Televizor bez granica: Samsung 8K QLED TV

Nikad realnija slika čeka da je okačite o zid, gde će u slobodno vreme da prikazuje remek dela čuvenih slikara, ili možda vaše omiljene fotografije sa poslednjeg letovanja…
Samsung QLED modeli sa svojom 8K rezolucijom imaju 33,2 miliona delova slike, i uklapaju je u celinu koja impresionira već na prvi pogled. Quantum Dot tehnologija prikazuje potpunu reprodukciju volumena boja za neverovatan sadržaj na QLED televizorima. Kontrola pozadinskog osvetljenja je unapređena: Funkcija Direct Full Array analizira svaku scenu i upravlja pozadinskim svetlom, kako bi dala jače kontraste i veću dubinu, čineći sliku fantastičnom svakog momenta. Ekran ima dva dodatna sloja radi povećanja ugla gledanja. Ovde pre svega mislimo na postojanost boja. Umanjuje se rasipanje svetla, a osvetljenje ravnomerno prolazi kroz panel.

Novi QLED televizori optimizuju zvuk prema prostoriji u kojoj su, i poziciji gde je TV, adaptivna jačina zvuka prilagođava jačinu na osnovu matrice pređašnjeg korišćenja i audio ulaza. Već sami sistemski zvučnici daju nadrealno dobar zvuk, a za audiofile je moguće povezivanje sa svim poznatim audio komponentama.

Samsungov TV operativni sistem je poznat po lakoći korišćenja i brzini reakcije na korisnikove zahteve. Ove godine je OS začinjen s Bixbyem. U poslednjem izdanju QLED televizora „stavio je na sto“ igrača koji, iako do sada nije toliko omiljen u njihovim pametnim telefonima, unosi ključne promene u poimanju centralne kućne zabave.

Razgovor s Bixby pomoćnikom vam daje traženi sadržaj direktno na ekran. On umesto vas traži podatke na internetu i isporučuje informacije. Takođe, pametni asistent Bixby preko TV-a upravlja celokupnim Samsung mikro svetom. Uz vašu kontrolu komunicira sa frižiderom, usisivačem i ostalim pametnim Samsung uređajima. „Govori“ im šta da rade ili od njih uzimaja povratne informacije. Na primer, usisivaču daju naredbu da usisaju stan, ili od frižidera traži spisak hrane koja je unutra.

Osim prisutnog Bixbyja, tu su i podrška za Amazon, Google i AirPlay 2 pomoćnike, ne bi li svako izabrao po svojoj meri najboljeg za kolaboraciju. Televizori iz 2019. godine su kompatibilni sa još većom bazom uređaja, kako bi pametan dom bio dostupan svima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Xiaopeng HT Aero novi dizajn letećeg...

Pre dve godine, kineski proizvođač električnih automobila Xiaopeng je predstavio koncept svog letećeg automobila. Odlučio je...

HondaJet Echelon Light Business Jet je...

Ako već niste čuli, HondaJet ima nekoliko novih aviona. Tu je HondaJet Elite II i ovaj:...

Hondin prvi vozački traktor sa elektro...

Rastući troškovi radne snage, kao i nedostatak iste, uticali su na mnoge industrije - uključujući i...

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

Bose Smart Ultra Soundbar obećava jasan...

Najnoviji Bose Smart Ultra Soundbar obećava vrhunsko zvučno iskustvo uz Dolby Atmos i Bose TrueSpace tehnologiju....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Microsoft veštačka inteligencija sada može da...

Postoji, kako je poznato, previše sastanaka koji su mogli biti samo mejlovi. Sada će Microsoft veštačka...

Litijum-jonske baterije nisu dovoljno dobre da...

Pošto obnovljivi izvori snabdevaju intermitentnom elektroenergetskom energijom, potrebno nam je i rešenje za skladištenje te energije,...

Nije naučna fantastika, mašina koja reprodukuje...

Da li ste se ikada probudili posle intenzivnog sna, ali niste mogli da se setite ni...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...
Nikad realnija slika čeka da je okačite o zid, gde će u slobodno vreme da prikazuje remek dela čuvenih slikara, ili možda vaše omiljene fotografije sa poslednjeg letovanja… Samsung QLED modeli sa svojom 8K rezolucijom imaju 33,2 miliona delova slike, i uklapaju je u celinu koja impresionira već na prvi pogled. Quantum Dot tehnologija prikazuje potpunu reprodukciju volumena boja za neverovatan sadržaj na QLED televizorima. Kontrola pozadinskog osvetljenja je unapređena: Funkcija Direct Full Array analizira svaku scenu i upravlja pozadinskim svetlom, kako bi dala jače kontraste i veću dubinu, čineći sliku fantastičnom svakog momenta. Ekran ima dva dodatna sloja radi povećanja ugla gledanja. Ovde pre svega mislimo na postojanost boja. Umanjuje se rasipanje svetla, a osvetljenje ravnomerno prolazi kroz panel. Novi QLED televizori optimizuju zvuk prema prostoriji u kojoj su, i poziciji gde je TV, adaptivna jačina zvuka prilagođava jačinu na osnovu matrice pređašnjeg korišćenja i audio ulaza. Već sami sistemski zvučnici daju nadrealno dobar zvuk, a za audiofile je moguće povezivanje sa svim poznatim audio komponentama.
Samsungov TV operativni sistem je poznat po lakoći korišćenja i brzini reakcije na korisnikove zahteve. Ove godine je OS začinjen s Bixbyem. U poslednjem izdanju QLED televizora „stavio je na sto“ igrača koji, iako do sada nije toliko omiljen u njihovim pametnim telefonima, unosi ključne promene u poimanju centralne kućne zabave. Razgovor s Bixby pomoćnikom vam daje traženi sadržaj direktno na ekran. On umesto vas traži podatke na internetu i isporučuje informacije. Takođe, pametni asistent Bixby preko TV-a upravlja celokupnim Samsung mikro svetom. Uz vašu kontrolu komunicira sa frižiderom, usisivačem i ostalim pametnim Samsung uređajima. „Govori“ im šta da rade ili od njih uzimaja povratne informacije. Na primer, usisivaču daju naredbu da usisaju stan, ili od frižidera traži spisak hrane koja je unutra. Osim prisutnog Bixbyja, tu su i podrška za Amazon, Google i AirPlay 2 pomoćnike, ne bi li svako izabrao po svojoj meri najboljeg za kolaboraciju. Televizori iz 2019. godine su kompatibilni sa još većom bazom uređaja, kako bi pametan dom bio dostupan svima.