Život je lep kada brinemo o planeti

Kompanija LG, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, objavila je likovni konkurs namenjen učenicama osnovnih škola. U periodu od 8. maja do 6. juna, osnovci širom zemlje biće u prilici da odgovore na temu „ŽIVOT JE LEP KADA BRINEMO O PLANETI“ slobodnim likovnim stilom, a najbolji radovi će osvojiti vredne robne nagrade.

Cilj konkursa je da podigne svest mladih o neophodnosti zaštite životne sredine i odgovornom ekološkom ponašanju, razvija njihovu maštovitost i kreativnost, kao i da ih podstakne da, korišćenjem različitih likovnih tehnika i formata, izraze svoj odnos prema prirodi i brojnim ekološkim izazovima sa kojima se suočava naša planeta.

LG ARTCOOL Gallery

Stručni žiri će proglasiti po tri najbolja individualna rada, u dve kategorije koje su ustanovljene po starosnim dobima. Prva kategorija je namenjena učenicima od I do IV razreda, a druga kategorija učenicima od V do VIII razreda. U obe kategorije će biti proglašena po tri najbolja individualna rada koji će osvojiti vredne robne nagrade, LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike. Pored toga, biće dodeljene i posebne nagrade školama koje pohađaju pobednici iz obe kategorije:

„Ponosni smo što ćemo, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, kroz ovaj nacionalni likovni konkurs, podstaći učenike osnovnih škola da aktivnije razmišljaju o ekologiji i životnoj sredini i kreativno se izraze kroz raznovrsne likovne radove. Želimo da podržimo i njihove nastavnike, roditelje i staratelje da nastave da razvijaju ljubav prema prirodi kod mladih, kao i da podižu svest o neophodnosti zaštite životne sredine i proaktivnog delovanja. Briga o prirodi je dužnost svih nas, a kako će mlađe generacije naslediti ovu planetu, važno je da ih od malih nogu učimo i vaspitamo o ekologiji, jer život je zaista lep kada brinemo o planeti“, rekao je Branislav Jordanov,  Marketing Menadžer kompanije LG.

Radove treba poslati najkasnije do 6. juna na adresu predstavništva kompanije LG u Srbiji,  Španskih boraca 3/VII, 11070 Novi Beograd uz napomenu ZA NAGRADNI KONKURS „ŽIVOT JE LEP KADA BRINEMO O PLANETI“. Više informacija o konkursu, pravilima učešća i nagradnom fondu možete videti na zvaničnoj stranici LG Likovnog konkursa.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Prednosti prelaska na preklopni telefon, prema...

Ako ste dovoljno stari da se sećate korištenja preklopnog telefona za pozive, slanje poruka i slikanje,...

Pametne uređaje za kuću postavite na...

Transformisanje običnog stana u tehnološki pejzaž sa pametnim uređajima donosi brojne koristi u život jedne osobe....

FlyNow eCopter nije Multicopter

FlyNow Aviation eCopter je inovativni električni vertikalni let (eVTOL) avion koji je napravljen da transformiše gradsku...

Kaspersky upozorava: Primetan porast digitalnog nasilja

Stalkerveri najčešće izgledaju kao legitimne aplikacije za zaštitu od krađe podataka ili roditeljske kontrole nad pametnim...

Zeiss donosi holograme na masovno tržište

Dok se već nekoliko godina koristi za potrebe NASA-e i ESA-e, Multifunkcionalna pametna stakla sa hologramsom...

Najnovije nadogradnje Wi-Fi mreže sedme generacije...

Wi-Fi alijansa sada zvanično sertifikuje uređaje koji podržavaju Wi-Fi 7, narednu generaciju bežičnog internet-a za kućne...

Šta donosi ažuriranje One UI 6.1?...

Ažuriranje One UI 6.1 će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z...

Clear 2 je šaljiva aplikacija za...

Clear je bio jedna od najzanimljivijih, najinovativnijih i najlepših aplikacija za to-do listu. Umesto dugmića i...

Top 5: vidžetea za vremensku prognozu...

Iako je vreme tema o kojoj se samo usput priča tokom neobaveznog razgovora, to je jedan...

Samsung Galaxy Fit3 – Da razumete...

Samsung Galaxy Fit3 najnoviji je nosivi uređaj kompanije Samsung, napravljen je od aluminijuma, sa novim kućištem...