Vreme je za novi televizor?

Zašto sebi dozvoliti kupovinu novog televizora? Pre svega zbog veće dijagonale. Zamislite da je vaš TV veći za 20 inča. Samo zamislite sliku na površini većoj za 50 do 100 odsto…

Uz veću sliku s televizorom poslednje generacije dobijate i minimum četiri puta veću rezoluciju, i do deset puta bolji odziv, a i osvetljenje je barem duplo jače.
Sve zajedno daje nemerljivo bolji ugođaj gledanja televizije, a najbolje karakteristike nismo još ni dotakli.

Daljinski upravljač u 2021. godini dobija punjenje preko solarnih čelija (na samom daljincu), pa se ne morate više stresirati zbog čestog menjanja baterija na istom.
Za ovo leto Samsung je spremio Neo QLED modele, sa Quantum Matrix tehnologijom, Quantum Mini LED ekranima i Neo Quantum procesorom. Uz primenjenu veštačku inteligenciju i tehnologiju „dubokog učenja“ Neo procesor bez obzira na kvalitet ulaznog signala optimizuje izlazni kvalitet slike na 4K ili 8K, u zavisnosti od toga koji TV izaberete.

Dodamo li i minimalni odsjaj na ekranu, tj. antirefleks zaštitu, više nemate problem gde u sobi da postavite televizor, jer nećete videti sebe ni vaše ukućane u okviru ekrana pri prikazu tamnih scena. Preinstalirana opcija SpaceFit podešava zvuk televizora prema prostoriji u kojoj je, kako bi zvuk optimalno stizao do svih delova sobe. Uz pomoć OTS Pro tehnologije se dobija zvučna 3D slika dešavanja na ekranu.

Samsung je poznat po rešenju razdvajanja „pameti“ i „lepote“. Drugi rečima, procesiranje slike i svi konektori su jedna celina, u ovom slučaju liči na malu pljosnatu kutiju prepunu priključaka, a ekran je druga celina. Međusobno su povezani tankim optičkim kablom radi ekspresnog slanja obrađenih informacija prelepom ekranu. Pametnu kutiju Slim One Connect box možete staviti ispred TV-a i na nju povezati gomilu eksternih uređaja putem kabla (igračke konzole, eksterno ozvučenje, računar, ruter…), ili bez kabla (telefon, tablet, računar…), te tako značajno proširiti mogućnosti uživanja. Dodatno, kutija se može staviti iza ekrana, na specijalno mesto napravljeno samo za nju, i tako ispred sebe imati jedino čarobno lepi ekran.

I bez eksterne pameti novi QN900, QN800, QN90 i QN85 televizori pružaju visok nivo mogućnosti zabave. Pomenuli bi Samsung Health za sve koji žele ostati u formi. Na ekranu se prikazuju vežbe, a TV vam broji ponavljanja i priča naglas. Prisutan je i pametni trener kako bi vas podučavao i nadgledao. Google Duo je namenjen video pozivima sa do još 31 osobom. Da bi i oni vas videli, potrebna je opciona kamera. Na kraju, povezivanje s računarom vam daje radni monitor u nestvarnoj veličini. Velike tabele su za ekrane dijagonale 2+ metra lako svarljive.

Kad smo već kod tabela, u prikazu 2×2 se mogu istovremeno gledati četiri kanala.
Funkcija 4Vue emituje četiri izvora slike odjednom. To mogu biti četiri sportska događaja, ili na primer jedan prikaz s eksterne kamere, jedan prikaz s konzole i dva TV kanala.

Da li smo pomenuli da je garancija pet godina? Taman da vas ponovo pokrene želja za novim centrom kućne zabave i da proverite šta je novo u svetu televizora u 2026. godini.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde