Sajam automobila u Torinu 1950. i predstavljanje prvog Abarth Exhaust auspuha

Četvrtog maja 1950. na 32. Sajmu automobila u Torinu Karlo Abart predstavio je „Abarth Exhaust“, verovatno najpoznatiji dodatak čuvenih setova za konverziju koji su doneli svetsku slavu brendu sa znakom škorpiona. 

Danas, koncept performansi osnivača – koji se shvata kao istraživanje i razvoj inovativnih rešenja – može se videti u sofisticiranom „Record Monza“ izduvnom sistemu kojima su opremljeni Abarth automobili poslednje generacije.

Abarth takođe proslavlja ovu godišnjicu na društvenim mrežama, tako što poziva zajednicu da učestvuje u virtuelnom „flashmob“ okupljanju.

S uobičajenim Abarth pozivom, brend će okupiti zajednicu tako da se njihovi glasovi mogu čuti: od korisnika će se tražiti da okače Instagram priču u kojoj će imitirati zvuk auspuha svojim glasom, sa heštegom #TheRumbleLipChallenge.

U suštini, izazov za prave Abarth fanove.

Ta zajednica je jedan od stubova brenda sa znakom škorpiona: sada postoji 83 zvanična kluba, skoro duplo u odnosu na 2016. kao i grupa „The Scorpionship“ koja je aktivna u EMEA regionu četiri godine, sa više od 114.000 pratilaca.

Ova grupa entuzijasta i ljubitelja nastavlja da podržava brend u ovim teškim vremenima, i pokazuje da možemo da ostanemo ujedinjeni čak i na daljinu.

Upečatljiva osobina poznatih setova za tjuning je izduvni sistem, koji će postati prava ikona „Abarth stila“ tokom godina.
Zvanični debi bio je na Sajmu automobila u Torinu 4. maja i predstavljao je momentalan uspeh.

Prvi prototipi sadržali su jednostavan ali inovativan sistem, koji je proizvodima davao jasnu prednost u performansama s prepoznatljivim prigušenim ali punim zvukom.

Za nekoliko godina, Abarth& C. je postao globalna kompanija: 1962. sa 375 zaposlenih proizveo je 257.000 auspuha, 65% od kojih je izvezeno.

Na osnovu iste filozofije dizajna, godine 2009. Abarth je predstavio set poznat kao „Record Monza“ izduvni sistem.

Ime je jasan omaž rekordu u brzini koji je ostvario Karlo Abart na istorijskoj italijanskoj stazi, gde je probio rekord ubrzanja na četvrt milje 1965. godine, kada je imao 57. godina.

Moćan zvuk je direktan rezultat savršene kombinacije tehnologije Dual Mode sa četiri cevi, i hrabrog dizajna.

Detaljnije, Dual Mode tehnologija obuhvata ventil u dva pravca s mehaničkom kontrolom koji je ubačen u početnom delu auspuha, kako bi pojačao krivu zadnjeg pritiska.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde