TOP 5: Aplikacije i programi za trkače početnike koji *nisu* programi „sa kauča do 5 km“

"Designed by Freepik"

Karantin je promenio način na koji treniramo, a mnogi od nas su morali da osmisle nove rutine bez luksuza koji predstavljaju treninzi u teretani ili grupne aktivnosti.

Rezultat ovoga je da su ljudi počeli da idu na trčanje – ali krenuti od „nule“ nikad nije lako.

Kada govorimo o održavanju kondicije, pretrčati 5 km predstavlja dobar (i realističan) cilj koji sebi možete postaviti.

Pet kilometara je jedna od najdostupnijih i najzabavnijih razdaljina za trčanje.
Bez obzira na to da li vam za to treba 16 ili 60 minuta, 5km je dovoljno kratka distanca da svako može da je pretrči.

Iz tih razloga možda se isplati isprobati još jednu aplikaciju ili program za pomoć pri trčanju 5 km – proverite ovih pet i odaberite onu koja je najbolja za vas:

None To Run

Ako vam je progrma „sa kauča do 5 km“ malo prebrz, aplikacija kao što je None To Run bi mogla biti ono što vam je potrebno.

Umesto devet nedelja, ova aplikacija vas vodi na put od 12 nedelja, što znači da je napredak umereniji i postepen.

Ovo je odlična sveobuhvatna aplikacija takođe, jer uključuje i jednostavne vežbe snage i mobilnosti koje će vam pomoći sa trčanjem, a to je nešto što većina aplikacija za početnike uglavnom nema.

Sa ovom aplikacijom se definitivno nećete osećati kao da ste prepušteni sami sebi.

INSTALIRAJ

Axiom Run

Axiom Run nije aplikacija, već prilično sveobuhvatni plan za trčanje koji postavlja mesečne vremenske targete po pitanju vašeg trčanja.

Na primer, vaš zadatak za prvu nedelju je da do kraja prvog meseca stignete do nivoa gde trčite 20 minuta. Targeti su vremenski, a ne razdaljinski, što je mnogim početnicima lakše da isprate.

Krajnji cilj je da se stigne do 60 minuta neprekidnog trčanja do kraja četvrtog meseca, ali možete i da prestanete kad god dostignete neki od ličnih ciljeva.

INSTALIRAJ

Nike+ Run

Ovo je kul devojka među aplikacijama.

Nike+ Run možda deluje malo zastrašujuće, ali zapravo možete da napravite personalizovani plan za sebe, uzevši u obzir svoj nivo kondicije i svoje ciljeve.

Ova aplikacija nudi niz sjajnih funkcija, uključujući navođeno trčanje sa Headspace funkcijom, integirsane Apple Music plejliste, podstrek za vrhunske sportiste i alatke/uređaji za praćenje i deljenje rezultata i napretka.

INSTALIRAJ

Novice 5K Training Plan

Legendarni maratonac Hal Higdon je napravio ovu aplikaciju koja je savršena za ljude koji žele brže da podignu stvari na viši nivo.

Ovaj program traje osam nedelja i po završetku tog perioda trebalo bi da budete u stanju da sa lakoćom istrčite 5 kilometara. Za to je, međutim, potrebna posvećenost.

Uglavnom ćete tokom nedelje tri dana trčati, tri dana hodati i jedan dan odmarati. Možete da koristite aplikaciju da pratite i evidentirate svoja trčanja, što znači da je merenje napretka lakše nego ikad.

A šta kad stignete do 5 km? Postoje planovi za sve distance, od 10 km do vašeg prvog maratona. Ozbiljno.

INSTALIRAJ

Zombies, Run!

Ovo je jedna zabavna aplikacija za trčanje 5 km sa kojom imate dodatni podsticaj da pobegnete od horde gladnih zombija.

Ako ste ljubitelj serije The Walking Dead, ova aplikacija je osmišljena upravo za vas, i zaista čini trčanje zabavnim. Zvuk iz slušalica će vam reći kada treba da trčite, kada treba da hodate i kada da se zaustavite i istegnete, dok vam istovremeno prepričava priču o početku kraja civilizacije.

Tokom osam nedelja koliko traje ovaj kurs potrebno je da prikupljate zalihe i pretrčite veću kilometražu od svojih prijatelja zombija, što će rezultirati time da ćete moći da pretrčite 5 kilometara.

INSTALIRAJ

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde