Novi Ballie robot kompanije Samsung je kao pravi mali BB-8

Upoznajte Ballie, Samsungovu viziju robota orijentisanu ka čoveku, koja podiže personalizovanu negu na drugi nivo. Ovaj mali kotrljajući robot „vas razume, podržava i reaguje na vaše potrebe.“

Tokom glavnog ekspozea kompanije Samsung na CES sajmu 2020. godine, kompanija je predstavila Ballie, malog loptastog robota koji je napravljen da vam pomaže po kući.

Samsung kaže da Ballie koristi veštačku inteligenciju kako bi se ponašao kao bezbednosni robot, fitnes asistent, oruđe koje će pomoći starijim osobama da se povežu sa pametnim uređajima u njihovim domovima, a može čak i da bude prijatelj vašoj deci i kućnim ljubimcima.

Izgleda da je kotrljanje za ljudima u ovom trenutku jedina stvar koju Ballie radi.

Ali u promotivnom video snimku koji je pušten ubrzo nakon demonstracije, Samsung je prikazao veću verziju uređaja Ballie koja bi jednog dana mogla postati više kao kućni asistent.

Ballie u video klipu podiže roletne u domu svog vlasnika, uključuje TV da bi pas mogao nešto da gleda, i pali usisivač koji deluje kao Roomba da počisti nered.

Iz kompanije Samsung nisu podelili nikakve informacije o tome kada bi Ballie mogao da se nađe u prodaji ili koliko bi mogao da košta kad se to desi, pa ne možemo da znamo da li će ikada ispuniti smelu viziju kompanije Samsung koju su prezentovali na CES sajmu.

Ali za sada izgleda kao slatki mali robot koji bi mogao da bude prijatelj u kući – ako uopšte ikada budete mogli da ga kupite.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde