Porsche i Hyundai ulažu u WayRay u nameri da naprave Head-Up displeje

Tehnologija koju je razvila kompanija WayRay prevazilazi bilo šta što u ovom trenutku možete naći u automobilskom svetu.

Dok tradicionalni Head-Up displeji (HUD) nude stacionarne projekcije sa informacijama poput ograničenja brzine ili posmatranja mrtvog ugla, WayRay je u svoje Head-Up displeje ubacio i proširenu stvarnost.

Njihov HUD može da registruje pešačke prelaze i druge oznake na putu i može da ih posebno istakne vozaču u realnom vremenu. U stanju je čak i da vam nađe parking mesto.

Ovaj HUD ima primenu i u poboljšanju vozačkih sposobnosti. Na primer, WayRay tehnologija proširene stvarnosti može na trkačkoj stazi da uživo projektuje najbolju putanju za vožnju, i da nudi predloge kada treba kočiti ili skretati.

WayRay je izbacio video u kojem se čak prikazuje automobil „duh“ kako se kreće idealnom putanjom ispred vozača. Instruktori vožnje? Kome su oni više potrebni?!

U kompaniji WayRay kažu da se njihova tehnologija proširene stvarnosti može instalirati u skoro svaki model automobila, zahvaljujući malom projektoru, koji ima široko polje projekcije što omogućava i vozaču i suvozaču da vide šta ova tehnologija nudi.

Verovatno će proći još dosta godina dok ovaj HUD ne uđe u proizvodnju, ali ova nova finansijska injekcija predstavlja još jedan korak ka tome da tehnologija kompanije WayRay postane stvarnost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Kako koristiti ChatGPT da poboljšate celokupni...

Od trenutka kada je lansiran u novembru 2022. godine, ChatGPT je postao poznato ime. Ono što...

Zaboravite na solarni panel, dolaze kišni...

U potencijalnom preokretu u prikupljanju energije, istraživači su pronašli način da uhvate, skladište i iskoriste električnu...

AI influenserka koja ne postoji: Pratioci...

Milla Sofia je influencerka generisana veštačkom inteligencijom čije izazovne fotografije na Twitteru i TikToku zarađuju hiljade...

Zašto plaćati fotografa?: Z Generacija oduševljena...

Generacija Z koristi aplikaciju Remini koja koristi veštačku inteligenciju (AI) da pretvori njihove selfije u profesionalne...

Uskoro nam stiže poboljšano bežično punjenje...

Smartfoni su postali neizostavni deo naših života, oni su naš uređaj za komunikaciju, personalni kompjuter i...

Kako različiti trendovi utiču na dizajn...

Modni i životni trendovi se iz godine u godinu menjaju, vršeći uticaj na različite industrije, među...

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na...

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja...

Porsche baterija sa autonomijom od skoro...

Porsche je poznat po elegantnim sportskim automobilima, a najnoviji projkat je Porsche baterija sa autonomijom od...

Top 5: korisnih Android aplikacija koje...

Svaki Android telefon dolazi sa paketom aplikacija koje pomažu kod obavljanja najrazličitijih zadataka. Većina telefona dolazi...

Japan će pokušati da prikuplja solarnu...

Japan i svemirska agencija ove zemlje po imenu JAXA već decenijama pokušavaju da šalju solarnu energiju...
Tehnologija koju je razvila kompanija WayRay prevazilazi bilo šta što u ovom trenutku možete naći u automobilskom svetu. Dok tradicionalni Head-Up displeji (HUD) nude stacionarne projekcije sa informacijama poput ograničenja brzine ili posmatranja mrtvog ugla, WayRay je u svoje Head-Up displeje ubacio i proširenu stvarnost. Njihov HUD može da registruje pešačke prelaze i druge oznake na putu i može da ih posebno istakne vozaču u realnom vremenu. U stanju je čak i da vam nađe parking mesto. Ovaj HUD ima primenu i u poboljšanju vozačkih sposobnosti. Na primer, WayRay tehnologija proširene stvarnosti može na trkačkoj stazi da uživo projektuje najbolju putanju za vožnju, i da nudi predloge kada treba kočiti ili skretati. WayRay je izbacio video u kojem se čak prikazuje automobil „duh“ kako se kreće idealnom putanjom ispred vozača. Instruktori vožnje? Kome su oni više potrebni?! U kompaniji WayRay kažu da se njihova tehnologija proširene stvarnosti može instalirati u skoro svaki model automobila, zahvaljujući malom projektoru, koji ima široko polje projekcije što omogućava i vozaču i suvozaču da vide šta ova tehnologija nudi. Verovatno će proći još dosta godina dok ovaj HUD ne uđe u proizvodnju, ali ova nova finansijska injekcija predstavlja još jedan korak ka tome da tehnologija kompanije WayRay postane stvarnost.