Y-Brush četkica može da očisti vaše zube za samo 10 sekundi

Uopšteno gledano, pranje zuba nije neki težak zadatak. Traje ukupno dva minuta i morate to da radite samo dva puta dnevno – ali nije baš zabavna obaveza i mnogi je izbegavaju.
Y-Brush četkica bi mogla da bude rešenje za taj problem.

Ovaj uređaj je predstavljen na sajmu potrošačke elektronike CES 2019, a njegovi tvorci tvrde da može da postigne jednak nivo čistoće zuba kao i standardni metod čišćenja, ali u svega 10 sekundi.

Y-Brush je izum francuske kompanije Fasteesh i predstavlja pokušaj optimizacije procesa pranja zuba. Umesto četkice sa malom glavom na kojoj se nalaze vlakna, Y-Brush se praktično cela sastoji iz vlakana koja su postavljena pod uglom od 45 stepeni oko kalupa za zube koji se prisloni na vaš gornji i donji red zuba.

Vlakna su postavljena pod preciznim uglom koji Američko udruženje stomatologa (ADA) preporučuje kada držite četkicu za zube uz desni. Kako nemaju svi usta iste veličine, Y-Brush dolazi u četiri različite veličine, uključujući i manje veličine namenjene deci.

Da biste koristili Y-Brush, prvo napunite kalup vašom omiljenom pastom. Potom prinesite uređaj vašim ustima i postavite ga na red zuba kao što biste postavili običan štitnik za zube. Kada ga postavite u usta, pritisnite dugme i osetićete kako Y-Brush počinje da vibrira.

Preporučuje se da pravite pokrete kao da žvaćete dok koristite Y-Brush da bi uređaj potpuno očistio vaše zube, ali to morate da radite svega pet sekundi. Onda postavite Y-Brush na drugi red zuba i ponovite proces iz početka. Nakon 10 sekundi, vaši zubi bi trebalo da su potpuno čisti.

Postoji mnogo razloga da budete skeptični na tvrdnje koje iznose tvorci Y-Brush četkice. Ona nije odobrena ili testirana, i iako zvuči obećavajuće, isto tako se i graniči sa kategorijom „previše dobro da bi bilo istinito“.

Možda bi vam bilo pametnije da pričekate sa kupovinom ovog uređaja dok on ne dobije odobrenje od udruženja stomatologa, ali možete da ga naručite u pretprodaji ako želite.

Y-Brush će koštati 125 dolara, a očekuje se da će isporuke krenuti u aprilu 2019. Godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde