Upoznajte MINI Hatch 2021

Moderni MINI je predstavljen pre 20 godina, a najnovija generacija modela dokaz je da je MINI i dalje u vrhunskoj formi.

Danas je MINI pojam za agilnu vožnju u dizajnu koji se ne može pomešati se bilo kojim drugim modelom; u ovoj klasi automobila MINI označava najviše moguće standarde kvaliteta i tehnologije.

Aktuelnom revizijom postojećeg modela, MINI je u segmentu malih automobila dokazao da je dostigao nivo zrelosti i izvrsnosti u smislu dizajna, suštine proizvoda i premijum kvaliteta, kao niko pre njega, kaže Bernd Kerber, direktor MINI brenda.

MINI je original koji se izdvaja iz mase i koji ne prestaje da radi na sebi i razvija se.

Novi dizajn eksterijera jasno upućuje da se MINI odlučio na čist i sveden izgled. Dominantnija nego ikad, šestougaona prednja maska hladnjaka oivičena je okvirom, znatno širim od onog kod prethodnika.

Poziciona svetla ustupila su mesto vertikalnim usisnicima pomerenim napred i spolja, s funkcijom prostora za vazdušne zavese koje treba dodatno da optimizuju aerodinamičnost. Centralna lajsna na braniku ima dodatnu funkciju nosača za tablicu, nije više crna već je u nijansi boje karoserije.

Gledano sa strane, nove MINI modele odlikuju tipične proporcije, pri čemu su upečatljive nove linije točkova i lukova točkova.

Bočni LED pokazivači pravca integrisani su u redizajnirane maske.

Svedeniji je i dizajn zadnjeg kraja svih MINI varijanti sa SUS motorima.

Crni okvir preuzima šestougaoni oblik maske hladnjaka, dok je zadnje svetlo za maglu integrisano u zadnji spojler u okviru sužene LED svetlosne grupe.

Kada je u pitanju unutrašnjost, premijum izgled prepoznatljive centralno postavljene instrument table dodatno je unapređen.

Ekran dijagonale od 8.8 inča osetljiv je na dodir i ima omiljene tastere osetljive na dodir uz Piano Black površine visokog sjaja, koje su sada dostupne u okviru standardne opreme.

Pored toga, tasteri za upravljanje audio uređajem i prekidač za svetlo upozorenja uz sisteme za asistenciju vozaču sada su precizno integrisani u kružnu instrument tablu, i ostavljaju utisak sveukupne harmonije.

U kombinaciji sa opcionim ambijentalnim osvetljenjem, nove površine sa laserskim gravurama optimizuju efekat LED okvira oko centralnog segmenta sa instrumentima.

Sve komande sada su u crnoj boji i savršeno su uklopljene s navigacionim uređajem postavljenim na centralnoj konzoli.

Multifunkcionalni displej sa instrumentima iza upravljača komponenta je opcije pod nazivom Connected Media.

Digitalni kolor displej u crnoj boji, već standardan u verziji MINI Cooper SE, dijagonale je od 5 inča i prikazuje sve informacije relevantne za vožnju kao i potrebne informacije i statusne poruke sistema za asistenciju vozaču.

Svetska promocija najnovije edicije modela MINI sa troja i petora vrata, kao i modela MINI kabriolet zakazana je za mart 2021. dok se na našem tržištu prvi modeli očekuju već u aprilu mesecu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde