TEST: Jabra Elite 45h – Odlične slušalice po ceni od 99 evra

[vc_btn title=”Moćan zvuk sa dobrim basom, Korisna aplikacija sa podesivim ekvilajzerom, Udobno stoje na ušima” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Dugme koje se koristi za podešavanje jačine zvuka i biranje pesama je takvo da može lako doći do nenamernog preskakanje pesme ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Ovih dana sve manje viđamo novih Bluetooth slušalica koje idu na ili preko ušiju, naročito u nižem cenovnom rangu.

Nove Jabra Elite 45h slušalice koje se naslanjaju na uši nisu naročito fensi – nema potiskivanja buke, režima koji propušta zvuke iz okruženja ili fitnes funkcija – ali ono što rade, ove slušalice rade prilično dobro.

Za 99 evra, drajveri isporučuju odličan zvuk, slušalice više nego udobno stoje na ušima, dizajnirane su sa dosta stila i lake su za rukovanje.

Slušalice koriste istu aplikaciju sa podesivim ekvilajzerom i brojnim korisnim funkcijama kao i neke od odličnih i skupljih Jabra modela.
Sve to ih čini odličnim za svoju cenu i savršenim za kućnu kancelariju.

Jabra Elite 45h slušalice su dostupne crnoj i pomorsko-plavoj boji kao i kombinacijama bež boje sa zlatnim detaljima, crne sa sivim detaljima ili crne sa bakarnim elementima.

Imaju jastučiće od kvalitetne memorijske pene presvučene veštačkom kožom.
Na donjem delu nosača slušalica takođe se nalazi jastučić od gumenastog materijala koji omogućava da slušalice udobno stoje na glavi tokom dugog nošenja.

Perforacije na veštačkoj koži izgledaju dobro, ali takođe i označavaju levu i desnu školjku. Unuar slušalica drajveri od 40 mm isporučuju frekvencijski opseg od 20 Hz do 20k Hz.

Na desnoj školjki nalazi se panel sa komandama za povezivanje kao i centralno multifunkcionalno dugme za puštanje i pauziranje muzike kao i upravljanje pozivima, a oko njega sa obe strane nalaze se dugmići za jačinu zvuka i biranje pesama.

Na drugoj strani panela nalazi se jedno dugme za korišćenje glasovnog asistenta i mjutovanje – preko ovog dugmeta aktivirate Siri na iOS uređajima ili Amazon Alexu i Google Asistenta na drugim uređajima.

U kompaniji Jabra procenjuju da baterija na modelu Elite 45h može da traje otprilike 50 sati, što je odlično, ali rezultati će varirati u zavisnosti od podešene jačine zvuka.

Takođe možete i da dopunite dodatnih 10 sati baterije za svega 15 minuta, što je prilično dobro.

Slušalice isporučuju moćan niskofrekventni odziv.

Pri najačoj jačini zvuka, koja nije preporučljiva, niski tonovi nemaju distorziju, a pri srednjoj jačini zvuka bas je i dalje dovoljno jak i izbalansiran sa visokim frekvencijama.

Pri većoj jačini zvuka digitalna obrada signala dobro kontroliše bas bez narušavanja ukupnog zvučnog potpisa.

Mikrofon nudi odličnu jasnoću sa malo, ili nimalo distorzije zbog Bluetootha.

Čak možete i da čujete malo svog glasa u slušalicama, što menja način na koji većina ljudi priča i omogućava bolju komunikaciju. Signal mikrofona je veoma jak i čak ima delimični niskofrekventni odziv.

Tu je i smanjenje buke od vetra ili okruženja pa bi jasnoća trebalo da bude odlična čak i kada slušalice koristite van zatvorenog prostora.

Većina današnjih Bluetooth slušalica koje idu na ili preko ušiju imaju aktivno potiskivanje buke (ANC) a zbog toga često i mnogo veću cenu.

Zato su Jabra Elite 45h slušalice dobrodošlo pojačanje u ovoj sve oskudnijoj kategoriji, ali u kojoj i dalje ima solidnih modela koje vredi uzeti u razmatranje.

Jabra Elite 45h slušalice nude moćan, personalizovan zvuk i udoban dizajn u paketu sa aplikacijom koja omogućava dodatnu personalizaciju.

Ovo su odlične slušalice za rad od kuće.

Tech Lifestyle:

Jabra Elite 45h slušalice koje idu na uši isporučuju odličan bežični zvuk i imaju mnoštvo korisnih funkcija za svega 99 evra.

Specifkacije modela Jabra Elite 45h:

CENA: 99,99 EUR

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde