Najbolje mašine za kuvanje u sous vide tehnici

Za korišćenje sous vide tehnike, samo napunite lonac vodom, postavite željenu temperaturu i vreme, i kuvajte sve (meso, sufle, šargarepe) do savršenstva. Možete postići obroke vrhunskog kvaliteta pripremajući hranu na konstantnoj temperaturi i bez brige o prekuvavanju. Većina mašina takođe ima kompatibilnu aplikaciju, tako da možete pronaći recepte i postaviti vreme i temperaturu sa svog telefona.

Pogledajte našu listu mašina za kuvanje u sous vide tehnici ispod kako biste pronašli najbolji model, brend i cenu koja vam odgovara.

Anova Culinary Sous Vide Precision Cooker

Anova Culinary Sous Vide Precision Cooker

Najprodavaniji Anova Sous Vide je verovatno najpoznatija mašina za kuvanje. Da biste koristili Anova, prikačite alat na bilo koji lonac napunjen vodom, stavite hranu u ziplock kesu i pričvrstite je na ivicu lonca, zatim postavite svoje vreme i temperaturu na uređaju ili Anova aplikaciji.

Aplikacija vam omogućava da kuvate na daljinu, tako da ne morate da budete u kuhinji i čekate da se hrana skuva. Anova aplikacija vam omogućava da proverite temperaturu vode, isključite sous vide mašinu i čak će vam slati obaveštenja o statusu vašeg kuvanja. Takođe ćete imati pristup ka više od 1.000 recepata, kao i video klipovima i vodičima za svaki preporučeni obrok.

Instant Pot Accu Slim Sous Vide Precision Cooker

Instant Pot Accu Slim Sous Vide Precision Cooker

Instant Pot, brend poznat prvenstveno po svojim aparatima za pritisak, zavirio je u svet Sous Vide tehnike sa svojim Accu Slim imerzivnim kuvačem. Kao što samo ime kaže, Accu Slim ima kompaktan dizajn po pristupačnoj ceni. Accu Slim ima temperaturni opseg od 20°C do 95°C i ima 800 vati kuvanja.

Instant Pot Sous Vide ima nagnut ekran sa digitalnim dodirnim ekranom i vodootporan dizajn kako bi se sprečila šteta ako se dese nezgode. Možda je najbolja karakteristika to što je Accu Slim kompatibilan sa drugim Instant Pot aparatima, tako da možete lako prikačiti ako imate neki od popularnih aparatata za pritisak kompanije.

Sansaire Sous Vide

Sansaire Sous Vide

Sansaire Sous-Vide je počeo kao Kickstarter kampanja i premašio je svoj cilj finansiranja za samo 13 sati. Sansaire je jedinstven u odnosu na druge sous vide mašine jer može stajati samostalno u loncu ili posudi vode bez pričvršćivanja na ivicu. Ova mašina ne nudi WiFi ili Bluetooth povezivanje. Da biste postavili vreme i temperaturu, moraćete to ručno uraditi na uređaju.

Iako Sansaire nema kompatibilnu aplikaciju, možete i dalje skuvati skoro svaku hranu i postići rezultate slične restoranima. LED ekran prikazuje temperaturu, a termometar drži vodu na 0.1°C od željene temperature. Sansaire čak tvrdi da se koristi u nekim od najboljih restorana na svetu od strane profesionalnih kuvara.

ChefSteps Joule Sous Vide

ChefSteps Joule Sous Vide

ChefSteps Joule se ističe u odnosu na druge brendove jer je upola manji od drugih sous vide aparata i može se praktično smestiti u vaš fioke kuhinjskog ormarića. Bez obzira na svoju veličinu, Joule je prilično moćan, nudeći 1100 vati snage za ultra brzo zagrevanje vode i postizanje tačno željene temperature.

ChefSteps Joule ima WiFi i Bluetooth, i dolazi sa kompatibilnom aplikacijom Joule. Za razliku od drugih Sous Vide aparata, Joule se može kontrolisati samo putem aplikacije, a ne ručno na uređaju. Aplikacija ima ekskluzivno vizuelno stanje zrelosti koje vam omogućava da vidite tačne fotografije kako će vaša hrana izgledati. Joule takođe sarađuje sa Amazon Alexom tako da možete koristiti svoj glas da kontrolišete sous vide.

Kako funkcioniše Sous Vide?

Sous vide aparat koristi zagrejanu metalnu spiralu da zagreje vodu na tačnu temperaturu sa cirkulacijom. Kada se sous vide aparat prikači za bilo koji lonac napunjen vodom, postavićete željeno vreme i temperaturu, prikačiti kesu sa hranom na ivicu lonca i sačekati ukusne rezultate. Zbog toga što kuvate na jednoj konstantnoj temperaturi, sous vide će trajati duže nego priprema hrane na roštilju ili šporetu. Prednost kuvanja hrane na konstantnoj temperaturi je što ne morate da brinete o prekuvavanju ničega i sve se kuva ravnomerno.

Šta znači Sous Vide?

Sous Vide

Sous Vide je francuski termin koji doslovno znači pod vakuumom. Ovaj termin ima smisla jer je metoda kuvanja sous vide hrana u kontejneru koji može biti vakuumski zatvoren u vodi pod kontrolisanom temperaturom. Zato što se vaša hrana priprema u kontejneru sličnom zip-lock vreći, zadržava sve svoje sokove rezultirajući u sočnim i nežnim obrocima.

Koji su benefiti sous vide?

Postoji nekoliko benefita metode kuvanja sous vide. Najveća prednost je što uvek postižete konzistentne i tačne rezultate. Zbog toga što kuvate na preciznoj temperaturi u vodi, vaša hrana nikada neće biti preslaba ili prekuvana. Cirkulator omogućava hrani da se kuva ravnomerno, tako da hrana nikada nije žilava ili sirova iznutra. Hrana zadržava svoju vlagu i ukuse zbog prirodnih sokova koji se čuvaju u zip-lock vreći.

Još jedna značajna prednost sous vide je praktičnost. Možete pripremiti obroke unapred u vreci, a zatim kada budete spremni, jednostavno je staviti u vodu, postaviti vreme i temperaturu, i otići. Ne morate neprekidno da pratite kako se vaša hrana kuva, jer će vam aplikacija ili uređaj reći kada je vaš obrok gotov. Možete dobijati obaveštenja od aplikacije da vidite koliko je vremena preostalo za vaš obrok. Možda ključna prednost je što nema nereda sa čišćenjem sous vide.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...

Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i...

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja...

Nocs Design-ovi Monolit i Mini aktivni...

Dizajnirani i inženjerski razvijeni u Švedskoj, Nocs Mini i Monolit bežični zvučnici imaju za cilj da...

8 uzastopih godina na vrhu globalnog...

Samsung Electronics je još jednom potvrdio dominaciju na svetskom tržištu TV uređaja i već 18 godina...

TOP 5: Televizori ispod 1.000 evra

Opremanje vaše TV sobe jednim od najboljih televizora koje novac može kupiti može biti skupa investicija....

Uranjanje u dubine uz 8K

Svet snimanja video materijala i filmova se stalno razvija uz nove tehnologije koje pomeraju granice mogućeg....

HDMI ARC i eARC: Šta su...

Prilikom postavljanja novog televizora ili soundbara, trebaće vam različiti kablovi. Većina ljudi će jednostavno koristiti bilo...

Philips OLED+959 TV sa unapređenim Ambilightom...

TP Vision, kompanija koja poseduje brend Philips, je najavila svoj novi vrhunski OLED TV u okviru...

LG je predstavio elegantni DUALCOOL klima...

Ako živite na mestu sa četiri godišnja doba i još uvek koristite split sistem klima uređaj...
Za korišćenje sous vide tehnike, samo napunite lonac vodom, postavite željenu temperaturu i vreme, i kuvajte sve (meso, sufle, šargarepe) do savršenstva. Možete postići obroke vrhunskog kvaliteta pripremajući hranu na konstantnoj temperaturi i bez brige o prekuvavanju. Većina mašina takođe ima kompatibilnu aplikaciju, tako da možete pronaći recepte i postaviti vreme i temperaturu sa svog telefona. Pogledajte našu listu mašina za kuvanje u sous vide tehnici ispod kako biste pronašli najbolji model, brend i cenu koja vam odgovara.

Anova Culinary Sous Vide Precision Cooker

Anova Culinary Sous Vide Precision Cooker
Najprodavaniji Anova Sous Vide je verovatno najpoznatija mašina za kuvanje. Da biste koristili Anova, prikačite alat na bilo koji lonac napunjen vodom, stavite hranu u ziplock kesu i pričvrstite je na ivicu lonca, zatim postavite svoje vreme i temperaturu na uređaju ili Anova aplikaciji. Aplikacija vam omogućava da kuvate na daljinu, tako da ne morate da budete u kuhinji i čekate da se hrana skuva. Anova aplikacija vam omogućava da proverite temperaturu vode, isključite sous vide mašinu i čak će vam slati obaveštenja o statusu vašeg kuvanja. Takođe ćete imati pristup ka više od 1.000 recepata, kao i video klipovima i vodičima za svaki preporučeni obrok.

Instant Pot Accu Slim Sous Vide Precision Cooker

Instant Pot Accu Slim Sous Vide Precision Cooker
Instant Pot, brend poznat prvenstveno po svojim aparatima za pritisak, zavirio je u svet Sous Vide tehnike sa svojim Accu Slim imerzivnim kuvačem. Kao što samo ime kaže, Accu Slim ima kompaktan dizajn po pristupačnoj ceni. Accu Slim ima temperaturni opseg od 20°C do 95°C i ima 800 vati kuvanja. Instant Pot Sous Vide ima nagnut ekran sa digitalnim dodirnim ekranom i vodootporan dizajn kako bi se sprečila šteta ako se dese nezgode. Možda je najbolja karakteristika to što je Accu Slim kompatibilan sa drugim Instant Pot aparatima, tako da možete lako prikačiti ako imate neki od popularnih aparatata za pritisak kompanije.

Sansaire Sous Vide

Sansaire Sous Vide
Sansaire Sous-Vide je počeo kao Kickstarter kampanja i premašio je svoj cilj finansiranja za samo 13 sati. Sansaire je jedinstven u odnosu na druge sous vide mašine jer može stajati samostalno u loncu ili posudi vode bez pričvršćivanja na ivicu. Ova mašina ne nudi WiFi ili Bluetooth povezivanje. Da biste postavili vreme i temperaturu, moraćete to ručno uraditi na uređaju. Iako Sansaire nema kompatibilnu aplikaciju, možete i dalje skuvati skoro svaku hranu i postići rezultate slične restoranima. LED ekran prikazuje temperaturu, a termometar drži vodu na 0.1°C od željene temperature. Sansaire čak tvrdi da se koristi u nekim od najboljih restorana na svetu od strane profesionalnih kuvara.

ChefSteps Joule Sous Vide

ChefSteps Joule Sous Vide
ChefSteps Joule se ističe u odnosu na druge brendove jer je upola manji od drugih sous vide aparata i može se praktično smestiti u vaš fioke kuhinjskog ormarića. Bez obzira na svoju veličinu, Joule je prilično moćan, nudeći 1100 vati snage za ultra brzo zagrevanje vode i postizanje tačno željene temperature. ChefSteps Joule ima WiFi i Bluetooth, i dolazi sa kompatibilnom aplikacijom Joule. Za razliku od drugih Sous Vide aparata, Joule se može kontrolisati samo putem aplikacije, a ne ručno na uređaju. Aplikacija ima ekskluzivno vizuelno stanje zrelosti koje vam omogućava da vidite tačne fotografije kako će vaša hrana izgledati. Joule takođe sarađuje sa Amazon Alexom tako da možete koristiti svoj glas da kontrolišete sous vide.

Kako funkcioniše Sous Vide?

Sous vide aparat koristi zagrejanu metalnu spiralu da zagreje vodu na tačnu temperaturu sa cirkulacijom. Kada se sous vide aparat prikači za bilo koji lonac napunjen vodom, postavićete željeno vreme i temperaturu, prikačiti kesu sa hranom na ivicu lonca i sačekati ukusne rezultate. Zbog toga što kuvate na jednoj konstantnoj temperaturi, sous vide će trajati duže nego priprema hrane na roštilju ili šporetu. Prednost kuvanja hrane na konstantnoj temperaturi je što ne morate da brinete o prekuvavanju ničega i sve se kuva ravnomerno.

Šta znači Sous Vide?

Sous Vide
Sous Vide je francuski termin koji doslovno znači pod vakuumom. Ovaj termin ima smisla jer je metoda kuvanja sous vide hrana u kontejneru koji može biti vakuumski zatvoren u vodi pod kontrolisanom temperaturom. Zato što se vaša hrana priprema u kontejneru sličnom zip-lock vreći, zadržava sve svoje sokove rezultirajući u sočnim i nežnim obrocima.

Koji su benefiti sous vide?

Postoji nekoliko benefita metode kuvanja sous vide. Najveća prednost je što uvek postižete konzistentne i tačne rezultate. Zbog toga što kuvate na preciznoj temperaturi u vodi, vaša hrana nikada neće biti preslaba ili prekuvana. Cirkulator omogućava hrani da se kuva ravnomerno, tako da hrana nikada nije žilava ili sirova iznutra. Hrana zadržava svoju vlagu i ukuse zbog prirodnih sokova koji se čuvaju u zip-lock vreći. Još jedna značajna prednost sous vide je praktičnost. Možete pripremiti obroke unapred u vreci, a zatim kada budete spremni, jednostavno je staviti u vodu, postaviti vreme i temperaturu, i otići. Ne morate neprekidno da pratite kako se vaša hrana kuva, jer će vam aplikacija ili uređaj reći kada je vaš obrok gotov. Možete dobijati obaveštenja od aplikacije da vidite koliko je vremena preostalo za vaš obrok. Možda ključna prednost je što nema nereda sa čišćenjem sous vide.