TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš kućni Hi-Fi sistem

Integrisano pojačalo je ključna komponenta svakog modernog hi-fi sistema.

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa pretpojačalom, integrisano pojačalo ne samo da predstavlja jednostavnije rešenje od traženja pojedinačnih komponenti, već vam donosi i dobru mešavinu performansi i funkcija za manje novca nego što biste inače potrošili. Integrisana pojačala dolaze u svim mogućim oblicima i dimenzijama, kreću se od 500€–5,000€ i najbolje rade sa bookshelf zvučnicima.

Integrisana pojačala su se značajno poboljšača po pitanju performansi jer su proizvođači postali bolji u integraciji različitih sekcija – napajanje, odabir izvora, kontrola jačine zvuka i povezivanje – pritom minimizirajući količinu električne buke koja negativno utiče na kvalitet zvuka. A kao šlag na tortu, putanja signala između različitih sekcija je kraća u integrisanom pojačalu, što ne samo da poboljšava kvalitet zvuka, već i znači da vam neće trebati gomila kablova za izgradnju hi-fi sistema.

Termin „integrisano pojačalo“ sadrži dve komponente, pojačalo i pretpojačalo. Na šta treba obratiti pažnju kod integrisanog pojačala? Snagu, funkcije za povezivanje i sposobnost strimovanja.

Schiit Audio Ragnarok 2

Kompanija Schiit Audio pravi sve u Kaliforniji i uspela je da zadrži pristupačne cene tako što primenjuje pametan industrijski dizajn i ne komplikuje svoje proizvode. Ragnarok 2 je dostupan u dve verzije: prva od 1.799$ potpuno nakrcana funkcijama kao što su MM fono pretpojačalo, Multibit digitalno-analogni konverter (DAC) od 24-bit/192kHz i moćno pojačalo za slušalice. Druga, nešto bazičnija verzija ovog integrisanog pojačala nema fono/DAC module i košta 1.499$.

Ragnarok 2 ima 60 vati po kanalu na 8 oma i 100 vati po kanalu na 4 oma. On je više nego sposoban da podrži zahtevne uređaje kao što su Magnepan LRS zvučnici ili full-range bookshelf zvučnici kao na primer Q Acoustics Concept 300 i reprodukuje muziku izuzetnog kvaliteta sa nivoom rezolucije koji biste očekivali od daleko skupljih audio komponenti. Ako redovno koristite slušalice, Ragnarok 2 isporučuje više snage nego što će vam ikada trebati čak i za najzahtevnije planarne magnetne slušalice.

KUPI ODMAH  

Marantz PM6007

Marantz PM6007 je jedno od najjeftinijih pojačala ove kompanije. U pitanju je dvokanalno pojačalo koje isporučuje 45 vati po kanalu i ima integrisano fono pretpojačalo (koje podržava samo MM kertridže sa pokretnim magnetom), ulaz za slušalice i integrisani digitalno-analogni konverter od 24-bit/192kHz. Nema Wi-Fi, Bluetooth ili USB povezivanja, što je jedina prava mana ovog uređaja. Marantz PM6007 je solidna opcija za ljude koji žele da se povežu na gramofon ulaznog nivoa, pasivne bookshelf zvučnike i CD plejer ili uređaj za bežično strimovanje.

KUPI ODMAH  

Cambridge Audio AXA35

Kompanija Cambridge Audio je 2018. godine proslavila 40. rođendan lansiranjem nagrađivanog integrisanog pojačala Edge A. To je prestižan komad hi-fi opreme koji blista uz svaki zvučnik na koji ga povežete. Sa suprotne strane cenovnog spektra nalazi se ulazni model AXA 35 koji isporučuje više snage do skupljih bookshelf zvučnika na vrlo zadovoljavajući način. On nema integrisani digitalno-analogni konverter ili sposobnost strimovanja, ali služi kao vrlo pouzdano pojačalo robusnog zvuka koje odlično radi sa digitalno-analognim konverterom AudioQuest Dragonfly Cobalt i vašim smartfonom ili laptopom. Kvalitet izrade je prvoklasni a bili smo prilično iznenađeni kvalitetom MM fono pretpojačala koje fenomenalno radi sa kertridžima kompanije Grado Labs, Ortofon i Audio-Technica.

KUPI ODMAH  

Marantz Model 40n

Marantz Model 40n, koji je izašao sredinom 2022. godine, je dvokanalno integrisano pojačalo koje je dizajnirano da pokreće premijum zvučnike. Ono isporučuje 70 vati po kanalu sa 8 oma i zamišljeno je kao centralni hub vašeg modernog hi-fi sistema. Model 40n podržava više načina povezivanja, kako bežičnih (Spotify Connect, AirPlay 2, Tidal connect i Bluetooth) tako i kablovskih (HDMI ARC, fono, optički i koaksijalni), tako da možete da ga povežete na praktično svaki izvor, od gramofona do televizora. Njegove najupečatljivije karakteristike su okrugli digitalni displej (na kom su prikazana podešavanja iz menija) i red fizičkih točkića (za jačinu zvuka, balans, bas i visoke tonove). Model 40n je dostupan u dve boje: crnoj i srebrnoj.

KUPI ODMAH  

Rega Io

Rega je dobro poznat brend u hi-fi zajednici zbog svojih premijum gramofona i integrisanih pojačala – a Io je njihovo najnovije i najjeftinije integrisano pojačalo. Sa 30 vati po kanalu, Io je praktično slabija verzija popularnog rođaka Brio koji košta 1.100$, štaviše, oni imaju identično posebno dizajnirano fono pretpojačalo. Jedina veća mana koju ima Rega Io, isto kao i model Brio, je izostanak bilo kakvog bežičnog povezivanja zbog čega ne možete da ga koristite za strimovanje. Ali i dalje je u pitanju odlična opcija za ljude sa dobrim gramofonom i setom bookshelf zvučnika.

KUPI ODMAH  

[td_smart_list_end]

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

IFA 2022: Dometic DrawBar – novo rešenje za...

Dometic DrawBar nudi funkcionalnost prave vinske vitrine ali...

Magnetar UDP900 je ultimativni 4K Blu-ray plejer

UDP900 je vrlo težak uređaj sa masom od...

Loewe pojačalo je most između starog i novog...

Namenjeno je da deluje kao most između analognih,...

CES 2021: CORDZERO za impresivne rezultate čišćenja

Najnoviji bežični usisivač - LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+...

IFA 2022: Kuvings predstavlja blender sa automatskim otvaranjem...

Kuvings Chef CB1000 je optimizovan za korišćenje u...

CES 2021: Zvučnik za tuš napaja se iz...

Vaš zvučnik u tuš kabini će uvek biti...

IFA 2020: LG WashTower postavlja nove standarde pranja...

Publici željnoj naprednih rešenja u obavljanju kućnih poslova,...

TOP 5: Aktivni zvučnici na tržištu

Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema...

IFA 2022: Premijum robot prečišćivač vazduha koji spaja...

On ne samo da filtrira i dezinfikuje vazduh,...

IFA 2022: Novi LifePad kompanije Beurer omogućava ljudima...

Kada se desi hitan slučaj, prvih nekoliko minuta...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Dyson 360 Heurist robot usisivač može da vidi...

Kompanija Dyson najavljuje svoj najnoviji poduhvat: 360 Heurist....

Zašto baš LG televizori?

Svi uživamo u gledanju omiljene serije posle napornog...

Milion pametnih monitora

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je akumulirana...

TOP 5: Ličnih prečišćivača vazduha u 2022. godini...

Zbog pandemije smo svi počeli malo više da...

TOP 5: Nacionalnih parkova nude virtuelne obilaske iz...

Čak i kada morate da ostanete kod kuće,...

QLED + HBO GO = Uživanje u filmovima

U prva četiri meseca 2020. godine gledanost televizije...

TOP 5: Zabavnih, usko specijalizovanih, čudnih aplikacija za...

Postoje najrazličitije liste Android aplikacija za svakojake teme,...

TOP 5: Izvanrednih električnih motocikala sa EICMA sajma

Ponuda električnih motocikala je porasla kad su u...

Kako televizori utiču na očuvanje životne sredine???

Ako do sada niste, vreme je da se...

Aqara drajveri za zavese omogućavaju vam da njima...

Dizajnirani da idu uz praktično bilo koju vrstu...