Recenzija: Sennheiser IE 300 bubice

Pristupačan novi par bubica ovog respektabilnog nemačkog brenda...

Možda je nekim ljudima to teško da razumeju, ali i dalje postoji veliko tržište za žičane slušalice koje idu u uho.

Iako trenutno nisu naročito u modi, za mnoge ovaj proizvod ima savršenog smisla – nema punjenja ili povezivanja, a zvuk može biti primetno bolji za mnogo manje para u odnosu na bežične bubice. Sve zavisi od vaših prioriteta…

Sennheiser IE 300 bubice obećavaju puno detalja, impresivnu stereo sliku, fenomenalnu jasnoću visokih tonova i odličan bas.
Da bi to postigli, u kompaniji su koristili unapređenu verziju Extra Wide Band (XWB) drajvera od 7 mm, napravljenog u Nemačkoj.

Sennheiser kaže da više od dvanaest komponenti unutar komore takođe kreira zvučni potpis.

Detaljan pregled

Model IE 300 koristi kablovske konektore Fidelity+ MMCX koji su nešto više uvučeni, tako da ne mogu svi standardni MMCX kablovi da se nakače na njih.

U kablovima slušalica nema mikrofona ili dugmića za kontrolisanje muzike, stoga je preporučljivo uzeti kablove trećih proizvođača kako biste uživali u slušalicama IE 300 u pokretu.

Drugi dodaci uključuju čvrstu kutiju za prenošenje, tri para silikonskih završetaka i tri para završetaka od memorijske pene, a tu je i alatka za čišćenje pomoću koje možete očistiti sve teško dostupne otvore u bubicama.

Extra Wide Band (XWB) transduktor od 7 mm, poznat po detaljima, brzini i preciznosti, smešten je unutar novodizajnirane minijaturne komore unutar komore koja potpomaže protok vazduha.

Smer i ukupna količina vazduha se precizno kontroliše dok vazduh prolazi kroz akustični sistem i izlazi iz njega.

Rezonantna komora koja apsorbuje zvukove niske frekvencije se koristi da bi se prevazišli maskirajući efekti koji se često javljaju u ušnom kanalu i zatrpavaju neke delikatnije zvučne detalje. IE 300 imaju nizak profil i stoje unutar ušne školjke.

Slušanje

Nove IE 300 bubice donose impresivan doživljaj slušanja koji se izdvaja od drugih potrošačkih bubica.

U kompaniji Sennheiser su ih pravilno kategorisali kao bubice „visoke vernosti“ zato što isporučuju izvanredno detaljne visoke tonove i odličan, vrlo dubok bas.

One postavljaju ove instrumentalne izvore napred i postižu adekvatnu separaciju i raslojavanje.

IE 300 bubice isporučuju opseg više frekvencije bez neželjene gruboće i zamora. Iako su tonski orijentisane, to je kao da dovedete muziku do savršenog sjaja a da ne zaslepite slušaoca.

Prirodan zvučni balans bubica IE 300 znači da su dosta zabavne, nezavisno od vrste muzike koja se na njima sluša.

Konačna ocena

Nove Sennheiser IE 300 bubice će vas naterati da slušate svoju muzičku kolekciju iz drugačije perspektive.

Njihov dizajn izvlači mnogo muzičkih detalja koje inače opstruišu instrumenti koji su u prvom planu.

Boje instrumentalnih zvukova su odlično odrađene i često imaju neopisivu jasnoću.

Kao takve, preporučljivo je da ih uzmete u razmatranje, naročito ako ste ljubitelj nadaleko čuvenog jasnog i čistog zvuka koji donosi brend Sennheiser.

CENA: $ 299.95
Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde