TOP 5: Aktivni zvučnici na tržištu

Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema u jednom paru zvučnika. Pojačalo je integrisano u zvučnik i optimizovano da pruži najbolji mogući kvalitet zvuka za taj zvučnik. Većina aktivnih zvučnika ima dovoljan broj ulaza za sve vaše uređaje i, u većini slučajeva, par aktivnih zvučnika zahteva samo izvor napajanja i minimalan broj (ako ne i nula) kablova za povezivanje.

Zašto odabrati aktivne zvučnike?

Dve najveće prednosti modernih aktivnih zvučnika su kvalitet zvuka i jednostavnost korišćenja.

Par aktivnih zvučnika isporučuje stereo zvuk na način na koji to popularni Wi-Fi zvučnici jednostavno ne mogu. A pošto većina aktivnih zvučnika podržava i strimovanje preko Wi-Fi i Bluetooth konekcije, možete sa lakoćom da strimujete muziku preko omiljenih servisa kao što su Spotify, Apple Music, Tidal, Qobuz itd. Jednostavno otvorite vašu omiljenu muzičku aplikaciju, odaberete pesmu i izvor (vaše zvučnike) i pritisnete play.

Aktivni zvučnici nisu savršeni za svakoga. To su zvučnici sa napajanjem, što znači da im je potreban izvor napajanja i nisu prenosivi. Aktivni zvučnici vas takođe „ograničavaju“ na zvuk koji je odabrao njihov proizvođač na osnovu svih internih komponenti.

KEF LS50 Wireless II

KEF je izbacio model LS50 Wireless II krajem 2020. godine i on suštinski predstavlja ažuriranu i bolju verziju modela LS50 Wireless iz 2018. godine. Ovaj par zvučnika koristi novu KEF-ovu MAT tehnologiju (Metamaterial Absorption Technology) koja znatno smanjuje distorziju. Oni imaju novi konusni rastavljač i motorni sistem koji dodatno pomaže kod eliminacije distorzije. Dimenzije zvučne kutije su takođe prilagođene da daju zvučnicima više basa.

I za kraj, LS50 Wireless II zvučnici preuzeli su jednu od najboljih funkcija od svojih manjih rođaka KEF LSX u vidu činjenice da dva zvučnika ne moraju da budu povezana. To vam omogućava da stavite zvučnike na veću razdaljinu što je vrlo praktično, ali to znači da ćete malo žrtvovati kvalitet zvuka.

KUPI ODMAH  

Bowers & Wilkins Formation Duo

Bowers & Wilkins je 2019. godine predstavio zvučnike Duo u sklopu Formation serije koja uključuje all-in-one zvučnik, soundbar i bežični sabvufer. Duo zvučnici uzeli su ponešto od drugih premijum zvučnika ove kompanije: na primer, imaju isti visokotonac sa kupolom od ugljeničnih vlakana kao i zvučnici iz B&W 700 serije i Continuum konusni drajver iz serije 800.

Još jedna zgodna stvar kod zvučnika Duo je to što zajedno sa svim Formation zvučnicima oni mogu da koriste novu tehnologiju bežične mreže kompanije B&W (po imenu Formation Wireless Technology) koja im omogućava da strimuju zvuk do 96/24-bita, za koji u kompaniji B&W tvrde da ima duplo bolju vernost od drugih premijum bežičnih zvučnika. Naravno, cena i izgled ovih zvučnika se možda neće svideti svima, ali ako želite najbolje od najboljeg kada su u pitanju aktivni zvučnici, onda ovi zvučnici moraju ući u vaš uži izbor.

KUPI ODMAH  

Q Acoustics Q Active 200

Q Active 200 su prvi par aktivnih zvučnika ove kompanije, koji su predstavljeni 2021. godine. Oni mogu da strimuju zvuk visoke rezolucije (do 32bit/192kHz) i dizajnirani su da se takmiče sa rivalima kao što su KEF LS50 Wireless II. Međutim, Q Active 200 zvučnici su jedinstveni iz nekoliko ključnih razloga.

Kao prvo, kablovski ulazi (HDMI, optički, RCA i line-in za gramofon) ne nalaze se sa zadnje strane zvučnika već su u posebnom habu. To olakšava sakrivanje kablova. Kao drugo, u kompaniji QAcoustics su ih dizajnirali kao zvučnike koji su montirani na postolje i osmislili su posebno „Tensegrity“ postolje na kom oni izgledaju i zvuče najbolje. Kvaka je u tome što ta posebna postolja koštaju dodatnih 500$.

KUPI ODAMH  

Kanto Audio TUK

Brend Kanto je poznat po pristupačnim aktivnim zvučnicima, a TUK zvučnici su možda i njihov najbolji model. Oni imaju ribbon visokotonce koje već godinama srećemo u mnogim skupljim zvučnicima, što im omogućava da isporuče superioran nivo detalja. Svaki zvučnik ima AMT visokotonac i aluminijumski vufer srednjeg opsega od 5,25 inča, pa pored toga što nude bogat, detaljan zvuk, oni su i prilično glasni. TUK zvučnici su posebno dobri za puštanje elektronske, pop i hip-hop muzike. U kompaniji Kanto su mudro izabrali da integrišu MM fono pretpojačalo, USB digitalno-analogni konverter, pojačalo za slušalice i podršku za Bluetooth aptX HD što sve zajedno čini TUK zvučnike jednim od najkompletnijih aktivnih zvučnika dostupnih u bilo kom cenovnom rangu.

KUPI ODMAH  

Dali Callisto 2C

Sa modelom Callisto 2C, kompanija Dali ulazi u arenu aktivnih zvučnika predstavljajući trodelni sistem (2 zvučnika i Sound Hub) koji je dizajniran da stoji na postoljima ili na stabilnim kredencima. Pojačalo klase D od 250 vati pokreće vufer od 6,5 inča i par visokotonaca koji se sastoji od tvitera od 1 inča sa mekom kupolom i hibridnog ribbon modula, zbog čega Callisto 2C zvučnici sa lakoćom mogu da ispune veliku prostoriju zvukom. Ovaj sistem proizvodi ogromnu zvučnu pozornicu sa jednim od najkvalitetnijih visokotonaca koje ćete ikada čuti.

Sound Hub – koji možete unaprediti, omogućava ovom sistemu podršku za sve moguće formate u doglednoj budućnosti. On prihvata digitalne i analogne izvore i prenosi signal do zvučnika koji podržavaju reprodukciju do 24-bit/96kHz. Ako ste u potrazi za full-range bežičnim aktivnim zvučnicima koji su dobri kako za muziku tako i za gledanje filmova i imate relativno veliku prostoriju u koju želite da ih smestite, ona bi Callisto 2C zvučnici mogli biti baš ono što ste tražili.

KUPI ODMAH  

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SwitchBot prepravlja pametne zavese da budu...

SwitchBot Curtain 3 je najnoviji kontroler pametnih zavesa koji vam omogućava da automatski, ručno ili glasovnim...

Ruarkov R410 je sjajan AiO audiofilski...

Primarno je dizajniran sa streaming opcijom na umu, ali vlasnici će ipak moći da povežu legacy...

Dajte zvuku boju!

Lepo kod hi-fi sistema je njihova modularnost; mnogi audio entuzijasti uživaju u nadogradnji različitih komponenti deo...

Novi Marantz Stereo 70s je AV...

Kada se radi o kućnom bioskopu, većina ljudi želi da se što više približi iskustvu iz...

Zaboravite na staromodne gramofone → RokBlok...

Svako ko je ikada imao kolekciju ploča zna da ti tanki diskovi nisu samo zastareli način...

Izvanredno stilizovani zvučnik Bang & Olufsen...

Najnoviji bežični zvučnik kompanije Bang & Olufsen je oličenje izraza „mali, ali moćan“. Bang & Olufsen...

TOP 5 detektori metala 2023

Garrett ACE 300 Garrett ACE 300 ima vrlo razumnu cenu i nudi pet režima pretrage, podešavanje dubine...

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod...

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati...

Hi-Files Show sajam 2023. u Beogradu!

Sedamnaesti HI-FILES SHOW, jedini domaći sajam audio i video tehnike sa decenijskom tradicijom, održava se 7....

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...
Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema u jednom paru zvučnika. Pojačalo je integrisano u zvučnik i optimizovano da pruži najbolji mogući kvalitet zvuka za taj zvučnik. Većina aktivnih zvučnika ima dovoljan broj ulaza za sve vaše uređaje i, u većini slučajeva, par aktivnih zvučnika zahteva samo izvor napajanja i minimalan broj (ako ne i nula) kablova za povezivanje.

Zašto odabrati aktivne zvučnike?

Dve najveće prednosti modernih aktivnih zvučnika su kvalitet zvuka i jednostavnost korišćenja. Par aktivnih zvučnika isporučuje stereo zvuk na način na koji to popularni Wi-Fi zvučnici jednostavno ne mogu. A pošto većina aktivnih zvučnika podržava i strimovanje preko Wi-Fi i Bluetooth konekcije, možete sa lakoćom da strimujete muziku preko omiljenih servisa kao što su Spotify, Apple Music, Tidal, Qobuz itd. Jednostavno otvorite vašu omiljenu muzičku aplikaciju, odaberete pesmu i izvor (vaše zvučnike) i pritisnete play. Aktivni zvučnici nisu savršeni za svakoga. To su zvučnici sa napajanjem, što znači da im je potreban izvor napajanja i nisu prenosivi. Aktivni zvučnici vas takođe „ograničavaju“ na zvuk koji je odabrao njihov proizvođač na osnovu svih internih komponenti.

KEF LS50 Wireless II

KEF je izbacio model LS50 Wireless II krajem 2020. godine i on suštinski predstavlja ažuriranu i bolju verziju modela LS50 Wireless iz 2018. godine. Ovaj par zvučnika koristi novu KEF-ovu MAT tehnologiju (Metamaterial Absorption Technology) koja znatno smanjuje distorziju. Oni imaju novi konusni rastavljač i motorni sistem koji dodatno pomaže kod eliminacije distorzije. Dimenzije zvučne kutije su takođe prilagođene da daju zvučnicima više basa. I za kraj, LS50 Wireless II zvučnici preuzeli su jednu od najboljih funkcija od svojih manjih rođaka KEF LSX u vidu činjenice da dva zvučnika ne moraju da budu povezana. To vam omogućava da stavite zvučnike na veću razdaljinu što je vrlo praktično, ali to znači da ćete malo žrtvovati kvalitet zvuka.

KUPI ODMAH  

Bowers & Wilkins Formation Duo

Bowers & Wilkins je 2019. godine predstavio zvučnike Duo u sklopu Formation serije koja uključuje all-in-one zvučnik, soundbar i bežični sabvufer. Duo zvučnici uzeli su ponešto od drugih premijum zvučnika ove kompanije: na primer, imaju isti visokotonac sa kupolom od ugljeničnih vlakana kao i zvučnici iz B&W 700 serije i Continuum konusni drajver iz serije 800. Još jedna zgodna stvar kod zvučnika Duo je to što zajedno sa svim Formation zvučnicima oni mogu da koriste novu tehnologiju bežične mreže kompanije B&W (po imenu Formation Wireless Technology) koja im omogućava da strimuju zvuk do 96/24-bita, za koji u kompaniji B&W tvrde da ima duplo bolju vernost od drugih premijum bežičnih zvučnika. Naravno, cena i izgled ovih zvučnika se možda neće svideti svima, ali ako želite najbolje od najboljeg kada su u pitanju aktivni zvučnici, onda ovi zvučnici moraju ući u vaš uži izbor.

KUPI ODMAH  

Q Acoustics Q Active 200

Q Active 200 su prvi par aktivnih zvučnika ove kompanije, koji su predstavljeni 2021. godine. Oni mogu da strimuju zvuk visoke rezolucije (do 32bit/192kHz) i dizajnirani su da se takmiče sa rivalima kao što su KEF LS50 Wireless II. Međutim, Q Active 200 zvučnici su jedinstveni iz nekoliko ključnih razloga. Kao prvo, kablovski ulazi (HDMI, optički, RCA i line-in za gramofon) ne nalaze se sa zadnje strane zvučnika već su u posebnom habu. To olakšava sakrivanje kablova. Kao drugo, u kompaniji QAcoustics su ih dizajnirali kao zvučnike koji su montirani na postolje i osmislili su posebno „Tensegrity“ postolje na kom oni izgledaju i zvuče najbolje. Kvaka je u tome što ta posebna postolja koštaju dodatnih 500$.

KUPI ODAMH  

Kanto Audio TUK

Brend Kanto je poznat po pristupačnim aktivnim zvučnicima, a TUK zvučnici su možda i njihov najbolji model. Oni imaju ribbon visokotonce koje već godinama srećemo u mnogim skupljim zvučnicima, što im omogućava da isporuče superioran nivo detalja. Svaki zvučnik ima AMT visokotonac i aluminijumski vufer srednjeg opsega od 5,25 inča, pa pored toga što nude bogat, detaljan zvuk, oni su i prilično glasni. TUK zvučnici su posebno dobri za puštanje elektronske, pop i hip-hop muzike. U kompaniji Kanto su mudro izabrali da integrišu MM fono pretpojačalo, USB digitalno-analogni konverter, pojačalo za slušalice i podršku za Bluetooth aptX HD što sve zajedno čini TUK zvučnike jednim od najkompletnijih aktivnih zvučnika dostupnih u bilo kom cenovnom rangu.

KUPI ODMAH  

Dali Callisto 2C

Sa modelom Callisto 2C, kompanija Dali ulazi u arenu aktivnih zvučnika predstavljajući trodelni sistem (2 zvučnika i Sound Hub) koji je dizajniran da stoji na postoljima ili na stabilnim kredencima. Pojačalo klase D od 250 vati pokreće vufer od 6,5 inča i par visokotonaca koji se sastoji od tvitera od 1 inča sa mekom kupolom i hibridnog ribbon modula, zbog čega Callisto 2C zvučnici sa lakoćom mogu da ispune veliku prostoriju zvukom. Ovaj sistem proizvodi ogromnu zvučnu pozornicu sa jednim od najkvalitetnijih visokotonaca koje ćete ikada čuti. Sound Hub – koji možete unaprediti, omogućava ovom sistemu podršku za sve moguće formate u doglednoj budućnosti. On prihvata digitalne i analogne izvore i prenosi signal do zvučnika koji podržavaju reprodukciju do 24-bit/96kHz. Ako ste u potrazi za full-range bežičnim aktivnim zvučnicima koji su dobri kako za muziku tako i za gledanje filmova i imate relativno veliku prostoriju u koju želite da ih smestite, ona bi Callisto 2C zvučnici mogli biti baš ono što ste tražili.

KUPI ODMAH