Mikroautomobil za dve odrasle osobe i jednog psa

Pripremite se za još jedan električni mikroautomobil, ovoga puta od novog britanskog startapa po imenu Ark. Nedavno predstavljeni Ark Zero je začuđujuće pristupačan električni mikroautomobil koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Ovaj električni mirkoautomobil, koji je u Evropi klasifikovan kao kvadricikl, ima dovoljno mesta da se u njega smeste dve odrasle osobe i jedan pas. Raspored sedišta je tandemski, gde su sedišta postavljena jedno iza drugog, kao u borbenim avionima.

Zbog specifikacija vam neće baš zastati dah, ali to je verovatno zato što je Ark Zero dizajniran da ispuni standarde kvadriciklova L6e kategorije koji imaju niske performanse.

Niža regulatorna ograničenja u toj kategoriji mogla bi da objasne maksimalnu brzinu od 45 km/h i slabašni elektromotor snage 2,2 kW (3 konjske snage).

Navodna autonomija od 80 km sa jednim punjenjem neće vam omogućiti da obarate svetske rekorde, ali Ark Zero je očigledno dizajniran za uske gradske ulice i područja gde verovatno nema potrebe za putovanjima dužim od 80 kilometara.

Čak i ako su relacije kraće, to ne znači da nećete putovati sa stilom. Ovaj električni mikroautomobil ima funkciju startovanja motora bez ključa, električne prozore, asistenciju pri kretanju s uzbrdice, panoramski krov i električni grejač, ali izgleda da klima uređaj neće biti deo opreme.

Proizvođač čak tvrdi da Ark Zero koristi prilično sofisticiranu automobilsku konstrukciju koja uključuje monokok karoseriju i MacPherson vešanje. Ta aluminijumska školjka je deo navodnih bezbednosnih karakteristika vozila.

Cena je možda i najzanimljiviji deo cele ove priče i iznosi svega 7.600$.

Skoro je sigurno da nema šanse da ovakvo vozilo može da se proizvoede po ovoj ceni i da pritom generiše profit. Većina kvadriciklova košta bar duplo više zbog malog obima proizvodnje. Električni kvadricikl Citroen Ami ima početnu cenu koja je oko 70% veća od cene modela Ark Zero, a ima 3 puta jači motor.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Sea Ray ponuda

Dobro proživljen život. Da li ste to doživeli...

Nijedan automobil koji sme da se vozi po...

Električni hiperautomobil Lotus Evija još nije ušao u proizvodnju ali...

Wilson predstavlja prvu 3D štampanu košarkašku loptu bez...

Wilson je zvanično predstavio svoj prototip 3D štampane košarkaške...

CES 2023: Gejming servis GeForce Now kompanije Nvidia...

Prvi proizvođači automobila koji su ušli u partnerstvo...

TEST: Toyota Corolla Hybrid SD 1,8 HSD –...

Toyota je uvažen i cenjen brend. Na...

Pancerice sa četiri kopče odlaze u istoriju

Kada je Bil Džonson osvojio zlato u spustu...

PRVI električni FIAT 500

„Vreme je da se nešto preduzme i stvori...

Novi rekord HONDA Type R

Hondin najekstremniji Type R do sada, Civic Type...

Macwheel Cybertrack električni bicikl sa brzim punjenjem

Macwheel je relativno nova kompanija na tržištu e-biciklova...

Nova Toyota GR Supra GT4 koncept po prvi...

Toyotini najbolji trkački, reli i putnički automobili doprineće...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Pripremite se za još jedan električni mikroautomobil, ovoga puta od novog britanskog startapa po imenu Ark. Nedavno predstavljeni Ark Zero je začuđujuće pristupačan električni mikroautomobil koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Ovaj električni mirkoautomobil, koji je u Evropi klasifikovan kao kvadricikl, ima dovoljno mesta da se u njega smeste dve odrasle osobe i jedan pas. Raspored sedišta je tandemski, gde su sedišta postavljena jedno iza drugog, kao u borbenim avionima. Zbog specifikacija vam neće baš zastati dah, ali to je verovatno zato što je Ark Zero dizajniran da ispuni standarde kvadriciklova L6e kategorije koji imaju niske performanse. Niža regulatorna ograničenja u toj kategoriji mogla bi da objasne maksimalnu brzinu od 45 km/h i slabašni elektromotor snage 2,2 kW (3 konjske snage). Navodna autonomija od 80 km sa jednim punjenjem neće vam omogućiti da obarate svetske rekorde, ali Ark Zero je očigledno dizajniran za uske gradske ulice i područja gde verovatno nema potrebe za putovanjima dužim od 80 kilometara. Čak i ako su relacije kraće, to ne znači da nećete putovati sa stilom. Ovaj električni mikroautomobil ima funkciju startovanja motora bez ključa, električne prozore, asistenciju pri kretanju s uzbrdice, panoramski krov i električni grejač, ali izgleda da klima uređaj neće biti deo opreme. Proizvođač čak tvrdi da Ark Zero koristi prilično sofisticiranu automobilsku konstrukciju koja uključuje monokok karoseriju i MacPherson vešanje. Ta aluminijumska školjka je deo navodnih bezbednosnih karakteristika vozila. Cena je možda i najzanimljiviji deo cele ove priče i iznosi svega 7.600$. Skoro je sigurno da nema šanse da ovakvo vozilo može da se proizvoede po ovoj ceni i da pritom generiše profit. Većina kvadriciklova košta bar duplo više zbog malog obima proizvodnje. Električni kvadricikl Citroen Ami ima početnu cenu koja je oko 70% veća od cene modela Ark Zero, a ima 3 puta jači motor.