TOP 5: Aplikacija za budžetiranje za roditelje

Pored svih obaveza koje roditelji imaju svakog dana, vođenje mesečnog budžeta može da bude prilično zahtevno. U nastavku ćete naći neke od najboljih aplikacija koje će vam pomoći u tome.

Roditeljima može biti dosta velik izazov da utvrde budžet i potom ga se zaista i pridržavaju. Život nam stalno priređuje neočekivane situacije, zar ne? Naročito ako imate decu.

I uvek postoje neočekivane potrebe (i želje) koje se jave tokom meseca.

Jedan od najboljih načina da pratite svoju finansijsku situaciju jeste da jednostavno stavite svoj mesečni budžet na papir, zabeležite sve vaše prilive i sve poznate i periodične troškove i istovremeno ostavite nešto novca sa strane za neočekivane izdatke.

Ako stari dobri olovka i papir ne odgovaraju vašem stilu, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći sa zadatkom budžetiranja i upravljanjem njime, a mnoge su posebno prilagođene roditeljima i porodicama.

U nastavku možete naći neke od najboljih aplikacija za budžetiranje za roditelje, odabrane od strane vodećih eksperata za budžetiranje i upravljanje novcem.

Mint

Kao jedna od najpoznatijih aplikacija na tržištu, Mint predstavlja prvi izbor za mnoge finansijske i budžetske eksperte, pa tako i za roditelje.

Aplikacija je besplatna i sveobuhvatna, ona povezuje sve vaše finansijske račune uključujući tekući račun, kreditne kartice i investicione račune.

Ona takođe prati vaše budžetiranje i neto vrednost. Kao univerzalna alatka, ova aplikacija štedi roditeljima vreme koje bi potrošili na korišćenje nekoliko aplikacija i sajtova kako bi pratili svoje finansijsko stanje.

Mint vas takođe automatski obaveštava kada treba da platite račune (što može biti od velikog značaja za roditelje koji imaju obaveza preko glave) i pruža korisne uvide kao na primer kada troškovi pređu uobičajenu granicu.

Kada učitate sve svoje račune u platformu, Mint prati sve te račune i šalje vam obaveštenja u situacijama kada, na primer, imate malo sredstava na računu ili kada vam se odbiju neke naknade a takođe i prati različite ciljeve vezane za trošenje koje ste sebi postavili, uključujući štednju.

Daily Budget

Kao što praktično svaki roditelj može da potvrdi, pronaći stvari koje su jednostavne za korišćenje predstavlja veliku pobedu a aplikacija Daily Budget spada direktno u tu kategoriju. Ona je savršena za roditelje koji žele da im budžetiranje bude što jednostavnije.

Da biste koristili aplikaciju, sve što treba da uradite je da unesete svoj dnevni budžet i potrošite više ili manje, a ona će sve to obračunati i promeniti vaš sutrašnji budžet.

Kada imate decu, neočekivani troškovi non-stop iskaču. Ova aplikacija za budžetiranje će vam pomoći da se prilagodite takvim iznenadnim troškovima i ostanete u okviru budžeta.

Aplikacija je besplatna, ali možete da kupite dodatne funkcije kao što je dodavanje kategorijskih ikonica ili analitičkih grafikona za mala jednokratna plaćanja. I za kraj, kada koristite Daily Budget aplikaciju ne morate da je povezujete sa vašim finansijskim računima, čime se eliminišu sve brige oko krađe lozinki ili novca.

HoneyFi

Budžetiranje zna da bude preopterećujuće, a pritom i oduzima dosta vremena.

Ova aplikacija za budžetiranje je posebno osmišljena za parove kako bi im pomogla da lakše zajedno upravljaju novcem.
HoneyFi aplikaciju možete da koristite da vidite sve vaše račune i transakcije, pratite budžet i postavljate zajedničke ciljeve za štednju, sve to na jednom mestu.

S obzirom na to da su roditeljima potrebe njihove dece na prvom mestu, razgovori o finansijama uglavnom bivaju skrajnuti. Ova aplikacija će vam omogućiti da ispunite svoje ciljeve.

Goodbudget

Ova aplikacija razdvaja vaš keš u koverte koje predstavljaju svaku od troškovnih kategorija kao što su, na primer, namirnice i omogućava vam da to radite virtuelno bez fizičkih papirnih koverti.

Takođe možete da pristupite istom Goodbudget nalogu sa dva uređaja, što je zgodno za roditelje koji zajedno vode računa o budžetu.

Aplikacija Goodbudget je besplatna i uključuje 10 redovnih koverti kao i 10 dodatnih koverti.
Možete i besplatno da se unapredite ako vašoj porodici treba još koverti i funkcija.

FamZoo

FamZoo je aplikacija za budžetiranje osmišljena posebno za porodice. To je istovremena alatka za budžetiranje i edukativni proizvod koji uči decu o upravljanju novcem.

Možete da napravite raspored za obavljanje kućnih poslova i dodelu džeparca i potom podelite zaradu na štednju, novac za trošenje i račune za humanitarne donacije kako biste pokazali kako treba biti odgovoran s novcem.

Možete čak i da plaćate kamatu i učite svoju decu o vrednosti složene kamate.

Vrlo korisna FamZoo aplikacija vam takođe omogućava da postavite porodične ili individualne štedne ciljeve i naplatite pozajmljivanje novca deci ili deljene troškove kao što je porodični paket za telefone.

Nažalost, aplikacija nije besplatna. Postoji mala mesečna naknada za korišćenje, ali ako platite unapred ona može da vas izađe svega 2,50 dolara mesečno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde