Mikroautomobil za dve odrasle osobe i jednog psa

Pripremite se za još jedan električni mikroautomobil, ovoga puta od novog britanskog startapa po imenu Ark. Nedavno predstavljeni Ark Zero je začuđujuće pristupačan električni mikroautomobil koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Ovaj električni mirkoautomobil, koji je u Evropi klasifikovan kao kvadricikl, ima dovoljno mesta da se u njega smeste dve odrasle osobe i jedan pas. Raspored sedišta je tandemski, gde su sedišta postavljena jedno iza drugog, kao u borbenim avionima.

Zbog specifikacija vam neće baš zastati dah, ali to je verovatno zato što je Ark Zero dizajniran da ispuni standarde kvadriciklova L6e kategorije koji imaju niske performanse.

Niža regulatorna ograničenja u toj kategoriji mogla bi da objasne maksimalnu brzinu od 45 km/h i slabašni elektromotor snage 2,2 kW (3 konjske snage).

Navodna autonomija od 80 km sa jednim punjenjem neće vam omogućiti da obarate svetske rekorde, ali Ark Zero je očigledno dizajniran za uske gradske ulice i područja gde verovatno nema potrebe za putovanjima dužim od 80 kilometara.

Čak i ako su relacije kraće, to ne znači da nećete putovati sa stilom. Ovaj električni mikroautomobil ima funkciju startovanja motora bez ključa, električne prozore, asistenciju pri kretanju s uzbrdice, panoramski krov i električni grejač, ali izgleda da klima uređaj neće biti deo opreme.

Proizvođač čak tvrdi da Ark Zero koristi prilično sofisticiranu automobilsku konstrukciju koja uključuje monokok karoseriju i MacPherson vešanje. Ta aluminijumska školjka je deo navodnih bezbednosnih karakteristika vozila.

Cena je možda i najzanimljiviji deo cele ove priče i iznosi svega 7.600$.

Skoro je sigurno da nema šanse da ovakvo vozilo može da se proizvoede po ovoj ceni i da pritom generiše profit. Većina kvadriciklova košta bar duplo više zbog malog obima proizvodnje. Električni kvadricikl Citroen Ami ima početnu cenu koja je oko 70% veća od cene modela Ark Zero, a ima 3 puta jači motor.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...
Pripremite se za još jedan električni mikroautomobil, ovoga puta od novog britanskog startapa po imenu Ark. Nedavno predstavljeni Ark Zero je začuđujuće pristupačan električni mikroautomobil koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Ovaj električni mirkoautomobil, koji je u Evropi klasifikovan kao kvadricikl, ima dovoljno mesta da se u njega smeste dve odrasle osobe i jedan pas. Raspored sedišta je tandemski, gde su sedišta postavljena jedno iza drugog, kao u borbenim avionima. Zbog specifikacija vam neće baš zastati dah, ali to je verovatno zato što je Ark Zero dizajniran da ispuni standarde kvadriciklova L6e kategorije koji imaju niske performanse. Niža regulatorna ograničenja u toj kategoriji mogla bi da objasne maksimalnu brzinu od 45 km/h i slabašni elektromotor snage 2,2 kW (3 konjske snage). Navodna autonomija od 80 km sa jednim punjenjem neće vam omogućiti da obarate svetske rekorde, ali Ark Zero je očigledno dizajniran za uske gradske ulice i područja gde verovatno nema potrebe za putovanjima dužim od 80 kilometara. Čak i ako su relacije kraće, to ne znači da nećete putovati sa stilom. Ovaj električni mikroautomobil ima funkciju startovanja motora bez ključa, električne prozore, asistenciju pri kretanju s uzbrdice, panoramski krov i električni grejač, ali izgleda da klima uređaj neće biti deo opreme. Proizvođač čak tvrdi da Ark Zero koristi prilično sofisticiranu automobilsku konstrukciju koja uključuje monokok karoseriju i MacPherson vešanje. Ta aluminijumska školjka je deo navodnih bezbednosnih karakteristika vozila. Cena je možda i najzanimljiviji deo cele ove priče i iznosi svega 7.600$. Skoro je sigurno da nema šanse da ovakvo vozilo može da se proizvoede po ovoj ceni i da pritom generiše profit. Većina kvadriciklova košta bar duplo više zbog malog obima proizvodnje. Električni kvadricikl Citroen Ami ima početnu cenu koja je oko 70% veća od cene modela Ark Zero, a ima 3 puta jači motor.