Renault dovodi brend Mobilize u Ujedinjeno Kraljevstvo i predstavlja naslednika za model Twizy

Mobilize je brend iz industrije mobilnosti koji se fokusira deljenje automobila i izaći će na tržište u drugoj polovini 2023. godine.

Deljenje automobila je vrlo popularno u čitavoj Severnoj Americi i Evropi, jer mnogo ljudi danas preferira da koristi automobil samo kada im je potreban, umesto da ga poseduju iako ga zapravo ne koriste dovoljno da opravdaju njegovu kupovinu i neminovno dodatno cimanje koje nosi posedovanje automobila. To u perspektivi deluje vrlo atraktivno iz ugla krajnjeg korisnika, i zato ne čudi što se pojavljuje sve više brendova koji se fokusiraju isključivo na ovaj segment tržišta, brendovi iz industrije mobilnosti, kao što je Mobilize čiji je vlasnik Renault.

Mobilize, čiji je početak rada nedavno najavljen za 2023. godinu, doći će u tandemu sa malim gradskim električnim dvosedom, duhovnim naslednikom modela Renault Twizy, po imenu Duo. To je važno vozilo za Renault, jer ga ovaj proizvođač automobila definiše kao prvo ikada „softverski definisano vozilo“. Duo je predstavljen „kao rešenje, ne kao operater“.

Renault ne želi samo da ekskluzivno i samostalno ponudi ovo vozilo – u ovoj kompaniji se nadaju da će ga i druge kompanije integrisati u svoje postojeće šeme, ali će plaćati kompaniji Renault za održavanje, servis i softversko ažuriranje. Renault je već ubacio ovo vozilo u svoju Zity šemu za deljenje vozila koja trenutno funkcioniše u četiri velika evropska grada, uključujući Pariz.


Krajnji cilj kompanije Renault sa brendom Mobilize nije da ponudi deljenje vožnje, već da drugi subjekti to ponude koristeći Renault vozila a da oni zarade nudeći usluge za ta vozila. Prioritet ovog proizvođača automobila sa brendom Mobilize je da se minimizira kapitalna investicija.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde