Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena AI-generisanim profilnim slikama

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne profilne slike i postavljaju pitanje zašto bi uopšte platili fotografa umesto toga. Generativni AI foto-uređivač Remini postao je viralan na TikToku, pri čemu hiljade korisnika koristi tehnologiju da pretvori svoje slike sa telefona u laskave korporativne profilne slike.

Pomenuta AI foto aplikacija je naglo skočila u popularnosti. Aplikacija Remini je čak srušila Meta’s Threads i dospela na prvo mesto u SAD na App Store chartu kompanije Apple. Hešteg #Remini trenutno ima preko 1,4 milijarde pregleda na TikToku, a kreatori sadržaja se pitaju zašto bi platili za profilne slike kada to AI radi besplatno, ii uz malu nadoknadu u vidu pretplate?

Remini je lansiran 2019. godine sa softverom za poboljšanje jasnoće slika, kao što je čišćenje mutnih slika. Međutim, 2022. godine je dodat generativni AI u aplikaciju. Iako je Remini besplatan za preuzimanje, za pristup svim njegovim funkcijama potrebna je pretplata.

Remini funkcioniše slično kao aplikacija za uređivanje slika Lensa AI iz 2022. godine. Kategorija kurikuluma prikazuje modele u poslovnoj odeći i generiše profesionalne profilne slike. Nakon toga, postoji funkcija povlačenja prsta koja omogućava korisnicima Remini aplikacije da suze svoje omiljene slike.

Iako su mnogi TikTokeri bili impresionirani AI-generisanim profilnim slikama, mnogi korisnici su bili zabrinuti što aplikacije poput Remini mogu zameniti prave fotografe.

Osim toga, iako su profilne slike bile impresivne, neke od slika su imale defekte koji su karakteristični za AI tehnologiju, poput ruku sa previše ili premalo prstiju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...

Najbrža grafenska eksterna baterija na svetu...

Srećom po nas, eksterne baterije su doživele značajan napredak, a to se najbolje može videti po...

Mercedes ubacuje ChatGPT u svoje automobile

Mercedes-Benz i Microsoft su se dogovorili da ubace ChatGPT u Mercedes-Benz automobile u Sjedinjenim Američkim Državama....
Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne profilne slike i postavljaju pitanje zašto bi uopšte platili fotografa umesto toga. Generativni AI foto-uređivač Remini postao je viralan na TikToku, pri čemu hiljade korisnika koristi tehnologiju da pretvori svoje slike sa telefona u laskave korporativne profilne slike. Pomenuta AI foto aplikacija je naglo skočila u popularnosti. Aplikacija Remini je čak srušila Meta's Threads i dospela na prvo mesto u SAD na App Store chartu kompanije Apple. Hešteg #Remini trenutno ima preko 1,4 milijarde pregleda na TikToku, a kreatori sadržaja se pitaju zašto bi platili za profilne slike kada to AI radi besplatno, ii uz malu nadoknadu u vidu pretplate? Remini je lansiran 2019. godine sa softverom za poboljšanje jasnoće slika, kao što je čišćenje mutnih slika. Međutim, 2022. godine je dodat generativni AI u aplikaciju. Iako je Remini besplatan za preuzimanje, za pristup svim njegovim funkcijama potrebna je pretplata. Remini funkcioniše slično kao aplikacija za uređivanje slika Lensa AI iz 2022. godine. Kategorija kurikuluma prikazuje modele u poslovnoj odeći i generiše profesionalne profilne slike. Nakon toga, postoji funkcija povlačenja prsta koja omogućava korisnicima Remini aplikacije da suze svoje omiljene slike. Iako su mnogi TikTokeri bili impresionirani AI-generisanim profilnim slikama, mnogi korisnici su bili zabrinuti što aplikacije poput Remini mogu zameniti prave fotografe. Osim toga, iako su profilne slike bile impresivne, neke od slika su imale defekte koji su karakteristični za AI tehnologiju, poput ruku sa previše ili premalo prstiju.