TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za stazu za sezonu 2023-2024 kako bismo vam pomogli da pronađete savršen par.

Skije za stazu mogu biti dobro definisana kategorija, ali je takođe i jedna od najvećih, pružajući alate koji odgovaraju svima, od apsolutnog početnika do amaterskog trkača, i sve između. Takođe je i kategorija sa najraznovrsnijim dostupnim brendovima, što je zbunjujući miks imena, atributa i perspektiva.

Naš detaljni vodič za kupovinu će rešiti neka veća pitanja kako biste počeli svoje putovanje ka pronalaženju vašeg ultimativnog para skija.

5
Blizzard Thunderbird R15 WB 2023-24

Blizzard Thunderbird R15 WB 2023-24

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Novi “papamobil”

Japanska konferencija katoličkih biskupa (CBCJ) uručila je poklon...

FIAT 500 LEGO Creator Expert

Brendovi FIAT i LEGO stvorili su novi „Fiat...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i...

Automobil sa novim svetskim rekordom u aerodinamici

EQS će omogućiti kupcima u luksuznom segmentu da...

Servisiranje AUTOMOBILA Online

Prilikom zakazivanja servisa klijenti imaju mogućnost da odaberu...

TOP 5: Krovni šatori za auto koje možete...

Ukoliko se premišljate da li da kupite krovni...

STELS MODELI

VELOMOTORS grupa je kompanija koja se bavi proizvodnjom...

ACCESS MOTOR MODELI

Access Motor je kompanija osnovana 2003. godine i...

Casio slavi 30 godina BAPE-a sa G-Shock BAPE...

Ako ste kolekcionar G-Shock satova i veliki fan...

Honda press day – saopstenje

Dana 29. novembra 2019, u Hondinom salonu u...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

HX50 želi da pogura helikoptere u 21. vek

Ovo je helikopter za korisnike koji žele luksuznu...

HONDA atraktivna AKCIJA!

Iskoristite posebne sajamske uslove za kupovinu novih HONDA...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Airspeeder je novi format trkanja za leteće električne...

Kompanija Alauda, koja se bavi izradom eVTOL vozila,...

Bugatti sto za bilijar koji se neće nakriviti...

Nasuprot uvreženom mišljenju među opštom populacijom, bogati ljudi...

Da li je kupovina električnog automobila pametna investicija?

Skladištenje energije postaje tema kojom će se vrlo...

BMW predstavlja model i4 M50 By Kith za...

BMW i4 M50 koji ovde vidite nije samo...

SAXDOR – Novi brend u ponudi

ATV&Nautički centar je proširio svoju flotu sa finskim...

Restilizovani Megane GrandCoupe

Novi Mégane GrandCoupe integriše LED tehnologiju 100% Pure...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....
Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za stazu za sezonu 2023-2024 kako bismo vam pomogli da pronađete savršen par. Skije za stazu mogu biti dobro definisana kategorija, ali je takođe i jedna od najvećih, pružajući alate koji odgovaraju svima, od apsolutnog početnika do amaterskog trkača, i sve između. Takođe je i kategorija sa najraznovrsnijim dostupnim brendovima, što je zbunjujući miks imena, atributa i perspektiva. Naš detaljni vodič za kupovinu će rešiti neka veća pitanja kako biste počeli svoje putovanje ka pronalaženju vašeg ultimativnog para skija.

Blizzard Thunderbird R15 WB 2023-24

Blizzard Thunderbird R15 WB 2023-24
Blizzard Thunderbird R15 WB (Wide Body) je visokoperformantna skija za stazu namenjena naprednim skijašima koji uživaju u carvingu po uređenim stazama. Lansiran 2022. godine sa grafičkim ažuriranjem za sezonu 2023-24, Blizzard Thunderbird R15 WB (za Wide Body) je visokoperformantna skija za stazu koja je pogodna za napredne skijaše koji žele da rade na medium do visokim brzinama. To je raketa puna zabave koja se može brzo okretati pri svim brzinama. Sa 76mm pod nogom - za razliku od 70mm za užu verziju, pogodili su pravi balans za carving na stazi bez previše napora. Postoji mnogo snage u okretu, sa potpunim titanijum slojem (Duramax) koji prolazi kroz skije do ivica, ali izložen sa 3mm sa svake strane tokom proizvodnog procesa kada je gornja folija uklonjena. Blizzard je izgradio ono što nazivaju „aktivnom karbonskom zaštitom“ ispod vezova, pomažući da se poboljša fleksibilnost, vibracije i apsorpcija skija. Izgled je kvalitetan, ali i robustan. Nije osećaj kao trkačke skije, i zaista nisu, ali po performansama bi zadovoljile skijaše koji mogu izvući najviše iz skija na tvrdom i zaleđenom snegu. Zavisno od dužine skija, poluprečnik okretanja varira od 13 do 17 metara, a kraće dužine su brze i okretno se okreću u manjim radijusima. Osećaju se prilično stabilno pri većim brzinama, iako počinju malo da se krune kada se stvarno ubrzava ta brzina, više preferirajući sporije do srednje brzine. Potencijalno bi bile dobre skije za instruktore koji ne žele skije za stazu koje su previše uske i imaju neku fleksibilnost – odlične su pri sporijim brzinama, ali i dalje performantne, dobre pri većim brzinama, sa lakim pokretom inicijacije okretanja sa punim kamber rockerom.

Rossignol Forza 60 V-Ti 2023-24

Rossignol Forza 60 V-Ti 2023-24
Nova Forza serija od Rossignola namenjena je naprednim i ekspertnim skijašima koji se kreću po stazi i žele da urežu zavoje pri svim brzinama. Model 60 V-Ti se nalazi u gornjem delu srednjeg raspona i pruža fantastičan balans između pristupačnosti i snage. Forza serija od Rossignola zapravo zamenjuje React seriju za skijanje po stazi, ali u stvari nudi veoma drugačije iskustvo skijanja, posebno u gornjem delu kolekcije gde se nalazi model 60 V-Ti. Jasno postoje sličnosti sa Hero Masters modelima kada Forza serija dostigne verziju 60 V-Ti i više (model 20 je za početnike, model 40 za progresivne srednje, model 70 je više kao trkačka skija), ali dok je Hero serija izgrađena duž trkačkih linija, Forza je pretežno skija za performanse na stazi koja ima trkačku tehnologiju izrade, ali je mnogo pristupačnija – što znači lakša – za upravljanje. Za tako moćnu skiju, inicijacija zavoja je neverovatno glatka i laka – čak se čini da su previše lake za upravljanje. Ali dok neke skije samo klize kada se to desi, Forza čini da uđe u akciju i pruži fantastično prianjanje, odbijanje i energiju za sledeći zavoj. Ne preteruju ni na koji način. Zabavne i razigrane, čine da skijanje po stazi bude gotovo jednako zabavno kao skijanje u prašini. Forza je kao klasična skija za performanse na stazi namenjena čvrstim tehničkim skijašima koji žele da se zabave na stazama čitav dan. Mislimo da će ih i instruktori voleti.

Head Supershape e-Titan 2023-24

Head Supershape e-Titan 2023-24
Head Supershape e-Titan je najširi model u Supershape seriji, namenjen skijašima po stazi koji žele performanse i višestranost skija. Head Skis Supershape serija je klasična kolekcija skija za performanse na stazi namenjena dobrim srednje naprednim skijašima i malo boljim. e-Titan sa 84mm pod stopalom je najširi model, najpristupačniji za različite nivoe sposobnosti i najvšestraniji za sve uslove na planini. Pune su Headovih tehnoloških razvoja, uključujući EMC (Circuit za upravljanje energijom), gde kinetička energija prelazi u električnu energiju koja zatim pomaže u kontroli vibracija kroz skije, pružajući osećaj apsorpcije koji čini okretanje pri svim brzinama glatkim. Da li funkcioniše? Iako je teško napraviti direktnu poređenje, ono što možemo reći je da su ove skije veoma glatke, neverojatno stabilne i vrlo zabavne. Grafit, kao najtanji i najlakši element na svetu koji je jači od dijamanta, koristi se kao sloj kako bi stabilizovao skije i pružio više snage sa najefikasnijom upotrebom materijala. Na tvrdom snegu, prianjanje ivica je neverovatno čvrsto i moćno – postoji dobro balansiranje kroz zavoje i čini se da se nose kako sa kratkim, tako i sa dugim radijusima zavoja pri svim brzinama. Sa 84mm su takođe prilagođene promenljivim uslovima, uključujući mogule, raskvašeni sneg i proređen sneg izvan staza. Ako morate da skijate u prašini, nosile bi se sa tim, iako biste radije bili na jednoj od dužih veličina. Ono što nam se stvarno sviđa kod e-Titana je lakoća kontrole, inicijacija zavoja i glatki osećaj koji je zadovoljstvo voziti.

Atomic Cloud Q12 Revoshock

Atomic Cloud Q12 Revoshock
Najbolje su za napredne do ekspertne skijašice koje žele da urežu stazu u svim brzinama. Atomic se ističe u proizvodnji moćnih skija osmišljenih da urežu uređene padine, a Cloud Q12 Revoshock nije izuzetak. Ženska specifična skija je 83mm u sredini, što je dovoljno svestrana da se nosi sa povremenim istraživanjem različitih terena van staze. Revoshock C sistem pomaže da ublaže vibracije skija i stvore više snage, dok višesmerni venac znači da se lako prebacuju sa dugih na kratke radijuse zavoja. Nisu samo za početnike. To je model dizajniran za visoku brzinu i okretnost, što će takođe odgovarati iskusnijim skijašima. K2 je pronasao visok nivo performansi izbegavajući strogu, ozbiljnu zahtevnost disciplinovane tehnike.

Fischer Curve DTX

Fischer Curve DTX
Najbolje su za skijaše od srednjeg do naprednog nivoa koji žele sportsku skiju za urezivanje svakog zavoja. Fischer se čini da se ističe u dizajniranju i proizvodnji piste karvera visokog nivoa koji se ponašaju kao trkačke skije, ali omogućavaju rekreativnim skijašima da izvuku najviše iz njih. Curv DTX ne odstupa od toga i za skijaše od srednjeg do naprednog nivoa koji žele da se poboljšaju pa sve do eksperta koji uživa u mirnoj vožnji, ispuniće sve nivoe očekivanja. Ono u čemu nisu dobri su mekani zavoji – traže da budu postavljeni na ivice i sa širinom od 70mm u sredini, manje su oproštajne od šire all-mountain skije. [td_smart_list_end]