ZTE Axon S – Axon S kompanije ZTE uklanja notch

Kompanije kao što su Oppo, Vivo i Xiaomi su pokušale da dizajniraju smartfone sa ekranom koji prekriva celu prednju stranu tako što su koristili klizni mehanizam koji izbacuje selfi kameru iz gornje ivice telefona.

Ali, izgleda da su u kompaniji ZTE koristili drugačiji pristup u rešavanju ovog problema – oni su kamere pomerili u stranu.

Dolazeći model ove kineske kompanije – Axon S, koji će koristiti Android operativni sistem, će imati sistem kamera (dva selfi sočiva i dva zadnja sočiva) koji će ceo biti ugrađen u slajder koji se pojavljuje sa leve strane uređaja kada dođe vreme za slikanje.

Ne samo da se ovim postiže odnos ekrana prema kućištu od 95%, jer su selfi kamere sakrivene, već je i zadnji deo telefona potpuno čist zato što je i glavna kamera sakrivena.

Model Axon V koristi još čudniji pristup kod svojih bočnih kamera, zamenivši slajder za mali, fiksirani, obrnuti notch sa desne strane telefona, u kom se nalaze dve selfi kamere, jedna sa 3D senzorom i jedna standardna. Uz pomoć ovog trika, zadnje kamere ostaju na zadnjem delu uređaja.

Trostruka kamera na modelu Axon S donosi jedno sočivo od 48 megapiksela, jedno od 19 Mpx i 5X optički zoom. Od dostupnih informacija poznato je da će oba telefona podržavati 5G mrežu, i da se očekuje da će Axon V izaći u 2019. godini.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Kompanije kao što su Oppo, Vivo i Xiaomi su pokušale da dizajniraju smartfone sa ekranom koji prekriva celu prednju stranu tako što su koristili klizni mehanizam koji izbacuje selfi kameru iz gornje ivice telefona. Ali, izgleda da su u kompaniji ZTE koristili drugačiji pristup u rešavanju ovog problema – oni su kamere pomerili u stranu. Dolazeći model ove kineske kompanije – Axon S, koji će koristiti Android operativni sistem, će imati sistem kamera (dva selfi sočiva i dva zadnja sočiva) koji će ceo biti ugrađen u slajder koji se pojavljuje sa leve strane uređaja kada dođe vreme za slikanje. Ne samo da se ovim postiže odnos ekrana prema kućištu od 95%, jer su selfi kamere sakrivene, već je i zadnji deo telefona potpuno čist zato što je i glavna kamera sakrivena. Model Axon V koristi još čudniji pristup kod svojih bočnih kamera, zamenivši slajder za mali, fiksirani, obrnuti notch sa desne strane telefona, u kom se nalaze dve selfi kamere, jedna sa 3D senzorom i jedna standardna. Uz pomoć ovog trika, zadnje kamere ostaju na zadnjem delu uređaja. Trostruka kamera na modelu Axon S donosi jedno sočivo od 48 megapiksela, jedno od 19 Mpx i 5X optički zoom. Od dostupnih informacija poznato je da će oba telefona podržavati 5G mrežu, i da se očekuje da će Axon V izaći u 2019. godini.