Novi Lenovo Yoga Book 9i ima drugi ekran iznad glavnog

Prvi laptop sa dva OLED ekrana od 13,3 inča osetljiva na dodir može da se koristi sa dva ekrana postavljena jedan iznad drugog ili jedan pored drugog, kao knjiga.

Postavke sa dva monitora su super, ali šta kažete na dva ekrana u čudnom, visokom laptopu? U kompaniji Lenovo su imali baš takvu ideju pa su na CES sajmu predstavili novi model Yoga Book 9i – prvi laptop sa dva OLED ekrana.

Ovaj uređaj je polu-laptop, polu-tablet, uz sve moguće funkcije. On dolazi sa odvojivom tastaturmo koju možete pozicionirati na više načina: možete je zakačiti ispred ekrana dok dva ekrana stoje rašireni poput knjige, ili je možete staviti na donji ekran za postavku otprilike kao kod konvencionalnih laptopova.

Kažemo otprilike jer korišćenje tastature na taj način znači ili konfiguraciju sa tastaturom ispred kao što je to slučaj sa modelom Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED ili konfiguraciju sa tastaturom dodatno pomerenom unapred da se dobije virtuelni trackpad – nešto nalik na još jedan zanimljivi Lenovo laptop koji je pravio mnogo kompromisa. Ako to nije dovoljno načina da se koristi tastatura, možete jednostavno da je odvojite i koristite kao bežičnu tastaturu. Lenovo kategoriše ovaj uređaj kao laptop, ali to je suštinski tablet sa gomilom opcija za transformisanje u različite oblike nalik na laptop.

Kada se pojavi u junu, Yoga Book 9i će se prodavati po ceni od 2.099,99$ a od specifikacija nudi Intel Core i7-U15 procesor 13. generacije, Intel Iris Xe grafičku karticu, 16 GB RAM-a i SSD od 512 GB ili 1 TB. Takođe se dobija i olovka za pisanje beleški ili crtanje na bilo kom od dva ekrana.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde