TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš kućni Hi-Fi sistem

Integrisano pojačalo je ključna komponenta svakog modernog hi-fi sistema.

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa pretpojačalom, integrisano pojačalo ne samo da predstavlja jednostavnije rešenje od traženja pojedinačnih komponenti, već vam donosi i dobru mešavinu performansi i funkcija za manje novca nego što biste inače potrošili. Integrisana pojačala dolaze u svim mogućim oblicima i dimenzijama, kreću se od 500€–5,000€ i najbolje rade sa bookshelf zvučnicima.

Integrisana pojačala su se značajno poboljšača po pitanju performansi jer su proizvođači postali bolji u integraciji različitih sekcija – napajanje, odabir izvora, kontrola jačine zvuka i povezivanje – pritom minimizirajući količinu električne buke koja negativno utiče na kvalitet zvuka. A kao šlag na tortu, putanja signala između različitih sekcija je kraća u integrisanom pojačalu, što ne samo da poboljšava kvalitet zvuka, već i znači da vam neće trebati gomila kablova za izgradnju hi-fi sistema.

Termin „integrisano pojačalo“ sadrži dve komponente, pojačalo i pretpojačalo. Na šta treba obratiti pažnju kod integrisanog pojačala? Snagu, funkcije za povezivanje i sposobnost strimovanja.

Schiit Audio Ragnarok 2

Kompanija Schiit Audio pravi sve u Kaliforniji i uspela je da zadrži pristupačne cene tako što primenjuje pametan industrijski dizajn i ne komplikuje svoje proizvode. Ragnarok 2 je dostupan u dve verzije: prva od 1.799$ potpuno nakrcana funkcijama kao što su MM fono pretpojačalo, Multibit digitalno-analogni konverter (DAC) od 24-bit/192kHz i moćno pojačalo za slušalice. Druga, nešto bazičnija verzija ovog integrisanog pojačala nema fono/DAC module i košta 1.499$.

Ragnarok 2 ima 60 vati po kanalu na 8 oma i 100 vati po kanalu na 4 oma. On je više nego sposoban da podrži zahtevne uređaje kao što su Magnepan LRS zvučnici ili full-range bookshelf zvučnici kao na primer Q Acoustics Concept 300 i reprodukuje muziku izuzetnog kvaliteta sa nivoom rezolucije koji biste očekivali od daleko skupljih audio komponenti. Ako redovno koristite slušalice, Ragnarok 2 isporučuje više snage nego što će vam ikada trebati čak i za najzahtevnije planarne magnetne slušalice.

KUPI ODMAH  

Marantz PM6007

Marantz PM6007 je jedno od najjeftinijih pojačala ove kompanije. U pitanju je dvokanalno pojačalo koje isporučuje 45 vati po kanalu i ima integrisano fono pretpojačalo (koje podržava samo MM kertridže sa pokretnim magnetom), ulaz za slušalice i integrisani digitalno-analogni konverter od 24-bit/192kHz. Nema Wi-Fi, Bluetooth ili USB povezivanja, što je jedina prava mana ovog uređaja. Marantz PM6007 je solidna opcija za ljude koji žele da se povežu na gramofon ulaznog nivoa, pasivne bookshelf zvučnike i CD plejer ili uređaj za bežično strimovanje.

KUPI ODMAH  

Cambridge Audio AXA35

Kompanija Cambridge Audio je 2018. godine proslavila 40. rođendan lansiranjem nagrađivanog integrisanog pojačala Edge A. To je prestižan komad hi-fi opreme koji blista uz svaki zvučnik na koji ga povežete. Sa suprotne strane cenovnog spektra nalazi se ulazni model AXA 35 koji isporučuje više snage do skupljih bookshelf zvučnika na vrlo zadovoljavajući način. On nema integrisani digitalno-analogni konverter ili sposobnost strimovanja, ali služi kao vrlo pouzdano pojačalo robusnog zvuka koje odlično radi sa digitalno-analognim konverterom AudioQuest Dragonfly Cobalt i vašim smartfonom ili laptopom. Kvalitet izrade je prvoklasni a bili smo prilično iznenađeni kvalitetom MM fono pretpojačala koje fenomenalno radi sa kertridžima kompanije Grado Labs, Ortofon i Audio-Technica.

KUPI ODMAH  

Marantz Model 40n

Marantz Model 40n, koji je izašao sredinom 2022. godine, je dvokanalno integrisano pojačalo koje je dizajnirano da pokreće premijum zvučnike. Ono isporučuje 70 vati po kanalu sa 8 oma i zamišljeno je kao centralni hub vašeg modernog hi-fi sistema. Model 40n podržava više načina povezivanja, kako bežičnih (Spotify Connect, AirPlay 2, Tidal connect i Bluetooth) tako i kablovskih (HDMI ARC, fono, optički i koaksijalni), tako da možete da ga povežete na praktično svaki izvor, od gramofona do televizora. Njegove najupečatljivije karakteristike su okrugli digitalni displej (na kom su prikazana podešavanja iz menija) i red fizičkih točkića (za jačinu zvuka, balans, bas i visoke tonove). Model 40n je dostupan u dve boje: crnoj i srebrnoj.

KUPI ODMAH  

Rega Io

Rega je dobro poznat brend u hi-fi zajednici zbog svojih premijum gramofona i integrisanih pojačala – a Io je njihovo najnovije i najjeftinije integrisano pojačalo. Sa 30 vati po kanalu, Io je praktično slabija verzija popularnog rođaka Brio koji košta 1.100$, štaviše, oni imaju identično posebno dizajnirano fono pretpojačalo. Jedina veća mana koju ima Rega Io, isto kao i model Brio, je izostanak bilo kakvog bežičnog povezivanja zbog čega ne možete da ga koristite za strimovanje. Ali i dalje je u pitanju odlična opcija za ljude sa dobrim gramofonom i setom bookshelf zvučnika.

KUPI ODMAH  

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Kako Matter protokol čini pametni dom manje stresnim

Koncept pametnog doma je dugo bio u pravom...

TOP 5: PLOVILA DO 6M

GLASTRON GX 195 SPORT Odvažan i zabavan su atributi...

LG XBOOM Go PL zvučnici stigli u Srbiju

LG XBOOM Go PL serija zvučnika sa Meridian...

CES 2023: Chillax proširuje liniju naprednih bebi alarma

Kompanija Chillax, koja je napravila prvi bebi alarm...

TOP 5: Uređaja za spavaću sobu koje morate...

Upotreba pametne tehnologije u vašem domu predstavlja odličan...

TOP 5: Fitnes prstenova – Držite zdravstvene parametre...

Uređaji za praćenje fizičke aktivnosti i pametni satovi...

CES 2021: CORDZERO za impresivne rezultate čišćenja

Najnoviji bežični usisivač - LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+...

TOP 5: Skija za stazu

Za one od vas koji to već ne...

TOP 5: PLOVILA OD 6M DO 8M

CTC 620 SUNDECK CTC 620 Sundeck je sportski gliser,...

TOP 5: Maske za Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 jeste najjeftiniji od tri Samsungova...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa pretpojačalom, integrisano pojačalo ne samo da predstavlja jednostavnije rešenje od traženja pojedinačnih komponenti, već vam donosi i dobru mešavinu performansi i funkcija za manje novca nego što biste inače potrošili. Integrisana pojačala dolaze u svim mogućim oblicima i dimenzijama, kreću se od 500€–5,000€ i najbolje rade sa bookshelf zvučnicima. Integrisana pojačala su se značajno poboljšača po pitanju performansi jer su proizvođači postali bolji u integraciji različitih sekcija – napajanje, odabir izvora, kontrola jačine zvuka i povezivanje – pritom minimizirajući količinu električne buke koja negativno utiče na kvalitet zvuka. A kao šlag na tortu, putanja signala između različitih sekcija je kraća u integrisanom pojačalu, što ne samo da poboljšava kvalitet zvuka, već i znači da vam neće trebati gomila kablova za izgradnju hi-fi sistema. Termin „integrisano pojačalo“ sadrži dve komponente, pojačalo i pretpojačalo. Na šta treba obratiti pažnju kod integrisanog pojačala? Snagu, funkcije za povezivanje i sposobnost strimovanja.

Schiit Audio Ragnarok 2

Kompanija Schiit Audio pravi sve u Kaliforniji i uspela je da zadrži pristupačne cene tako što primenjuje pametan industrijski dizajn i ne komplikuje svoje proizvode. Ragnarok 2 je dostupan u dve verzije: prva od 1.799$ potpuno nakrcana funkcijama kao što su MM fono pretpojačalo, Multibit digitalno-analogni konverter (DAC) od 24-bit/192kHz i moćno pojačalo za slušalice. Druga, nešto bazičnija verzija ovog integrisanog pojačala nema fono/DAC module i košta 1.499$. Ragnarok 2 ima 60 vati po kanalu na 8 oma i 100 vati po kanalu na 4 oma. On je više nego sposoban da podrži zahtevne uređaje kao što su Magnepan LRS zvučnici ili full-range bookshelf zvučnici kao na primer Q Acoustics Concept 300 i reprodukuje muziku izuzetnog kvaliteta sa nivoom rezolucije koji biste očekivali od daleko skupljih audio komponenti. Ako redovno koristite slušalice, Ragnarok 2 isporučuje više snage nego što će vam ikada trebati čak i za najzahtevnije planarne magnetne slušalice.

KUPI ODMAH  

Marantz PM6007

Marantz PM6007 je jedno od najjeftinijih pojačala ove kompanije. U pitanju je dvokanalno pojačalo koje isporučuje 45 vati po kanalu i ima integrisano fono pretpojačalo (koje podržava samo MM kertridže sa pokretnim magnetom), ulaz za slušalice i integrisani digitalno-analogni konverter od 24-bit/192kHz. Nema Wi-Fi, Bluetooth ili USB povezivanja, što je jedina prava mana ovog uređaja. Marantz PM6007 je solidna opcija za ljude koji žele da se povežu na gramofon ulaznog nivoa, pasivne bookshelf zvučnike i CD plejer ili uređaj za bežično strimovanje.

KUPI ODMAH  

Cambridge Audio AXA35

Kompanija Cambridge Audio je 2018. godine proslavila 40. rođendan lansiranjem nagrađivanog integrisanog pojačala Edge A. To je prestižan komad hi-fi opreme koji blista uz svaki zvučnik na koji ga povežete. Sa suprotne strane cenovnog spektra nalazi se ulazni model AXA 35 koji isporučuje više snage do skupljih bookshelf zvučnika na vrlo zadovoljavajući način. On nema integrisani digitalno-analogni konverter ili sposobnost strimovanja, ali služi kao vrlo pouzdano pojačalo robusnog zvuka koje odlično radi sa digitalno-analognim konverterom AudioQuest Dragonfly Cobalt i vašim smartfonom ili laptopom. Kvalitet izrade je prvoklasni a bili smo prilično iznenađeni kvalitetom MM fono pretpojačala koje fenomenalno radi sa kertridžima kompanije Grado Labs, Ortofon i Audio-Technica.

KUPI ODMAH  

Marantz Model 40n

Marantz Model 40n, koji je izašao sredinom 2022. godine, je dvokanalno integrisano pojačalo koje je dizajnirano da pokreće premijum zvučnike. Ono isporučuje 70 vati po kanalu sa 8 oma i zamišljeno je kao centralni hub vašeg modernog hi-fi sistema. Model 40n podržava više načina povezivanja, kako bežičnih (Spotify Connect, AirPlay 2, Tidal connect i Bluetooth) tako i kablovskih (HDMI ARC, fono, optički i koaksijalni), tako da možete da ga povežete na praktično svaki izvor, od gramofona do televizora. Njegove najupečatljivije karakteristike su okrugli digitalni displej (na kom su prikazana podešavanja iz menija) i red fizičkih točkića (za jačinu zvuka, balans, bas i visoke tonove). Model 40n je dostupan u dve boje: crnoj i srebrnoj.

KUPI ODMAH  

Rega Io

Rega je dobro poznat brend u hi-fi zajednici zbog svojih premijum gramofona i integrisanih pojačala – a Io je njihovo najnovije i najjeftinije integrisano pojačalo. Sa 30 vati po kanalu, Io je praktično slabija verzija popularnog rođaka Brio koji košta 1.100$, štaviše, oni imaju identično posebno dizajnirano fono pretpojačalo. Jedina veća mana koju ima Rega Io, isto kao i model Brio, je izostanak bilo kakvog bežičnog povezivanja zbog čega ne možete da ga koristite za strimovanje. Ali i dalje je u pitanju odlična opcija za ljude sa dobrim gramofonom i setom bookshelf zvučnika.

KUPI ODMAH