Da li ste spremni za opasno dobru kafu?

Grand kafa je ovog proleća pripremila novitete koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pravo je vreme da se spremite za opasno dobru kafu, jer u bogati portfolio Grand kafe stižu dva nova, Single Origin ukusa – Grand Brazil Cerrado i Grand Rwanda Bourbon!

Nova Grand Single Origin kafa će vam pružiti savršeno uživanje u pravoj gourmet kafi jedinstvenog porekla i vrhunskog mirisa i ukusa, ali i mogućnost da istražite put kafe!
Grand kafa prva u Srbiji i regionu koristi BLOCKCHAIN tehnologiju kako bi vam omogućila da otkrijete kompletan proces nastanka svog omiljenog napitka.

Skeniranjem QR koda sa pakovanja moći ćete putem inovativne Farmer Connect platforme da otputujete u daleke predele Ruande i Brazila, upoznate farmere koji kafu uzgajaju i istražite njen put od farme do vaše šoljice. Na ovaj način, imaćete potpuno novi doživljaj prilikom ispijanja kafe i saznaćete sve što vas o njoj interesuje.

„Za globalnu budućnost i održivost kafe transparentnost postaje sve bitnija: važno je da znamo kako je kafa gajena, da li je uzgajana na odgovoran i održiv način. Naša ideja je da celu priču sa farmerima ili sa nekim ko radi na uzgoju kafe, personalizujemo kako bismo lokalnog potrošača upoznali sa kompletnim procesom gajenja kafe. Putem Farmer Connect platforme, koja koristi BLOCKCHAIN tehnologiju, potrošači će jednostavnim skeniranjem pakovanja, prvi put biti u prilici da pogledaju celokupan put kafe – od plantaže do šoljice kafe“, rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe.

Daniela Ribarić, rukovodilac kategorije nabavke sirove kafe u Grand kafi, govoreći o aspektima proizvodnje i snabdevanja kafom, istakla je i važnost podizanja svesti o izazovima u ovoj industriji:

„U Grandu biramo samo najkvalitetnija zrna kafe, od najvećih zemalja proizvođača kao što su Brazil, Kolumbija, Vijetnam, Indija, Ruanda, Uganda i tek nakon što naše kolege, takozvani „cup testeri“, probaju i uvere se u ispravnost svakog uzorka kafe, ona se dalje distribuira do naših pržionica. Postoje brojni problemi sa kojima se susreću proizvođači, a koji mogu da rezultiraju nestašicom kafe u narednih 50 godina. Kako bismo što više podigli svest o tome kod konzumenata, i ukazali na značaj održivog i odgovornog uzgoja kafe, započeli smo saradnju sa Farmer Connect organizacijom. Zajedničkim snagama ćemo se potruditi da pomognemo proizvođačima, kako bismo u budućnosti i dalje mogli da uživamo u šoljici omiljene kafe svakog dana“.

Saradnja sa Farmer Connect organizacijom ima i humanu notu, jer skeniranjem koda na kesici kafe imate mogućnost da donirate novac i time podržite projekte obezbeđivanja čiste pijaće vode i održivih ekosistema u zemljama odakle kafe stižu, što je za život i rad ovih farmera uzgajivača od presudne važnosti.

„Ono što u Farmer Connect-u radimo, jeste da omogućimo sledljiv i održiv lanac snabdevanja poljoprivrede korišćenjem BLOCKCHAIN tehnologije, kako bi se validirala svaka faza proizvodnje – od farme do potrošača. Na taj način, pružamo pomoć malim poljoprivrednicima da se povežu sa lancem snabdevanja i pristupe mogućnostima finansiranja i investicija kako bi poboljšali uslove života. Takođe, tu je i Thank My Farmer aplikacija koja omogućava potrošačima da prate poreklo i kvalitet robe, pa čak i da finansijski podrže proizvođače koji uzgajaju sirovu robu. Veoma smo srećni zbog saradnje sa Atlantic Grupom, koja se pridružila našim partnerima, nekima od najpoznatijih imena u industriji kafe iz celog sveta. Ova saradnja govori o posvećenosti inovacijama i digitalizaciji“, rekao je Majkl Krisment (Michael Chrisment), direktor Farmer Connect organizacije.

Grand Brazil Cerrado kafa je bogate, intenzivne teksture i prirodno slatkastog ukusa. Idealna je za sve koji žele da uživaju u blagom napitku sa uravnoteženim aromama orašastih plodova i pečenog hleba. Uzgaja se na plantažama u regiji Cerrado Minieiro, koja je prva koja je u Brazilu zaštićena oznakom porekla.

Grand Rwanda Bourbon, uzgajana u srcu Afrike, ima bogatu teksturu i nesvakidašnji ukus koji karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primesama citrusnih nota koji će uzbuditi nepca svakog kafoljupca. Svako zrno se pažljivo uzgaja na plodnom tlu prekrivenom vulkanskom glinom, u brdovitoj regiji Mubunga, na jugu Ruande, gde preovladavaju savršeni uslovi i klima koji omogućavaju uzgajanje kafe vrhunskog kvaliteta.

Nova Grand Single Origin kafa je prva sveže mlevena kafa u Srbiji koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koje se može reciklirati. U pitanju je Genprotect folija bez aluminijuma koja je napravljena od bioplastike iz obnovljivih izvora, na bazi ulja šećerne trske i uljane repice, a čijom proizvodnjom se postiže 63% manje emisije gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa aluminijumskom folijom.

Dovoljno je razloga da ne gubite vreme i krenete u istraživanje ovih jedinstvenih Grand Single Origin ukusa, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje u egzotične krajeve i učiniti svako vaše ispijanje kafe doživljajem za pamćenje!

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde