koristite hemikalije za proizvodnju konoplje ako planirate da je uzgajate za proizvodnju CBD ulja za ublažavanje bolova“, objasnio je dr. Rehcigl.
„Jedino rešenje je da koristite ovu tehnologiju koja koristi ultraljubičastu svetlost za kontrolu bolesti i kod koje se ne koriste hemikalije.“

Naučnici sa Instituta za hranu i poljoprivredne nauke pri Univerzitetu u Floridi takođe planiraju da testiraju robota Thorvalda i njegovo ultraljubičasto svetlo na svojoj njivi od 4.000 m2 u gradu Wimauma, na kojoj gaje hmelj .

„Čak i sa hmeljom koji ovde uzgajamo za proizvodnju piva, imamo problem sa istim bolestima, a ultraljubičasto svetlo će suzbiti bolesti i ovde“, istakao je dr. Rehcigl.

U ovom trenutku, robota Thorvald testiraju samo na univerzitetima i istraživačkim institucijama.

Portparol kompanije Saga Robotics, Tale Hagelsteen, rekao je u imejlu da u ovom startapu očekuju da komercijalna prodaja ovog samostalnog robota počne u toku ove godine.

Hagelsteen je rekao da će uzgajivači jagoda moći da plate UV tretman u vidu usluge koja se naplaćuje na sat.

Leave a Reply