McLaren Applied je napravio fensi e-trotinet

Series 1 je „sklopivi trotinet visokih performansi“, a u kompaniji McLaren su posebno uzbuđeni zbog njegove sklopive tehnologije. Čak su i podneli zahtev za zaštitu patenta, toliko su ozbiljni.

Termin „Flowfold“ opisuje kako je pritisak na jedno dugme sve što je potrebno da se vertikalna šipka sklopi i točak pomeri. Ta tehnologija je omogućila kompanijama McLaren i Callum da se ratosiljaju nogare i ubace „režim parkiranja“ koji ga drži na mestu.

Series 1 trotinet dolazi u dve verzije u zavisnosti od veličine baterije. Standardna verzija ima maloprodajnu cenu od 2.200€ i kapacitet baterije od 468 Wh, što mu daje autonomiju od nekih 40 km pri prosečnoj brzini od 20 km/h.

Druga verzija je Series 1 MAX, sa baterijom od 702 Wh i autonomijom od 61 km, a za tih dodatnih 21 km moraćete da doplatite 350€. Obe verzije imaju nelimitiranu brzinu od 40 km/h, osim ako isporuka ide za državu gde je brzina ograničena zakonom.

Baterija je smeštena u vodootpornom kućištu, u skladu sa strogim bezbednosnim standardima za e-trotinete sa obe strane Atlantika. Puni se od 0 do 100 posto za manje od tri sata.

Vozači mogu da biraju između tri nivoa snage. Prvi je ekološki Mode 1, koji nudi najveći domet, zatim imamo srednji Mode 2 i sportski Mode 3 za, kako kažu u kompaniji McLaren, „ultimativnu snagu i gas do daske“. Tu su i prilično zgodna svetla, koja uključuju integrisano prednje i zadnje svetlo kao i žmigavce, a sva svetla zajedno trotinetu daju futuristički izgled u mraku, i povećavaju bezbednost vozača naravno.

Lavoie Series 1 će biti napravljen u ograničenoj seriji od 469 primeraka – kao omaž prvom električnom trotinetu koji je napravljen u aprilu 1869. godine. Svaki od 469 trotineta biće numerisan i imaće posebnu pločicu kompanije Callum. Vlasnici „Founder edition“ modela dobiće i ekskluzivni pristup informacijama vezanim za izbacivanje novih proizvoda i privatnim događajima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde