Porsche i Hyundai ulažu u WayRay u nameri da naprave Head-Up displeje

Tehnologija koju je razvila kompanija WayRay prevazilazi bilo šta što u ovom trenutku možete naći u automobilskom svetu.

Dok tradicionalni Head-Up displeji (HUD) nude stacionarne projekcije sa informacijama poput ograničenja brzine ili posmatranja mrtvog ugla, WayRay je u svoje Head-Up displeje ubacio i proširenu stvarnost.

Njihov HUD može da registruje pešačke prelaze i druge oznake na putu i može da ih posebno istakne vozaču u realnom vremenu. U stanju je čak i da vam nađe parking mesto.

Ovaj HUD ima primenu i u poboljšanju vozačkih sposobnosti. Na primer, WayRay tehnologija proširene stvarnosti može na trkačkoj stazi da uživo projektuje najbolju putanju za vožnju, i da nudi predloge kada treba kočiti ili skretati.

WayRay je izbacio video u kojem se čak prikazuje automobil „duh“ kako se kreće idealnom putanjom ispred vozača. Instruktori vožnje? Kome su oni više potrebni?!

U kompaniji WayRay kažu da se njihova tehnologija proširene stvarnosti može instalirati u skoro svaki model automobila, zahvaljujući malom projektoru, koji ima široko polje projekcije što omogućava i vozaču i suvozaču da vide šta ova tehnologija nudi.

Verovatno će proći još dosta godina dok ovaj HUD ne uđe u proizvodnju, ali ova nova finansijska injekcija predstavlja još jedan korak ka tome da tehnologija kompanije WayRay postane stvarnost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde