HONDA PREDSTAVLJA NOVI LUDI KONCEPT ELEKTRIČNOG PIKAPA

Idejni tvorac koncepta Ridgeline EV je Rene Garsija, dizajner koji radi u studiju ILM i koji je prethodno radio na projektima kao što su Mandalorian, Thor: Ragnarok, Avengers i Transformers.

Garsija je prvobitno osmislio ovo vozilo kao kamionet za Dakar reli, ali se projekat postepeno pretvorio u konceptualni pikap za Hondu.

Dizajniran da savlada praktično svaku prepreku pred koju ga postavite, ovaj električni automobil ima vitlo napred, kao i prednji prtljažnik, „suicide“ vrata koja omogućavaju pristup prostranom enterijeru i produživi tovarni deo pozadi koji je opremljen alatkama i priborom za prvu pomoć.

Dizajnerska funkcija koja se posebno izdvaja kod ovog automobila je upotreba praznog prostora.

Ridgeline je spolja mišićav, ali negativan prostor u njegovom dizajnu iskorišćen je da se zapremina višestruko smanji, dajući mu izgled isklesane, opake mašine.

Dva otvora na haubi omogućavaju pogled na amortizere vozila, a vrata dolaze sa dva seta prozora – jednim gore i fiksiranim prozorima dole kod nogu putnika koja propuštaju dodatnu svetlost unutra.

Tu je i panoramski krov, a ako u bilo kom trenutku poželite još otvorenog prostora, zadnji deo automobila se otvara a zadnja sedišta mogu da se okrenu za 180 stepeni i omoguće vam pogled iza vozila!

Koncept Ridgeline EV je postavljen na platformu koja liči na električni skejtbord, sa elektromotorima napred i nazad i velikom baterijom u sredini.

Automobil se puni od napred, tako što se znak Honda pomera i otkriva port za punjenje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde