Android Launcher kompanije Microsoft prati vaše digitalno zdravlje

Microsoft zapravo i nema operativni sistem za mobilne telefone u ovom trenutku, ali to ne sprečava kompaniju da ponudi funkcije za digitalno zdravlje koje kontrolišu vaše navike po pitanju korišćenja digitalnih uređaja.

Kada instalirate 5.1 beta verziju Microsoft Launchera, videćete segment pod nazivom „digitalno zdravlje“ koji prati parametre poput ukupnog vremena provedenog ispred ekrana, broja otključavanja telefona i količine vremena koje provedete na telefonu svaki put kad ga otključate.

Sve dok obraćate pažnju na ovu statistiku, znaćete kada je vreme da odložite telefon.

Verzija 5.1 beta takođe ima „hey Cortana“ glasovnu komandu koju pokrećete direktno iz Launchera, a možete i da ga sinhronizujete sa „sticky“ ili „to do“ beleškama na različitim uređajima.

Teško je, a ne pomisliti da Microsoft donekle imitira Digital Wellbeing alate koje je Google upravo izbacio na tržište. Ali to ne znači nužno da je to loša stvar. Microsoft Launcher može da se instalira na platformu Android 4.2 ili neku koja je izašla posle nje.

Ovo daje ljudima koji imaju starije uređaje premijum alatku za digitalno zdravlje, a da ne moraju pritom da kupuju nove uređaje.

Da vam objasnimo na drugačiji način, sada možete da vidite da li ste zavisni od svog telefona pre nego što kupite novi model koji bi mogao da pogorša taj problem.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde