ZTE Axon S – Axon S kompanije ZTE uklanja notch

Kompanije kao što su Oppo, Vivo i Xiaomi su pokušale da dizajniraju smartfone sa ekranom koji prekriva celu prednju stranu tako što su koristili klizni mehanizam koji izbacuje selfi kameru iz gornje ivice telefona.

Ali, izgleda da su u kompaniji ZTE koristili drugačiji pristup u rešavanju ovog problema – oni su kamere pomerili u stranu.

Dolazeći model ove kineske kompanije – Axon S, koji će koristiti Android operativni sistem, će imati sistem kamera (dva selfi sočiva i dva zadnja sočiva) koji će ceo biti ugrađen u slajder koji se pojavljuje sa leve strane uređaja kada dođe vreme za slikanje.

Ne samo da se ovim postiže odnos ekrana prema kućištu od 95%, jer su selfi kamere sakrivene, već je i zadnji deo telefona potpuno čist zato što je i glavna kamera sakrivena.

Model Axon V koristi još čudniji pristup kod svojih bočnih kamera, zamenivši slajder za mali, fiksirani, obrnuti notch sa desne strane telefona, u kom se nalaze dve selfi kamere, jedna sa 3D senzorom i jedna standardna. Uz pomoć ovog trika, zadnje kamere ostaju na zadnjem delu uređaja.

Trostruka kamera na modelu Axon S donosi jedno sočivo od 48 megapiksela, jedno od 19 Mpx i 5X optički zoom. Od dostupnih informacija poznato je da će oba telefona podržavati 5G mrežu, i da se očekuje da će Axon V izaći u 2019. godini.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde