Streamer CXN100 je potpuno mehanički redizajn od prvog CXN V2

Cambridge Audio je otkrio svoj najnoviji i veoma očekivani muzički streamer srednjeg ranga. Novi model Cambridge Audio CXN100 zamenjuje afirmisani model CXN. Može se reći da naslednik ima veoma velike cipele koje treba popuniti, kako bismo postavili postignuća ovog mrežnog plejera u perspektivu.

Čini se da je CXN100 spreman da nastavi nasleđe. Možda ne izgleda mnogo drugačije od svog prethodnika – ako to nije nužno loše. Cambridge tvrdi da je novi mrežni plejer potpuno mehaničko redizajniran i pravi generacijski korak napred u kvalitetu zvuka, funkcionalnosti i vrednosti za novac.

Važan deo bilo kog muzičkog streamera – i digitalnog hi-fi proizvoda, u tom slučaju – je njegov DAC čip, a CXN100 koristi ESS ES9028Q2M SABRE32, koji Cambridge Audio kaže da zvuči (i meri) znatno bolje od Wolfson WM8740-serije silikona koji se nalazio u starijem CXN V2. Čipov filtering DAC-a je navodno tako dobar da Cambridge nije osećao potrebu da implementira post-DAC filter i komplikuje signalnu putanju više nego što je potrebno. Promene u komponentama, poput kondenzatora i op-ampova, u post-DAC analognom fazi dovele su do povećanja signal-šum odnosa i smanjenja distorzije.

Cambridge audio CXN100

Nije nimalo iznenađujuće što CXN100 koristi najnoviju (četvrtu) generaciju StreamMagic modula Cambridge-a. Ugrađeno je gotovo sve što ljubitelj muzike sa strimovanjem može poželeti – Chromecast, AirPlay 2, Bluetooth, UPnP (do 32-bit/768kHz), Spotify Connect, Tidal Connect i ugrađen pristup Qobuzu i Deezeru. CXN100 je sprem za Roon i podržava MQA audio i, putem MPEG-DASH-a, visokokvalitetni internet radio. U međuvremenu, fizičke veze obuhvataju USB i USB Type B (32-bit/768kHz, DSD512), koaksijalne (24-bit/192kHz) i optičke (24-bit/96kHz) ulaze kao i optičke, koaksijalne, RCA i balansirane XLR izlaze.

Jedino mrlja na inače čistom pejzažu je što podrška za Bluetooth ide samo do ‘običnih’ SBC i AAC kodeka, dok kvalitetniji kodeci poput aptX i LDAC ne dolaze u obzir.

Kada je reč o menijima, oni – i prikazi reprodukcije – trebalo bi da budu lakši za čitanje na ekranu u boji sa prednje strane zahvaljujući povećanju od 4.3 inča na 4.8 inča. Generalno, spic-and-span fizički izgled CXN V2 je ostavljen kao takav za CXN100.

Cambridge audio CXN100

Fizički daljinski upravljač je sada opcioni dodatak, iako bi kompanija verovatno tvrdila da će kontrola takvog proizvoda biti uglavnom putem telefona ili tableta pomoću odlične StreamMagic aplikacije. Svako ko uparuje CXN100 sa CX Serijal pojačala kao što su CXA61 ili CXA81, i/ili CXC CD transportom, dobiće isti daljinski upravljač u bilo kojim od tih kutija u svakom slučaju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

KEF LSX II LT bežični zvučnički...

Ovaj bežični zvučnički sistem, koristi isti 4,5-inčni 11. generacije Uni-Q drajvera kao iLSX II, pri čemu...

Široki frižider sa zamrzivačem, „A“ EU...

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je novi, izuzetno energetski efikasan i ekstra široki frižider sa zamrzivačem...

Revolucija pripreme kafe centrifugalnom ekstrakcijom i...

KUKU Maker omogućava prilagođavanje parametara ekstrakcije, pružajući vam potpunu kontrolu nad pritiskom ekstrakcije, temperaturom, finoćom mlevenja...

Nocs Design-ovi Monolit i Mini aktivni...

Dizajnirani i inženjerski razvijeni u Švedskoj, Nocs Mini i Monolit bežični zvučnici imaju za cilj da...

8 uzastopih godina na vrhu globalnog...

Samsung Electronics je još jednom potvrdio dominaciju na svetskom tržištu TV uređaja i već 18 godina...

TOP 5: Televizori ispod 1.000 evra

Opremanje vaše TV sobe jednim od najboljih televizora koje novac može kupiti može biti skupa investicija....

Uranjanje u dubine uz 8K

Svet snimanja video materijala i filmova se stalno razvija uz nove tehnologije koje pomeraju granice mogućeg....

HDMI ARC i eARC: Šta su...

Prilikom postavljanja novog televizora ili soundbara, trebaće vam različiti kablovi. Većina ljudi će jednostavno koristiti bilo...

Philips OLED+959 TV sa unapređenim Ambilightom...

TP Vision, kompanija koja poseduje brend Philips, je najavila svoj novi vrhunski OLED TV u okviru...

LG je predstavio elegantni DUALCOOL klima...

Ako živite na mestu sa četiri godišnja doba i još uvek koristite split sistem klima uređaj...