Leica predstavlja ZM Watch Monochrome Edition

Leica je predstavila dva nova sata koja slave estetiku crno-bele fotografije, a kao inspiracija poslužio je njihov monohromatski fotoaparat M11.

Leica ZM Watch Monochrome Edition ima minimalistički dizajn koji isključuje sve metalik nijanse i boje, a jedino je i dalje tu prepoznatljiva crvena tačka na krunici. Nenametljiv i sofisticiran, ovaj sat dolazi u kućištu prečnika 41 mm od nerđajućeg čelika presvučenim PVD premazom koji otkriva neverovatne detalje i dubine kada je obasjan svetlom. Brojčanik je izrađen od aluminijuma velike čvrstine i optočen je crnim rodijumom.

Elegantni izgled dodatno naglašavaju dijamantski polirani markeri, crna lakirana sekundara, kao i antireflektujuće safirno staklo otporno na ogrebotine. Povrh svega toga, tu je i narukvica od crne, granulirane teleće kože kao još jedan verni omaž izdržljivim kaiševima korišćenim na monohromatskom fotoaparatu M11.

Sa maloprodajnom cenom od 9.900 britanskih funti, ZM 1 koristi mehanizam istog imena i nudi prikaz i brzo podešavanje datuma, rezervu snage i indikatore režima. Model ZM 2 dolazi sa cenom od 13.300 funti i nudi dodatnu vremensku zonu – GMT, kao i indikator dan/noć. Oba modela su dostupna u odabranim Leica prodavnicama širom sveta, a više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu brenda Leica.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde