TOP 5: Inovativni kuhinjski pribor i aparati na CES 2020 sajmu

Gedžeti i uređaji koji hlade, seckaju, mere, kuvaju na pari i rade još mnogo drugih stvari

Među virtuelnim asistentima, 3D štampačima, tehnološkim seks-igračkama i futurističkim metodama prevoza na CES 2020 sajmu, kuhinjski pribor i aparati se izdvajaju po svojoj bezazlenoj prirodi.

Na sajmu u Las Vegasu, velike kompanije predstavljaju svoje frižidere, šporete i sudopere, a dosta manjih kompanija izlaže pametne uređaje koji su osmišljeni da zamene svoje tradicionalne verzije.

Umesto da zadivljuju posetioce svojim čudnim dizajnom ili kompleksnim algoritmima, kulinarske inovacije na ovom sajmu zadivljuju svojom funkcionalnošću i efikasnošću.
U nastavku ćete naći samo par kuhinjskih proizvoda koji su predstavljeni na ovogodišnjem CES sajmu.

CookingPal Julia

Julia je samostojeći aparat u okviru široke kolekcije kuhinjskih proizvoda kompanije CookingPal.

Uređaj funkcioniše kao mrežni uređaj i virtuelni asistent u vašoj kuhinji, kao pomoćni kuvar i kao rešenje za pametno čišćenje.
Aparat radi sve što je generalno neophodno da bi se napravio neki obrok (secka, mesi, meša i kuva), a potom se sam očisti koristeći intuitivne metode pranja.

Zvanično postoji 10 funkcija koje idu od pripreme i merenja do rendanja i mlevenja, i svakom funkcijom možete upravljati daljinski preko aplikacije.
Preko aplikacije korisnici mogu da motre na sastojke (zahvaljujući tehnologiji pametnog opažanja) i reorganizuju ih.

Juno

Ovu „mikrotalasnu za hlađenje“ kompanije Juno možete finansijski da podržite preko platforme Indiegogo, gde je postavljena tokom prvog dana CES sajma.

Koristi algoritam i vodenu tehnologiju da brzo ohladi konzerve i flaše bilo koje tečnosti, od kafe do vina. Trenutno je i dalje prototip, ali testovi su potvrdili da je u stanju da ohladi piće na željenu temperaturu za manje od tri minuta, bez primene gaziranosti tog pića.

Praktičan je za ljude koji vole da zovu goste na druženje, ali nemaju mnogo prostora u frižideru, može da stane na radnu površinu u kuhinji, a može da bude i futuristički dodatak vašem bifeu.

SmartyPans

SmartyPans ulazi na tržište pametnih kuhinjskih uređaja sa posudom koju je retko ko imao na umu: pametnim tiganjem. Koristeći senzore za težinu i temperaturu, tiganj se povezuje sa aplikacijom za smartfone i korisniku omogućava da navede sastojke (i količine) koje ovaj stavlja u tiganj.

Nakon analiziranja podataka, tiganj može da proceni nutritivnu vrednost obroka (čak i kada dodate neke sastojke), beleži recepte u realnom vremenu, i ponudi uputstva, korak po korak, za bilo koji od recepata koji se nalazi u njegovoj bazi podataka.

SmartyPans je dostupan po ceni od 229 dolara.

Cuzen Matcha

Kao pokušaj da se modernizuje proces pravljenja mače (praha zelenog čaja), Cuzen Matcha koristi keramički mlin da samelje visokokvalitetni zeleni čaj sve dok nije dovoljno sitan za pripremu.

Potom, nakon pritiska na jedno od dva dugmeta na gornjem panelu uređaja, ova mašina sipa šolju čaja tačne jačine koju korisnik želi sa sve penastim finišem koji se postiže magnetnom mešalicom.

Uređaj može da se rezerviše u pretprodaji, a korisnicima se preporučuje (makar u ovom trenutku) da kupuju cele listove mača čaja brenda kompanije Cuzen, ali ne bi trebalo da bude problema ako se koristi neki drugi brend.

Rerna za precizno pečenje na pari kompanije Anova Culinary

Anova uređaj za sous vide kuvanje je i dalje jedan od najpopularnijih na svetu, uprkos sve većem broju rivalskih uređaja.

Znajući to, bićete uzbuđeni da čujete da kompanija priprema rernu za precizno pečenje na pari.

Postoji mnogo rerni koje imaju funkciju za pečenje na pari, ali one su najčešće skupe ili neefikasne.

Rerna kompanije Anova staje na radnu površinu u kuhinji i omogućava ultraprecizno pečenje kao i personalizaciju preko elegantnog LED interfejsa sa prednje strane ove mašine.

Anova želi da omogući da uvek kuvate tačno onoliko vremena koliko je potrebno, kako bi se izbegla isušena hrana, i kako biste dobili hrskavu kožuru na mesu koje pečete.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde