TOP 5: neophodnih gedžeta za vrhunsko iskustvo pametne kuće

Povećajte „IQ“ svoje kuće ulaganjem u pametne kućne uređaje koji štede vreme, novac i trud. Ovi uređaji mogu automatizovati rutinske zadatke kao što su usisavanje poda, zalivanje travnjaka, i ručno otvaranje garažnih vrata…

Većina ovih uređaja može se bežično povezati sa vašim telefonom, tako da ih možete uključiti i isključiti preko telefona.

Gedžeti kao što su pametni zvučnici i hubovi takođe vam mogu pomoći da kontrolišete povezane uređaje putem glasovnih komandi.

Zamislite da se budite uz miris sveže kafe dok se veš suši u sušilici, tuš je na idealnoj temperaturi, a paketi su spremni za preuzimanje iz garaže. Sada, ostvarite taj san ulaganjem u sledeće pametne gedžete.

Sistem sigurnosti za kuću

Image by freepik

U pametnim kućama, tehnologija vas dočekuje još pre nego što uđete na ulazna vrata. Pametne spoljašnje sigurnosne kamere snimaju video na pokret, otporne su na vremenske uslove i mogu se bežično povezati sa vašim telefonom, tako da možete nadgledati svoj dom gde god da ste.

Pametne brave i video interfoni omogućavaju vam da bežično kontrolišete brave na vratima i vidite ko je ispred vrata bez ustajanja sa kauča. Za najviši nivo zaštite, investirajte u profesionalno nadgledan pametni sigurnosni sistem za kuću. Možete izabrati „uradi sam“ (DIY) sigurnosne sisteme za kuću, koji su pristupačniji.

Rasveta

Image by freepik

Pametne sijalice su odlična investicija jer su svestrane i ekološki prihvatljive. Neke mogu proizvesti svaku boju pod suncem, plus raspon toplih do hladnih belih tonova. Mogu se povezati sa vašim telefonom putem Bluetooth-a i Wi-Fi-a i podržavaju aplikacije i glasovnu kontrolu.

Možete povezati vaše pametne sijalice sa pametnim zvučnikom i kontrolisati svetla bez prekidača. Pošto pametna svetla koriste manje energije i duže traju, a vi štedite novac na troškovima energije na duže staze.

Termostat

Image by freepik

Povezani termostat podiže vašu pametnu kuću na viši nivo. Većina modela omogućava vam da kontrolišete sistem grejanja i hlađenja u vašem domu telefonom ili glasovnom komandom.

Možete postavljati rasporede temperatura i aktivirati funkcije za uštedu energije na termostatu kako biste smanjili račune za energiju. Neki modeli nude daljinske senzore koje možete postaviti na različita mesta unutar kuće da biste osigurali konzistentnu temperaturu kroz celu kuću.

Usisivač

Image by freepik

Robotski usisivači olakšavaju čišćenje posle večere. Ovi mali pametni usisivači su vrlo efikasni u održavanju vašeg poda čistim. Najbolji robotski usisivači rade brzo i efikasno, retko se zaglavljuju i imaju veliku posudu za prašinu.

Ako ne želite sami da praznite posudu za prašinu usisivača, razmislite o investiranju u robotski usisivač koji se sam prazni i ima funkciju brisanja koja se sama čisti i suši. Brzo ćete se navići da dolazite s posla u očišćen dom, jer pametni usisivač radi dok je stan prazan.

Prečišćivač vazduha

Image by freepik

Poboljšajte kvalitet vazduha u svojoj kući ulažući u pametni prečišćivač vazduha. Najbolji dolaze sa Wi-Fi povezivanjem i glasovnim komandama kako biste mogli kontrolisati prečišćivač sa svog telefona.

Većina pametnih prečišćivača vazduha ima HEPA sertifikat i funkcioniše kao oscilirajući ventilatori, tako da možete lakše disati i uštedeti na računima za struju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde