Najbolji način za nadogradnju zvuka na telefonu

KA11 ima svu snagu koja vam je potrebna da pokrećete gotovo bilo koji IEM, i proizvodi odličan zvuk.

Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC početnog nivoa ima metalno kućište i odličan kvalitet izrade, pruža 245 mW snage na 16Ω – više nego bilo šta drugo u ovom segmentu. Dobijate neutralan zvuk koji je odličan, DAC lako pokreće zahtevne IEM-ove (in-ear monitors), i mala veličina znači da ga možete poneti bilo gde. Najbolje od svega? Košta manje od 30€.

Fiio je među najboljima kada su u pitanju budžetni DAC-ovi, a njihov najnoviji proizvod je jedan od najboljih do sada. KA11 je USB-C (ili Lightning) na 3,5 mm adapter sadrži DAC solidnog kvaliteta, ali ono što ga izdvaja je snaga – sposoban je da isporuči 245mW na 16Ω, što je nekoliko redova više od onoga što dobijate sa većinom adaptera za DAC. Kako bih vam približili, Fiio KA3 od prošle godine ide do 120mW na 16Ω. Zatim tu je cena: po toj ceni, jednostavno nema drugog DAC-a koji vam pruža toliko snage kao KA11.

KA11 je dostupan u dve boje – crnoj i srebrnoj – obe verzije izgledaju odlično. Imate mogućnost da birate između standardnog USB-C konektora ili da odaberete Lightning put ako imate (stariji) iPhone.

Ono što se ističe sa KA11 je njegova mala veličina; ovo je jedan od najmanjih USB adaptera, sa težinom od samo 8.5g. Ovaj uređaj je dizajniran za prenosivost, možete ga jednostavno poneti bilo gde, bez brige o oštećenju. Kvalitet izrade je fantastičan za budžetni DAC, i ima kućište od aluminijumsko-magnezijumske legure koje je dizajnirano da izdrži mnogo habanja.

Slično kao i drugi modeli u prenosivoj KA seriji, KA11 je brendiran pod Jade Audio etiketom; ovo je Fiio-ov pod-brend namenjen mlađoj publici, a njegovi proizvodi obično su usmereni ka budžetnom segmentu. Ipak, na samom proizvodu nema Jade Audio brendiranja – samo dobijate Fiio etiketu na prednjoj strani, i to je to. Ima čist dizajn i dvobojni završetak sa kontrastnim bojama daje DAC-u sjajan izgled.

Fiio KA11

Kabl koji povezuje USB port sa DAC-om napravljen je od visokokvalitetne bakarne žice obložene paladijumom. Na kraju je obložen silikonskim pletivom, dajući mu dodatnu izdržljivost. Da je kabl odvojiv, bilo bi bolje, ali to nije veliki problem – sam DAC je tako mali da ne utiče na upotrebljivost. Na DAC-u se nalazi mala LED lampica.

Što se tiče audio strane stvari, KA11 ima jednostrani 3.5mm port, i može isporučiti do 245mW energije po kanalu na 16Ω, i 200mW na 32Ω. Koristi Cirrus Logic CS43131 DAC čip zajedno sa SG-Micro SGM8262 pojačalom i Savitech SA9312L USB kontrolorom, a USB-C verzija odlično funkcioniše sa Windows i macOS mašinama, pored Androida i najnovijih iPhone-a.

Što se tiče dekodiranja zvuka, KA11 podržava do 384kHz/32-bit preko PCM-a, a podržava i DSD256. Ukratko, dobijate sve sastojke prenosivog DAC-a, ali u znatno manjem kućištu. Snaga koja se nudi znači da možete koristiti KA11 za vođenje gotovo bilo kog IEM-a.

Možete koristiti KA11 za gotovo bilo šta, i odličan je u tom smislu. Nizak nivo buke znači da nema šuštanja čak i pri korišćenju osetljivih IEM-ova, a DAC ima uobičajene zvučne karakteristike Fiio-a; kombinuje neutralan zvuk sa malo topline, nudeći dobar niski kraj sa puno dinamike, jasne srednje tonove i prozračne visoke tonove koji imaju puno karaktera.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Top 5: Gedžeta koje svaki putnik...

Postoji mnoštvo uređaja, gedžeta i proizvoda koji će olakšati vaše sledeće putovanje. Ovo je definitivna lista...

Dron TY-3R je u osnovi leteći...

Kada je sigurnost na otvorenoj vodi u pitanju, svaka sekunda je važna. Što brže možete stići...

MOONDROP MIAD01 5G SMARTPHONE HIFI AUDIO...

Gotovo svi moderni pametni telefoni fokusirani su na sliku. Čudno je, međutim, da ne postoji telefon...

HONOR je na VivaTech događaju predstavio...

Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech događaju, jednom od najvećih tehnoloških u Evropi. Tokom...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji žele da prate svoje zdravlje preko pametnog monitora...

Za slušaoca orijentisanog na detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770 Pro X LE u vrednosti od 199 dolara...

Oxa trener za disanje: dišite bolje,...

Oxa Breathing Coach nudi rafiniranu aplikaciju sa različitim vežbama, pružajući trenutne povratne informacije kako bi se...

TOP 5: Mobilnih projektora koji rade...

Mobilni projektori su odličan način da nosite veliki ekran sa sobom gde god da idete, i...

Sve više ljudi odbacuje roming planove...

Putujete van zemlje? Možda biste trebali nabaviti putnu eSIM karticu umesto da se odlučite za roming...

TOP 5: maske za Samsung Galaxy...

Pogledajte neke od futrola koje će zaštititi vaš Galaxy S24 od padova, udaraca i ogrebotina. Nažalost,...
Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC početnog nivoa ima metalno kućište i odličan kvalitet izrade, pruža 245 mW snage na 16Ω – više nego bilo šta drugo u ovom segmentu. Dobijate neutralan zvuk koji je odličan, DAC lako pokreće zahtevne IEM-ove (in-ear monitors), i mala veličina znači da ga možete poneti bilo gde. Najbolje od svega? Košta manje od 30€. Fiio je među najboljima kada su u pitanju budžetni DAC-ovi, a njihov najnoviji proizvod je jedan od najboljih do sada. KA11 je USB-C (ili Lightning) na 3,5 mm adapter sadrži DAC solidnog kvaliteta, ali ono što ga izdvaja je snaga – sposoban je da isporuči 245mW na 16Ω, što je nekoliko redova više od onoga što dobijate sa većinom adaptera za DAC. Kako bih vam približili, Fiio KA3 od prošle godine ide do 120mW na 16Ω. Zatim tu je cena: po toj ceni, jednostavno nema drugog DAC-a koji vam pruža toliko snage kao KA11. KA11 je dostupan u dve boje - crnoj i srebrnoj - obe verzije izgledaju odlično. Imate mogućnost da birate između standardnog USB-C konektora ili da odaberete Lightning put ako imate (stariji) iPhone. Ono što se ističe sa KA11 je njegova mala veličina; ovo je jedan od najmanjih USB adaptera, sa težinom od samo 8.5g. Ovaj uređaj je dizajniran za prenosivost, možete ga jednostavno poneti bilo gde, bez brige o oštećenju. Kvalitet izrade je fantastičan za budžetni DAC, i ima kućište od aluminijumsko-magnezijumske legure koje je dizajnirano da izdrži mnogo habanja. Slično kao i drugi modeli u prenosivoj KA seriji, KA11 je brendiran pod Jade Audio etiketom; ovo je Fiio-ov pod-brend namenjen mlađoj publici, a njegovi proizvodi obično su usmereni ka budžetnom segmentu. Ipak, na samom proizvodu nema Jade Audio brendiranja – samo dobijate Fiio etiketu na prednjoj strani, i to je to. Ima čist dizajn i dvobojni završetak sa kontrastnim bojama daje DAC-u sjajan izgled.
Fiio KA11
Kabl koji povezuje USB port sa DAC-om napravljen je od visokokvalitetne bakarne žice obložene paladijumom. Na kraju je obložen silikonskim pletivom, dajući mu dodatnu izdržljivost. Da je kabl odvojiv, bilo bi bolje, ali to nije veliki problem – sam DAC je tako mali da ne utiče na upotrebljivost. Na DAC-u se nalazi mala LED lampica. Što se tiče audio strane stvari, KA11 ima jednostrani 3.5mm port, i može isporučiti do 245mW energije po kanalu na 16Ω, i 200mW na 32Ω. Koristi Cirrus Logic CS43131 DAC čip zajedno sa SG-Micro SGM8262 pojačalom i Savitech SA9312L USB kontrolorom, a USB-C verzija odlično funkcioniše sa Windows i macOS mašinama, pored Androida i najnovijih iPhone-a. Što se tiče dekodiranja zvuka, KA11 podržava do 384kHz/32-bit preko PCM-a, a podržava i DSD256. Ukratko, dobijate sve sastojke prenosivog DAC-a, ali u znatno manjem kućištu. Snaga koja se nudi znači da možete koristiti KA11 za vođenje gotovo bilo kog IEM-a. Možete koristiti KA11 za gotovo bilo šta, i odličan je u tom smislu. Nizak nivo buke znači da nema šuštanja čak i pri korišćenju osetljivih IEM-ova, a DAC ima uobičajene zvučne karakteristike Fiio-a; kombinuje neutralan zvuk sa malo topline, nudeći dobar niski kraj sa puno dinamike, jasne srednje tonove i prozračne visoke tonove koji imaju puno karaktera.