Instaliranje Wi-Fi adaptera može vam povećati brzinu interneta u celom domu

Obezbedite sebi brži i pouzdaniji Wi-Fi u svakom kutku doma.

Može se slobodno reći da svi uvek tražimo načine da dobijemo bržu i stabilniju Wi-Fi konekciju u svakom kutku svog doma, i postoji više metoda da to ostvarimo – od pomeranja rutera u ćošak do kupovine generalno boljeg rutera – ali jedan relativno jeftin i jednostavan trik koji možda još niste isprobali jeste da udžekate Wi-Fi adapter u laptop ili desktop računar. Vaš kompjuter verovatno već ima antenu u kućištu, ali u zavisnosti od vaše trenutne postavke, spoljni adapter bi mogao da obezbedi stabilniju i bržu konekciju na većoj razdaljini.

Ako kupite adapter koji je moćniji od one koja se nalazi unutar kompjutera, vaša mašina će bolje hvatati signale rutera, pa bi trebalo da dobijete jaču i stabilniju konekciju. Eksterni Wi-Fi adapter povezan sa vašim kompjuterom preko USB kabla može predstavljati značajno poboljšanje jer možete da je stavite negde na policu ili na drugu stranu radnog stola gde je Wi-Fi signal potencijalno jači.

Ako mislite da bi vam Wi-Fi adapter mogao biti od koristi, vodite računa da podržava Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E standarde sa najvećim brzinama i kapacitetima. Sve dok vaš ruter podržava te protokole, adapter koji je kompatibilna sa standardima Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E značajno će smanjiti latenciju i poboljšati stabilnost konekcije kao i brzine skidanja i otpremanja fajlova.

Dva uređaja koja vredi pogledati ovde su TP-Link AX1800 WiFi 6 adapter i Netgear A8000 Nighthawk WiFi 6E adapter. Oba uređaja se povezuju preko USB 3.0 kabla za najbrži mogući protok. Novi adapter automatski preuzima dužnosti vezane za Wi-Fi i trebalo bi da odmah osetite poboljšanje u internet konekciji.

I za kraj, postoji način da kombinujete snagu više adaptera. Aplikacija Speedify može da sadrži signale sa nekoliko Wi-Fi adaptera na Windows ili macOS uređajima. Drugim rečima, vaš novi eksterni adapter i ona postojeća interna bi mogle da rade kao jedan uređaj, u teoriji povećavajući brzinu i stabilnost Wi-Fi konekcije.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

IFA 2022: Tedee – rezervni ključevi idu u...

Pametna brava kompanije Tedee čini vaša vrata pametnim:...

LOUIS VUITTON HORIZON SILVER LIGHT UP ZVUČNIK

Od slušalica do pametnih satova i zvučnika, Louis...

Tri Epson laserska projektora menjaju televizore

Ako vam velika crna ploča iliti televizor u...

Samsung Odyssey G7

Predvodnik na svetskom tržištu gejming monitora, kompanija Samsung...

TOP 5: Filmova koji se gledaju samo na...

Tokom protekle dve godine zavoleli smo gledanje filmova...

IFA 2020: Nova LG vizija doma za buducnost...

Kompanija LG Electronics (LG) je na sajmu IFA...

Novi Ballie robot kompanije Samsung je kao pravi...

Tokom glavnog ekspozea kompanije Samsung na CES sajmu...

IFA 2022: Dometic DrawBar – novo rešenje za...

Dometic DrawBar nudi funkcionalnost prave vinske vitrine ali...

QLED za brojnim inovacijama!

Novi modeli Samsung Neo QLED serije televizora od...

CES 2021: Zvučnik za tuš napaja se iz...

Vaš zvučnik u tuš kabini će uvek biti...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Može se slobodno reći da svi uvek tražimo načine da dobijemo bržu i stabilniju Wi-Fi konekciju u svakom kutku svog doma, i postoji više metoda da to ostvarimo – od pomeranja rutera u ćošak do kupovine generalno boljeg rutera – ali jedan relativno jeftin i jednostavan trik koji možda još niste isprobali jeste da udžekate Wi-Fi adapter u laptop ili desktop računar. Vaš kompjuter verovatno već ima antenu u kućištu, ali u zavisnosti od vaše trenutne postavke, spoljni adapter bi mogao da obezbedi stabilniju i bržu konekciju na većoj razdaljini. Ako kupite adapter koji je moćniji od one koja se nalazi unutar kompjutera, vaša mašina će bolje hvatati signale rutera, pa bi trebalo da dobijete jaču i stabilniju konekciju. Eksterni Wi-Fi adapter povezan sa vašim kompjuterom preko USB kabla može predstavljati značajno poboljšanje jer možete da je stavite negde na policu ili na drugu stranu radnog stola gde je Wi-Fi signal potencijalno jači. Ako mislite da bi vam Wi-Fi adapter mogao biti od koristi, vodite računa da podržava Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E standarde sa najvećim brzinama i kapacitetima. Sve dok vaš ruter podržava te protokole, adapter koji je kompatibilna sa standardima Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E značajno će smanjiti latenciju i poboljšati stabilnost konekcije kao i brzine skidanja i otpremanja fajlova. Dva uređaja koja vredi pogledati ovde su TP-Link AX1800 WiFi 6 adapter i Netgear A8000 Nighthawk WiFi 6E adapter. Oba uređaja se povezuju preko USB 3.0 kabla za najbrži mogući protok. Novi adapter automatski preuzima dužnosti vezane za Wi-Fi i trebalo bi da odmah osetite poboljšanje u internet konekciji. I za kraj, postoji način da kombinujete snagu više adaptera. Aplikacija Speedify može da sadrži signale sa nekoliko Wi-Fi adaptera na Windows ili macOS uređajima. Drugim rečima, vaš novi eksterni adapter i ona postojeća interna bi mogle da rade kao jedan uređaj, u teoriji povećavajući brzinu i stabilnost Wi-Fi konekcije.