Certina DS Action Diver Titanium – Lak kao pero

Atraktivan dizajn i skoro univerzalna privlačnost.

Certina je specijalizovana za proizvodnju  sportskih satova sa povoljnom cenom, a ova verzija modela Certina DS Action Diver (referenca C032.607.48.051.00) je savršeni primer te činjenice. U pitanju je ronilački sat sa kućištem od titanijuma, ISO sertifikacijom, Powermatic mehanizmom i cenom ispod 1.000 švajcarskih franaka.

Certina pravi nekoliko verzija modela DS Action Diver, nudeći opcije sa čeličnim i titanijumskim kućištem, različitim bojama brojčanika i većina verzija dolazi sa metalnoj narukvicom u istoj boji. Štaviše, samo ova verzija model DS Action Diver dolazi sa NATO narukvicom.

DS Action Diver je odličan za mnogo stvari i teško mu je naći skoro bilo kakvu zamerku. Jedna od manjih stvari koje možemo napomenuti je to što bi većina entuzijasta verovatno više volela da postoji verzija bez indikatora datuma na brojčaniku, kako bi se očuvala vizuelna simetrija. Prozorčić sa datumom koji se nalazi na 3 sata uopšte nije nametljiv, ali većina ljubitelja satova će se složiti u izjavi da bi radije voleli da brojčanik bude malo „čistiji“.

Što se tiče dizajna i prezentacije, Certina projektuje stil koji je negde između Roleks Submarinera i bilo kog luksuznog Omega ronilačkog sata. Da, Certina nudi i pomalo sopstvenog stila i osećaja, ali vidi se da ovaj sat jasno pokušava da vas podseti (na dobar način) na druge renomirane luksuzne modele. Štaviše, Certina je odradila odličan posao time što je modelu DS Action Diver dala izgled i osećaj kao kod mnogo skupljeg sata.

Kućište prečnika 43 mm napravljeno je od mašinski obrađenog titanijuma i debelo je oko 13 mm uz rastojanje od luga do luga koje ugrubo iznosi 51 mm. To znači da je DS Action Diver velik, ali nikako prevelik model. Kućište je vodootporno do dubine od 300 metara i ima ISO 6425 sertifikaciju (koju nije lako dobiti). Jednosmerna rotirajuća korona napravljena je od polirane crne keramike a lume tačkica i boja markera slažu se sa bojama Super-Luminova premaza na brojčaniku. Nad brojčanikom nadvija se safirno staklo premazano antirefleksivnim premazom. Generalno gledano, brojčanik je vrlo čitljiv i ima vrlo malo odsjaja.

Još jedan detalj za koji se Certina opredelila je razmak od 21 mm između lugova. To je vizuelno ispravna razdaljina, ali narukvice širine 21 mm se ne mogu lako naći. Unutar kućišta nalazi se mehanizam pozajmljen od drugih brendova iz Swatch grupe, konkretno u pitanju je švajcarski ETA automatski Powermatik kalibar 80.611. To je mehanizam koji radi na 3 Hz i ima rezervu snage od 80 sati. Čak i bez radne frekvencije od 4 Hz, Swatch grupa tipično može da se pohvali hronometarskim performansama njihovog Powermatic mehanizma zbog unapređenih delova i relativno visoke efikasnosti mehanizma.

Sat ima atraktivan dizajn i odlične funkcije, a uz to i udobno leži na ruci i vrlo je stilizovan.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde