TOP 5: zaštita od COVID-19

"Designed by prostooleh / Freepik"

Opasnost od pandemije polako jenjava. Ipak, to ne znači da vam neće trebati zaštita u narednim danima, nedeljama, mesecima…

Zato vam dajemo predlog kako da budete bezbedni, inovativni i drugačiji od mase koja ima sad već dosadne maske za lice.

Pogledajte u nastavku sveže ideje za zaštitu od opasnog virusa:

Alien Facehugger zaštitna maska

Ovu Alien facehugger zaštitnu masku koju možete da napravite sami je napravio reditelj horror filmova Džef Barnabi (Jeff Barnaby) i da, stopostotno je prava.

Maska je prava, ne facehugger. Ali da, ova „uradi sam“ maska nije šala. Barnabi, međutim, nije objasnio kako je napravio ovu masku, verovatno je koristio 3D štampač.
Maska je stvarno fenomenalno realistična, sa detaljima kao što je rep koji se obmotava oko vrata osobe koja nosi masku.

Džef je naglasio da ova Alien facehugger zaštitna maska ne samo da pokriva i štiti vaša usta, već i garantuje da će se ljudi držati podalje od vas jer, znate, to je facehugger i niko ne želi da bude proboden od strane bebe ksenomorfa sa izduženom vilicom, ili da vidi osobu kojoj nešto probija stomak iznutra.

Perivi držači za masku

Postoji bezbroj tutorijala na temu kako da napravite sopstvenu zaštitnu masku.

Ali jedan japanski proizvođač torbi i sitne kožne galanterije, Kawanishikaban Products Co., Ltd., je došao na genijalnu ideju koja vam omogućava da sa lakoćom napravite zaštitnu masku i koja garantuje da ćete uvek imati masku pri ruci.

Ovaj proizvod se zove Perivi držači za masku sa petljama i kao što se da naslutiti iz naziva, to su samo petlje za uši sa štipaljkama koje će držati bilo koji materijal koji vi odaberete za svoju masku.

Sa Perivim držačima za masku sa petljama možete da iskoristite praktično bilo koju tkaninu, uključujući maramice ili čak papirni ubrus da napravite sebi zaštitnu masku za minut vremena. Držači se sastoje od elastičnih gumica koje su korišćene za petlje za uši i kožnih štipaljki sa metalnim nitnama.

Tako je, kožnim! Jer važno je biti elegantan čak i tokom pandemije.

Kawanishikaban već prodaje Perive držače za masku sa petljama preko svoje web prodavnice za 1.500 yena (13 evra) plus PDV.

Nije baš jeftino, imajući u vidu da su to samo petlje i da vam je i dalje potrebno još elemenata za zaštitnu masku.

Laboratorijski testirana zaštitna maska ne propušta čestice veće od 0,1 mikrona

Vodeći se principom da je bolje imati zaštitnu masku nego nemati je, želeli bismo da vam pokažemo ovu fensi i, može se reći, visokotehnološku zaštitnu masku kompanije O2 Industries koja se zove O2 Curve Mask 1.2.

Ova maska je dizajnirana da vas štiti od zagađenja vazduha, a s obzirom na to da ne propušta čestice veće od 0,1 mikrona, mogla bi biti od koristi, a pored zaštite ova maska nudi i dosta stila.

Ova zaštitna maska je testirana u Laboratoriji za istraživanje zagađenja vazduha Univerziteta Vaterlo i sertifikovana je od strane kompanije Nelson Labs.

Sastoji se iz tri dela: zamenjive ergonomske školjke, elektrostatičkog filtera i silikonske zaptivne smese koja je pogodna za medicinsku upotrebu.

Ceo proizvod zaokružuju podesive trake sa ultramekanim silikonskim petljama za uši i podesiva traka za vrat sa megnetskog štipaljkom. Cena po komadu je 69,99 dolara.

Zaštitna maska sa fleksibilnim LED displejem upozorava svetlećim natpisom

Ovo što gledate je LED Matrix zaštitna maska. Ona može da prikaže poruke po vašoj želji.

Možete da prikažete tekstualne poruke ili neki svoj dizajn, ili možete preko Bluetootha da uparite masku sa mikrofonom na svom telefonu ili pesmama koje slušate i onda na maski da prikažete efekte ekvilajzera.

LED Matrix zaštitna maska se sastoji iz dva sloja pamuka i mrežastog materijala sa fleksibilnim LED panelom a elektronski deo može da se skine kako biste očistili i sterilisali masku. Uz ovaj proizvod dobijate i punjivu betriju koja ga pokreće i sa kojom možete da koristite masku 3-4 dana između dva punjenja.

Ovo je naravno nova stvar. Možda vas neće zaštititi od zaraze, ali opet, imati zaštitu, koliko god efikasna ona bila, je bolje nego nemati nikakvu zaštitu.
S obzirom na to da se u maski nalazi LED Flex panel, disanje bi moglo biti za nijansu otežano na neki duži vremenski period.

Dobra stvar je što možete da koristite ovu masku i bez elektronike, ali imajući u vidu cenu od 90 dolara po komadu, verovatno ćete želeti da nosite i displej, jer to je ipak ono što ste platili.

Da, cena je suluda, ali to vam je LED moda.

Laserska kapa ocrtava krug prečnika 2 metra oko vas

Situacija je sledeća – morate da izađete iz kuće da nabavite neke potrepštine.

Izlazite naoružani zaštitnom maskom na licu i dezinfekcionim sredstvom u džepu, ali neki glupan u radnji jednostavno ne ume da drži socijalnu distancu koja je od ključne važnosti.

YouTuber StupotMcDoodlepip je napravio Lasersku kapu za socijalno distanciranje koja ocrtava krug prečnika dva metra oko vas.

Ovaj krug može da posluži i kao podsetnik za vas.

Ova čudna naprava se sastoji od nekoliok delova odštampanih 3D štampačem, elektromotora i laserskog pokazivača klase 1 i snage 1 mW.

Elektromoto okreće laserski pokazivač brzinom koja je dovoljna da se oko kacige ocrta crveni krug.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde