Nove „ultraefikasne“ Philips LED sijalice troše 40% manje energije

Ove sijalice mogu da traju 50 godina.

LED sijalice su svakako štedljive, ali u kompaniji Signify misle da mogu dodatno da unaprede tu formulu. Ta kompanija je izbacila Philips Ultra Efficient LED sijalice koje, kao što može naslutiti iz samog imena, troše 40 posto manje energije od običnih LED sijalica. Ove „napredne“ LED sijalice smanjuju godišnji utrošak energije za 55 centi do 1,03$ po sijalici, tvrde u kompaniji Signify. Poređenja radi, Philips Ultra Definition sijalica od 60 W troši struje u vrednosti od 97 centi godišnje.

Ove nove sijalice su takođe korisne ako želite da smanjite količinu otpada koju proizvodite. U kompaniji Signify procenjuju da Ultra Efficient linija sijalica ima životni vek od 50 godina, što je tri puta duže od standardnih Philips LED sijalica te postoji realna šansa da vas ove sijalice nadžive.

Što se tiče cene, ona je znatno veća nego kod standardnih LED sijalica jer pakovanje od četiri Philips Ultra Definition sijalice od 60 W košta 14$. Međutim, Signify očigledno računa na to da će vam niži troškovi i produženi životni vek na kraju uštedeti novac, a uz to sa ovim sijalicama vodite računa i o životnoj sredini.

Kvaka je, naravno, u tome što ovo nisu pametne sijalice. Moraćete da pristanete na veću potrošnju energije ako insistirate na Philips Hue sijalicama i ne želite da koristite pametni adapter. Ukoliko vam to nije prepreka, onda će vam se računi za struju smanjiti ako zamenite dovoljno sijalica u vašem domu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde