IFA 2022: Novi LifePad kompanije Beurer omogućava ljudima da odmah reaguju u hitnim slučajevima

Ova prenosiva prostirka vodi ljude kroz postupak reanimacije korak po korak kako bi mogli da intervenišu pre nego što bude kasno.

Kada se desi hitan slučaj, prvih nekoliko minuta pre nego što dođe hitna pomoć često mogu da predstavljaju razliku između života i smrti, ali mnogo ljudi se u tom trenutku ne snađe od šoka ili se plaše da intervenišu da ne bi dodatno pogoršali situaciju. Kompanija Beurer sada ima rešenje koje za cilj ma da odagna strah kod ljudi, omogućavajući im da u slučaju nužde odmah preduzmu konkretne korake.

LifePad je lak za korišćenje i ne zahteva posedovanje predznanja ili iskustva. U hitnim slučajevima, svi koraci koje treba pratiti su jasno ilustrovani direktno na samom proizvodu. Uređaj je takođe opremljen sistemom za akustične i vizuelne povratne informacije koji pokazuje optimalnu dubinu i učestalost kompresije.

Jednostavno izvadite baterijsku traku iz uređaja i signal će se odmah oglasiti i postaviti ritam od 100 otkucaja u minuti. Kompresija se mora primeniti pri svakom signalu, a grudni koš se mora potpuno osloboditi nakon zvuka. Ovo je dodatno olakšano dodatkom LED kolor displeja koji vam pomaže da održite preporučeni pritisak kompresije. Kada se sve LED lampice upale, to znači da je primenjen dovoljan pritisak. 

Crvene oznake na prostirci jasno pokazuju kako je treba postaviti na grudi a izdignuta površina pomaže vam da pravilno pozicionirate šake. LifePad je napravljen od fleksibilnih materijala te se stoga lako prilagođava obliku ljudskog tela a može se koristi na osobama od 12 ili više godina.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde