Klipsch je spreman za karaoke sa prvim bežičnim zvučnicima za žurke

Zvučnici za žurke – snažni i često šareno obojeni prenosivi Bluetooth zvučnici – već nekoliko godina predstavljaju rastući segment tržišta, a sada se može pouzdano reći da ovo više nije prolazni trend jer je Klipsch rešio da se uključi u tržišnu utakmicu.

Ova kompanija poznata po nekim od najvećih i najmoćnijih zvučnika koje ste ikada videli predstavila je svoja prva dva bežična Bluetooth zvučnika za žurke – model Gig XL sa cenom od 249$ i Gig XXL sa cenom od 349$ – koji imaju gomilu funkcija koje će se svideti ljudima koji žele više nego da samo slušaju muziku.

Poput drugih zvučnika za žurke, Gig modeli nude svetlosne efekte koji se mogu personalizovati, sve to zahvaljujući LED prstenovima oko drajvera usmerenim unapred. Gig zvučnici imaju robusna kućišta sa integrisanim ručkama za nošenje i metalnim mrežicama koje su dizajnirane da budu dovoljno izdržljive da prežive svakakve lude žurke. Ali ono po čemu se ovi zvučnici izdvajaju je to što kod njih karaoke nisu dodatak. Oba modela dolaze sa žičanim mikrofonom, tako da čim ih otpakujete, možete da počnete sa pevanjem. U kompaniji Klipsch kažu da integrisane punjive baterije omogućavaju svakom od zvučnika da radi do osam sati na maksimalnom nivou jačine zvuka.

Dva ista Gig zvučnika mogu se preko Bluetootha upariti za još bolji i jači stereo zvuk, a pored njihovih zasebnih ulaza za mikrofone, svaki model ima i 3,5 mm aux-in ulaz i USB port koji vam omogućava da puštate muziku sa svojih uređaja.

Manji, lakše prenosivi Gig XL težak je oko 4,5 kg i dolazi sa jednim visokotoncem od 2 inča i vuferom od 6,5 inča sa režimom za pojačani bas. On takođe ima i IPX4 rejting vodootpornosti, tako da mu neće biti ništa ako neko slučajno prospe piće po njemu. Njegova maksimalna jačina zvuka je 105 decibela.

Veći model, Gig XXL, težak je oko 8 kg i ima duplo više drajvera tj. dva visokotonca od po 2 inča i dva vufera of 6,5 inča (takođe sa režimom za pojačani bas) za maksimalnu jačinu zvuka od 110,7 decibela na 0,5 m. Gig XXL takođe ima i ulaz za kablove instrumenata koji možete da koristite sa većinom gitara, klavijatura, bubanj mašina i drugih uređaja.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde