TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš kućni Hi-Fi sistem

Integrisano pojačalo je ključna komponenta svakog modernog hi-fi sistema.

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa pretpojačalom, integrisano pojačalo ne samo da predstavlja jednostavnije rešenje od traženja pojedinačnih komponenti, već vam donosi i dobru mešavinu performansi i funkcija za manje novca nego što biste inače potrošili. Integrisana pojačala dolaze u svim mogućim oblicima i dimenzijama, kreću se od 500€–5,000€ i najbolje rade sa bookshelf zvučnicima.

Integrisana pojačala su se značajno poboljšača po pitanju performansi jer su proizvođači postali bolji u integraciji različitih sekcija – napajanje, odabir izvora, kontrola jačine zvuka i povezivanje – pritom minimizirajući količinu električne buke koja negativno utiče na kvalitet zvuka. A kao šlag na tortu, putanja signala između različitih sekcija je kraća u integrisanom pojačalu, što ne samo da poboljšava kvalitet zvuka, već i znači da vam neće trebati gomila kablova za izgradnju hi-fi sistema.

Termin „integrisano pojačalo“ sadrži dve komponente, pojačalo i pretpojačalo. Na šta treba obratiti pažnju kod integrisanog pojačala? Snagu, funkcije za povezivanje i sposobnost strimovanja.

Schiit Audio Ragnarok 2

Kompanija Schiit Audio pravi sve u Kaliforniji i uspela je da zadrži pristupačne cene tako što primenjuje pametan industrijski dizajn i ne komplikuje svoje proizvode. Ragnarok 2 je dostupan u dve verzije: prva od 1.799$ potpuno nakrcana funkcijama kao što su MM fono pretpojačalo, Multibit digitalno-analogni konverter (DAC) od 24-bit/192kHz i moćno pojačalo za slušalice. Druga, nešto bazičnija verzija ovog integrisanog pojačala nema fono/DAC module i košta 1.499$.

Ragnarok 2 ima 60 vati po kanalu na 8 oma i 100 vati po kanalu na 4 oma. On je više nego sposoban da podrži zahtevne uređaje kao što su Magnepan LRS zvučnici ili full-range bookshelf zvučnici kao na primer Q Acoustics Concept 300 i reprodukuje muziku izuzetnog kvaliteta sa nivoom rezolucije koji biste očekivali od daleko skupljih audio komponenti. Ako redovno koristite slušalice, Ragnarok 2 isporučuje više snage nego što će vam ikada trebati čak i za najzahtevnije planarne magnetne slušalice.

KUPI ODMAH  

Marantz PM6007

Marantz PM6007 je jedno od najjeftinijih pojačala ove kompanije. U pitanju je dvokanalno pojačalo koje isporučuje 45 vati po kanalu i ima integrisano fono pretpojačalo (koje podržava samo MM kertridže sa pokretnim magnetom), ulaz za slušalice i integrisani digitalno-analogni konverter od 24-bit/192kHz. Nema Wi-Fi, Bluetooth ili USB povezivanja, što je jedina prava mana ovog uređaja. Marantz PM6007 je solidna opcija za ljude koji žele da se povežu na gramofon ulaznog nivoa, pasivne bookshelf zvučnike i CD plejer ili uređaj za bežično strimovanje.

KUPI ODMAH  

Cambridge Audio AXA35

Kompanija Cambridge Audio je 2018. godine proslavila 40. rođendan lansiranjem nagrađivanog integrisanog pojačala Edge A. To je prestižan komad hi-fi opreme koji blista uz svaki zvučnik na koji ga povežete. Sa suprotne strane cenovnog spektra nalazi se ulazni model AXA 35 koji isporučuje više snage do skupljih bookshelf zvučnika na vrlo zadovoljavajući način. On nema integrisani digitalno-analogni konverter ili sposobnost strimovanja, ali služi kao vrlo pouzdano pojačalo robusnog zvuka koje odlično radi sa digitalno-analognim konverterom AudioQuest Dragonfly Cobalt i vašim smartfonom ili laptopom. Kvalitet izrade je prvoklasni a bili smo prilično iznenađeni kvalitetom MM fono pretpojačala koje fenomenalno radi sa kertridžima kompanije Grado Labs, Ortofon i Audio-Technica.

KUPI ODMAH  

Marantz Model 40n

Marantz Model 40n, koji je izašao sredinom 2022. godine, je dvokanalno integrisano pojačalo koje je dizajnirano da pokreće premijum zvučnike. Ono isporučuje 70 vati po kanalu sa 8 oma i zamišljeno je kao centralni hub vašeg modernog hi-fi sistema. Model 40n podržava više načina povezivanja, kako bežičnih (Spotify Connect, AirPlay 2, Tidal connect i Bluetooth) tako i kablovskih (HDMI ARC, fono, optički i koaksijalni), tako da možete da ga povežete na praktično svaki izvor, od gramofona do televizora. Njegove najupečatljivije karakteristike su okrugli digitalni displej (na kom su prikazana podešavanja iz menija) i red fizičkih točkića (za jačinu zvuka, balans, bas i visoke tonove). Model 40n je dostupan u dve boje: crnoj i srebrnoj.

KUPI ODMAH  

Rega Io

Rega je dobro poznat brend u hi-fi zajednici zbog svojih premijum gramofona i integrisanih pojačala – a Io je njihovo najnovije i najjeftinije integrisano pojačalo. Sa 30 vati po kanalu, Io je praktično slabija verzija popularnog rođaka Brio koji košta 1.100$, štaviše, oni imaju identično posebno dizajnirano fono pretpojačalo. Jedina veća mana koju ima Rega Io, isto kao i model Brio, je izostanak bilo kakvog bežičnog povezivanja zbog čega ne možete da ga koristite za strimovanje. Ali i dalje je u pitanju odlična opcija za ljude sa dobrim gramofonom i setom bookshelf zvučnika.

KUPI ODMAH  

[td_smart_list_end]

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Kohler pametni zvučnik sa virtuelnim asistentom Alexa

Ako volite ujutru da slušate muziku, onda kompanija...

LG televizori su dobili Apple TV aplikaciju

Ako imate LG pametni televizor, čak i ako...

IFA 2020: TCL X915 8K QLED TV donosi...

TCL je izbacio novi flegšip QLED televizor u...

ESPRESSO APARAT ALESSI 9090

Kreiran 1978. godine od strane Ričarda Sapera, ovaj...

CES 2023: Samsung Bespoke koji čini kuhinju interaktivnijom...

Samsung Electronics je predstavio najnovije uređaje svoje linije...

Samsung Bespoke Infinite Line: Novi frižider sa savršenim...

Novi Samsung ugradni frižider je u ponudi sa...

CES 2020: LG linija 8K televizora sa AI...

LG Electronics (LG), kao kompanija koja potrošačima obezbeđuje...

IFA 2019: Džoger koji usisava

Kärcher FC 5 Cordless Premium uređaj čini čišćenje tvrdih podloga fleksibilnijim...

IFA 2020: LG WashTower postavlja nove standarde pranja...

Publici željnoj naprednih rešenja u obavljanju kućnih poslova,...

CES 2023: Nakon tržišnog uspeha, XGIMI sada predstavlja...

Nakon što je prodala četiri miliona uređaja, kompanija...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

5 stvari koje treba da znate o frižiderima!

Iz godine u godinu pronalaze se nova tehnološka...

TOP 5: Zaštita za telefon

Kupili ste novi iPhone, i šta sad? Uživaćete...

TOP 5: Savremene stereo komode i konzole za...

Kao što CD-ovi, gramofonske ploče i kasete daju...

IFA 2019: CHiQ predstavlja najnoviju seriju Q6N seriju...

Brend potrošačke elektronike ChiQ namerava da se još...

Neobična saradnja Samsunga i Tetrisa®

Samsung i kompanija Tetris® predstavili su Samsung Stackers,...

ARTCOOL inovativnost

Inovacija može da se definiše kao početak nečeg...

TOP 5: Maske baterije za iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro je moćna ali mala mobilna...

F1 simulator će vam uzburkati krv u žilama...

Kompanija Memento Exclusives je udružila snage sa šampionskim...

TOP 5: Aplikacija za avio letove

Moderno doba sa sobom donosi i savremenu tehnologiju,...

Kako biti duplo kul

Svako ima svoje mesto pod suncem. Ja sam...
Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa pretpojačalom, integrisano pojačalo ne samo da predstavlja jednostavnije rešenje od traženja pojedinačnih komponenti, već vam donosi i dobru mešavinu performansi i funkcija za manje novca nego što biste inače potrošili. Integrisana pojačala dolaze u svim mogućim oblicima i dimenzijama, kreću se od 500€–5,000€ i najbolje rade sa bookshelf zvučnicima. Integrisana pojačala su se značajno poboljšača po pitanju performansi jer su proizvođači postali bolji u integraciji različitih sekcija – napajanje, odabir izvora, kontrola jačine zvuka i povezivanje – pritom minimizirajući količinu električne buke koja negativno utiče na kvalitet zvuka. A kao šlag na tortu, putanja signala između različitih sekcija je kraća u integrisanom pojačalu, što ne samo da poboljšava kvalitet zvuka, već i znači da vam neće trebati gomila kablova za izgradnju hi-fi sistema. Termin „integrisano pojačalo“ sadrži dve komponente, pojačalo i pretpojačalo. Na šta treba obratiti pažnju kod integrisanog pojačala? Snagu, funkcije za povezivanje i sposobnost strimovanja.

Schiit Audio Ragnarok 2

Kompanija Schiit Audio pravi sve u Kaliforniji i uspela je da zadrži pristupačne cene tako što primenjuje pametan industrijski dizajn i ne komplikuje svoje proizvode. Ragnarok 2 je dostupan u dve verzije: prva od 1.799$ potpuno nakrcana funkcijama kao što su MM fono pretpojačalo, Multibit digitalno-analogni konverter (DAC) od 24-bit/192kHz i moćno pojačalo za slušalice. Druga, nešto bazičnija verzija ovog integrisanog pojačala nema fono/DAC module i košta 1.499$. Ragnarok 2 ima 60 vati po kanalu na 8 oma i 100 vati po kanalu na 4 oma. On je više nego sposoban da podrži zahtevne uređaje kao što su Magnepan LRS zvučnici ili full-range bookshelf zvučnici kao na primer Q Acoustics Concept 300 i reprodukuje muziku izuzetnog kvaliteta sa nivoom rezolucije koji biste očekivali od daleko skupljih audio komponenti. Ako redovno koristite slušalice, Ragnarok 2 isporučuje više snage nego što će vam ikada trebati čak i za najzahtevnije planarne magnetne slušalice.

KUPI ODMAH  

Marantz PM6007

Marantz PM6007 je jedno od najjeftinijih pojačala ove kompanije. U pitanju je dvokanalno pojačalo koje isporučuje 45 vati po kanalu i ima integrisano fono pretpojačalo (koje podržava samo MM kertridže sa pokretnim magnetom), ulaz za slušalice i integrisani digitalno-analogni konverter od 24-bit/192kHz. Nema Wi-Fi, Bluetooth ili USB povezivanja, što je jedina prava mana ovog uređaja. Marantz PM6007 je solidna opcija za ljude koji žele da se povežu na gramofon ulaznog nivoa, pasivne bookshelf zvučnike i CD plejer ili uređaj za bežično strimovanje.

KUPI ODMAH  

Cambridge Audio AXA35

Kompanija Cambridge Audio je 2018. godine proslavila 40. rođendan lansiranjem nagrađivanog integrisanog pojačala Edge A. To je prestižan komad hi-fi opreme koji blista uz svaki zvučnik na koji ga povežete. Sa suprotne strane cenovnog spektra nalazi se ulazni model AXA 35 koji isporučuje više snage do skupljih bookshelf zvučnika na vrlo zadovoljavajući način. On nema integrisani digitalno-analogni konverter ili sposobnost strimovanja, ali služi kao vrlo pouzdano pojačalo robusnog zvuka koje odlično radi sa digitalno-analognim konverterom AudioQuest Dragonfly Cobalt i vašim smartfonom ili laptopom. Kvalitet izrade je prvoklasni a bili smo prilično iznenađeni kvalitetom MM fono pretpojačala koje fenomenalno radi sa kertridžima kompanije Grado Labs, Ortofon i Audio-Technica.

KUPI ODMAH  

Marantz Model 40n

Marantz Model 40n, koji je izašao sredinom 2022. godine, je dvokanalno integrisano pojačalo koje je dizajnirano da pokreće premijum zvučnike. Ono isporučuje 70 vati po kanalu sa 8 oma i zamišljeno je kao centralni hub vašeg modernog hi-fi sistema. Model 40n podržava više načina povezivanja, kako bežičnih (Spotify Connect, AirPlay 2, Tidal connect i Bluetooth) tako i kablovskih (HDMI ARC, fono, optički i koaksijalni), tako da možete da ga povežete na praktično svaki izvor, od gramofona do televizora. Njegove najupečatljivije karakteristike su okrugli digitalni displej (na kom su prikazana podešavanja iz menija) i red fizičkih točkića (za jačinu zvuka, balans, bas i visoke tonove). Model 40n je dostupan u dve boje: crnoj i srebrnoj.

KUPI ODMAH  

Rega Io

Rega je dobro poznat brend u hi-fi zajednici zbog svojih premijum gramofona i integrisanih pojačala – a Io je njihovo najnovije i najjeftinije integrisano pojačalo. Sa 30 vati po kanalu, Io je praktično slabija verzija popularnog rođaka Brio koji košta 1.100$, štaviše, oni imaju identično posebno dizajnirano fono pretpojačalo. Jedina veća mana koju ima Rega Io, isto kao i model Brio, je izostanak bilo kakvog bežičnog povezivanja zbog čega ne možete da ga koristite za strimovanje. Ali i dalje je u pitanju odlična opcija za ljude sa dobrim gramofonom i setom bookshelf zvučnika.

KUPI ODMAH  

[td_smart_list_end]