500X Yachting i FIAT 500 Yachting

„Prvi jul je značajan datum sa izuzetnom simboličkom vrednošću. On predstavlja zeleno svetlo za oporavak, ponovno otvaranje Evrope, povratak slobode kretanja i putovanja, i na neki način, ono malo bezbrižnosti tipične za leto. Fiat želi da proslavi ovaj dan sa snimkom „Dobrodošla nazad dolce vita“,“ rekao je Olivije Fransoa, predsednik brenda Fiat i CMO kompanije Stellantis.

Snimljen je na Kapriju – destinaciji za dolce vita, i ovaj video spot je posvećen slobodi i nonšalantnosti.
On moćno priziva i crpi inspiraciju iz te lakoće tipične za 1950-e i 60-e, koje svi Italijani znaju kao dolce vita godine.

To su bile konkretne vrednosti koje su inspirisale dizajn novog modela 500X Yachting, prvog 500X kabrioleta, jer je osećanje koje pruža vetar u vašoj kosi sinonim za slobodu i sreću. Karoserija novog modela Yachting dostupna je uz Cross i Sport verzije i snažno je inspirisana luksuznim plovidbama: specijalna serija je predstavila i omaž lokaciji koja pobuđuje tolika osećanja, Kapri jahting klubu.

https://www.youtube.com/watch?v=NhPqI09KqIQ&ab_channel=Fiat

„Dobrodošao nazad dolce vita“ napravio je mladi talenat William 9, koji je debitovao kao režiser sa muzičkim spotovima, a onda prešao na reklame. U videu u produkciji brenda Fiat, on donosi ritam i privlačni narativni stil muzičkih spotova, kombinovan sa jezikom koji predstavlja savršenu kombinaciju elegancije, stila, nonšalantnosti i joie de vivre.

Likovi u snimku su troje mladih ljudi koji se iskrcaju sa regate kako bi uživali u danu posvećenom eskapizmu, koji je ispunjen kupanjem u moru, pogledima i neočekivanim plesom. Kratak predah od konvencija i pravila, stremeći ka stvarnoj slobodi. Novi model Fiat 500X Yachting je idealni kompanjon za putovanja. A biće upravo „vetar u kosi“ koji „odaje“ ova tri lika…

Za muziku je izabrana francuska pesma izvođača Bon Entendeur vs Mouloudji: „L’amour“, pesma iz 1960-ih, dolce vita ere, ažurirana remiksom koji nas uvodi u sofisticirani svet, sa dodirom bezvremene romanse.

Video je posvećen lakoći, modernom tumačenju Trifoovog dela Jules et Jim (Žil i Džim), ali i konceptu dolce vita, koji predstavlja modus vivendi u potrazi za jednostavnim zadovoljstvima svakodnevnog života.

Model 500X Yachting dodaje novi tip karoserije gami 500X: pored Cross i Sport paketa, 500X postaje prvi put kabriolet. Za nekoliko sekundi i na samo jedan pritisak dugmeta, električni meki krov nove Yachting specijalne serije otvara 500X ka nebu. Nova verzija za kolekcionare sa posebnom bojom, posvećena Jahting klubu Kapri, dostupna je u ekskluzivnoj Blu Venezia boji, sa plavim mekim krovom, dok su poklopci retrovizora napravljeni od brušenog hroma, kao i kvake. Plavo-bela ukrasna linija takođe ističe profil automobila: proteže se na visini boka i podseća na ukrasne linije na čamcima. Takođe su tu i potpuno novi i ekskluzivni 18-inčni točkovi od lakih legura sa ukrasima u plavoj boji mora.

Elegancija inspirisana plovidbom takođe se može videti u unutrašnjosti, sa mekim sedištima u boji slonovače sa brojem 500 utkanim u plavoj boji, aluminijumskim pragovima sa logoom „Yachting“ i tablom za instrumente od mahagonije, što je još jedan moćan element dizajna, tipičan za čamce iz dolce vita godina. Drvo – najprirodniji materijal – upareno je sa naprednom tehnologijom radi apsolutno izvanrednog rezultata, kao i u svetu plovidbe.

Poklopac za ključ takođe ima novi izgled, u bojama eksterijera.

Specijalna verzija modela 500 posvećena Jahting klubu Kapri je takođe inspirisana i morem, počevši od „Blu Dipinto di Blu“ boje, omažu intenzivnim nijansama mora u Kapriju i svetu ekskluzivne plovidbe, sa hromiranim elementima na prednjem hladnjaku, poklopcima retrovizora i dijamantom sečenim crnim 16-inčnim točkovima od legure.

Nova verzija za kolekcionare ima električni plavi meki krov: za nekoliko sekundi, sa jednim pritiskom dugmeta, vozač i putnici mogu da uživaju u putovanju u tipičnom dolce vita stilu.

Ponovo na 500 Yachting, srebrno-plava ukrasna linija podseća na iste linije koje se mogu videti na jahtama.
Konačno, logo koji označava ekskluzivno partnerstvo sa Jahting klubom Kapri ističe se na centralnom delu.

Prestižni dizajnerski elementi nastavljaju se u enterijeru: instrument tabla je napravljena od drveta za plovidbu, sa elegantnim dodirom tipičnog dolce vita stila. U kontrastu sa crnim ambijentom i sedištima boje slonovače sa umecima od Frau kože i logoom 500 izvezenim u plavoj boji.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde