Top5: Najbolji električni bicikli

Nijedan segment bicikala ne raste brže od električnih bicikala – a ta potražnja je dobra upravo za kupce e-bicikala. Dizajn se kontantno poboljšava, tehnologija postaje pouzdanija a funkcije i sposobnosti se umnožavaju. Kako bismo vam pružili maksimalno korisne recenzije, fokusirali smo se na modele iz nižeg i srednjeg cenovnog ranga od brendova koji omogućavaju direktnu onlajn kupovinu.

Druge funkcije e-bicikala koje treba uzeti u razmatranje

Zaključavanje baterije: Kako se ponuda električnih bicikala širi, tako su mnogi brendovi počeli da neprimetno integrišu baterije u ram kako bi bicikl izgledao skladnije i bolje. Većina baterija se zaključava za bicikl i dolazi sa ključem koji vam omogućava da je otključate i izvadite, što ima višestruku namenu: Možete da izvadite bateriju i napunite je odvojenu od bicikla, zatim zaključana baterija odvraća lopova od pokušaja krađe i bezbednije je prevoziti e-bicikl sa izvađenom baterijom na nosaču a i lakše ga je tako nositi uz stepenice.

Šire gume: S obzirom na to da e-bicikli održavaju veće brzine duže nego standardni bicikli, potrebna vam je dodatna kontrola. Šire gume omogućavaju bolje prianjanje i slobodu da siđete s asfalta uz manji gubitak komfora, a viljuška sa vešanjem će amortizovati džombaste staze koje odlučite da istražite. Dobre disk kočnice su obavezne kako biste mogli da zaustavite težak bicikl koji se kreće velikom brzinom.

Integrisana svetla: Neki e-bicikli imaju integrisana svetla koja se pale kada pokrenete bicikl. Iako je to sjajna funkcija za imati, nećete odustati od kupovine ako je bicikl koji želite nema. Sa tolikim izborom odličnih svetala za bicikle, lako ćete naći i nakačiti sebi neko koje vam odgovara.

Ukupno najboljiAventon Level.2

Aventon je ažurirao svoj izvanredni e-bicikl Level koji sada nudi još komforniju vožnju i bolju vidljivost. Novi senzor obrtnog momenta šalje snagu do zadnjeg hub motora još ravnomernije nego što je to bio slučaj u modelu prethodne generacije. Level.2 deluje još prirodnije i intuitivnije tokom vožnje. Integrisana svetla i manji displej koji je jednostavniji za korišćenje čine ovaj popularni e-bicikl još boljim.

Aventon Level.2 i dalje drži titulu najboljeg e-bicikla za kretanje po gradu koji možete kupiti za ispod 2.000$ i generalno jednog od najboljih svakodnevnih bicikala. Novine na platformi čine ionako odličan e-bicikl još boljim. On ima sve što vam je potrebno za vožnju do posla ili kretanje po gradu, vožnja je udobna a cena je dobra.

Najbolji za svakodnevnu vožnju – Cannondale Treadwell Neo 2

Nama se Treadwell sviđa zbog jednostavnog izgleda i uspravne pozicije sedenja. Treadwell modeli kompanije Cannondale nisu baš hibridi (ali nisu ni modeli sa pedalama pomerenim unapred), to su praktični bicikli za vožnju do posla ili kretanje po gradu. Treadwell Neo 2 dodatno nudi električnu pomoć bez značajne dodatne mase. To znači da dobijate lakši i okretniji bicikl po nižoj ceni. Zadnji hub motor prve klase pokreće Treadwell Neo 2 e-bicikl do brzine od 32 km/h uz pomoć pri okretanju pedala. Pogonski sklop sa 7 brzina i kaseta velikog opsega olakšavaju vožnju uzbrdo, a gume Maxxis 650b su brze na asfaltu.

Najbolji SPORTski HiBRID – Trek Dual Sport+ 2

Za razliku od drugih električnih vozila, kod bicikala termin „hibrid“ se ne odnosi na vrstu motora već na stil bicikla. U biciklističkoj hijerarhiji hibrid je bicikl koji kombinuje brzinu i sportski osećaj drumskog bicikla sa uspravnom pozicijom u vožnji koju nude mountain bicikli. Zbog toga su vrlo popularni među vozačima koji koriste svoje bicikle na različite načine – od vožnje do posla preko rekreacije po gradskim stazama pa čak i šljunčanim stazama.

Kompanija Trek pravi neke od najboljih hibrida na tržištu a njihov električni model je takođe odličan izbor. Dual Sport+ 2 ima elegantni aluminijumski ram u kome je potpuno skrivena baterija snage 250 Wh. Čvrsta aluminijumska viljuška dodatno smanjuje masu bicikla (i olakšava održavanje) u odnosu na jeftine viluške s vešanjem koje često srećemo na e-biciklima u ovom cenovnom rangu. Gume širine 50mm dobro prianjaju a hidrauličke Shimano disk kočnice garantuju pouzdano kočenje.

Najbolji sa debelim gumama – Rad Power Bikes RadRover 6 Plus

Sa modelom Radrover 6 Plus kompanija Rad Power je napravila e-bicikl sa debelim gumama koji možete udobno voziti po praktično svakom terenu, od gradskih ulica punih rupa do neasfaltiranih staza punih kamenja ili pokrivenih snegom. Unapređeni ekran i hidaruličke disk kočnice čince RadRover 6 Plus znatno udobnijim za vožnju u odnosu na njegovog prethodnika.

Ekstremna težina bicikla ponekad ga čini tromim i predstavlja problem prilikom nošenja uz ili niz stepenice, ali moćni zadnji hub motor snage 750W pomaže mu da prevaziđe otpor kotrljanja i težinu guma širine 10 cm. Ovaj e-bicikl je dostupan sa muškim ili ženskim ramom u boji uglja ili beloj boji.

Najsvestraniji – Benno RemiDemi 9D Performance

Benno RemiDemi ne samo da je izuzetno zabavan bicikl za vožnju, već može da ponese i do 180 kg tereta (vozač + prtljag) i napravljen je od vrlo kvalitetnih komponenti. Kompanija Benno takođe nudi selekciju dodataka za njega, tako da ste pokriveni za sve moguće aktivnosti, od vožnje deteta u vrtić, preko odlaska u prodavnicu, vožnje do posla pa sve do nošenja daske za surf.

Kompaktni ram univerzalne veličine sa chromoly viljuškom sedi na gumama od 20 x 3,6 inča koje su otporne na bušenje. Za pogon je zadužen pouzdani Bosch Performance srednji pogonski motor snage 250W koji se napaja iz Bosch Powerpack baterije od 400 Wh. Za razliku odvećine sličnih ali jeftinijih e-bicikala, RemiDemi nudi glatku i tihu vožnju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde